Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τζο Μπάιντεν: Δήλωσε ότι θέλει να χτίσει σιδηρόδρομο που θα διασχίζει τον… Ινδικό ωκεανό!!

Τις φήμες που αμφι­σβη­τούν την πνευ­μα­τι­κή υγεία του ήρθε να ενι­σχύ­σει ο Τζο Μπάι­ντεν κατά την διάρ­κεια ομι­λί­ας του στην Ουάσινγκτον.

Ο 80χρονος πρό­ε­δρος των ΗΠΑ άφη­σε εμβρό­νη­τους τους παρευ­ρι­σκό­με­νους ανα­φέ­ρο­ντας, μετα­ξύ άλλων, την πρό­θε­ση της κυβέρ­νη­σης του να χτί­σει έναν σιδη­ρό­δρο­μο από τον Ειρη­νι­κό ωκε­α­νό κατά μήκος… του Ινδι­κού ωκεανού!

Για να μην υπάρ­ξει οποια­δή­πο­τε παρερ­μη­νεία, το ακρι­βές κεί­με­νο της δήλω­σης Μπάι­ντεν όπως δημο­σιεύ­θη­κε στην επί­ση­μη ιστο­σε­λί­δα του Λευ­κού Οίκου έχει ως εξής:

“We have plans to build a railroad from the Pacific all the way across the Indian Ocean”, δηλα­δή επί λέξει «Σχε­διά­ζου­με να χτί­σου­με έναν σιδη­ρό­δρο­μο από τον Ειρη­νι­κό που θα δια­σχί­ζει τον Ινδι­κό Ωκεανό».

Όπως ανα­φέ­ρουν αμε­ρι­κά­νι­κα μέσα, οι παρευ­ρι­σκό­με­νοι στην ομι­λία του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου ξέσπα­σαν σε πνι­χτά γέλια, απο­ρώ­ντας για το τι ακρι­βώς εννο­ού­σε ο ομιλητής.

Πάντως, «πάρ­τυ» στή­θη­κε στα μέσα κοι­νω­νι­κής δικτύ­ω­σης ανα­φο­ρι­κά με τον… σιδη­ρό­δρο­μο που θα δια­σχί­ζει τον ωκε­α­νό, με πολ­λούς να ειρω­νεύ­ο­νται τον 80χρονο Μπάι­ντεν για τις διαρ­κείς γκά­φες του.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο