Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τη Δευτέρα, 5 Ιουλίου ξεκινούν οι θερινές εκπτώσεις

Αύριο Δευ­τέ­ρα, 5 Ιου­λί­ου, θα ξεκι­νή­σουν οι θερι­νές εκπτώ­σεις, σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες από το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων και η σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση ανα­μέ­νε­ται εντός της ημέρας.

Οι εκπτώ­σεις θα διαρ­κέ­σουν μέχρι το τέλος Αυγού­στου και σύμ­φω­να με τη νομο­θε­σία τα κατα­στή­μα­τα μπο­ρούν να ανοί­ξουν την πρώ­τη Κυρια­κή, κατά την έναρ­ξη της χρο­νι­κής περιό­δου των εκπτώσεων.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι οι θερι­νές εκπτώ­σεις, βάσει της νομο­θε­σί­ας, ξεκι­νούν τη δεύ­τε­ρη Δευ­τέ­ρα του Ιου­λί­ου, όμως εφέ­τος λόγω της κατά­στα­σης, το υπουρ­γείο Ανά­πτυ­ξης και Επεν­δύ­σε­ων απο­φα­σί­ζει την πρό­ω­ρη έναρ­ξή τους σε μία προ­σπά­θεια να τονω­θεί η κίνηση.

Σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες των εμπο­ρι­κών συλ­λό­γων προς τα μέλη τους, κατά τη διε­νέρ­γεια των εκπτώ­σε­ων, εκτός από την ανα­γρα­φή της παλαιάς και της νέας μειω­μέ­νης τιμής των αγα­θών και υπη­ρε­σιών που πωλού­νται με έκπτω­ση, επι­τρέ­πε­ται και η ανα­γρα­φή και εμπο­ρι­κή επι­κοι­νω­νία του ποσο­στού της έκπτωσης.

Εφό­σον παρέ­χε­ται μειω­μέ­νη τιμή σε περισ­σό­τε­ρα από το 60% του συνό­λου των πωλού­με­νων ειδών, η επί­δει­ξη του παρε­χό­με­νου ποσο­στού έκπτω­σης επιβάλλεται.

Επί­σης, θα πρέ­πει να ανα­γρά­φε­ται το ποσο­στό της έκπτω­σης στην προ­θή­κη του κατα­στή­μα­τος και σε οποια­δή­πο­τε άλλη εμπο­ρι­κή επικοινωνία.

Στην περί­πτω­ση που υπάρ­χουν δια­φο­ρε­τι­κά ποσο­στά έκπτω­σης ανά κατη­γο­ρί­ες προ­ϊ­ό­ντων, θα πρέ­πει να ανα­γρά­φε­ται το εύρος του παρε­χό­με­νου ποσο­στού («από .… % έως .… %»).

Σε κάθε άλλη περί­πτω­ση θα ανα­γρά­φε­ται ότι οι εκπτώ­σεις αφο­ρούν επι­λεγ­μέ­να είδη με ανα­φο­ρά στο αντί­στοι­χο ποσοστό.

Ο τρό­πος με τον οποίο υπο­λο­γί­ζε­ται και προ­βάλ­λε­ται η μειω­μέ­νη τιμή πρέ­πει να αντα­πο­κρί­νε­ται στην αλή­θεια και να μην είναι ανακριβής.

Οι κατα­στη­μα­τάρ­χες θα πρέ­πει, σε περί­πτω­ση ελέγ­χου, να είναι σε θέση να απο­δεί­ξουν ότι η παλαιά τιμή πώλη­σης που ανα­γρά­φε­ται στην πινα­κί­δα αντα­πο­κρί­νε­ται στην πραγματικότητα.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο