Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τι είδους… «αντιπολίτευση» θα ασκήσει ο ΣΥΡΙΖΑ;

«Αντιπολίτευση» στα όρια των «ματωμένων» πλεονασμάτων

Αντι­πο­λί­τευ­ση όσο το επι­τρέ­πουν οι δεσμεύ­σεις για «ματω­μέ­να» πλε­ο­νά­σμα­τα που τσα­κί­ζουν το λαϊ­κό εισό­δη­μα, η εγκλη­μα­τι­κή συμ­φω­νία ΕΕ — Τουρ­κί­ας στο προ­σφυ­γι­κό που θαλασ­σο­πνί­γει ξερι­ζω­μέ­νους και η συνύ­παρ­ξη δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα στην Υγεία από την οποία θησαυ­ρί­ζουν οι κλι­νι­κάρ­χες και οι ασθε­νείς χάνο­νται χωρίς ασθε­νο­φό­ρα, θα κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ σύμ­φω­να με τα όσα είπε σε δια­κα­να­λι­κή συνέ­ντευ­ξη τύπου ο Αλέ­ξης Τσί­πρας που επι­μέ­νει να αντι­γρά­φει τα παλιά ΠΑΣΟ­Κι­κά κόλ­πα περί χαμέ­νης ψήφου…

Υπο­στή­ρι­ξε ότι αν δια­τη­ρη­θεί και στις εκλο­γές της 25ης Ιού­νη ο συσχε­τι­σμός που βγή­κε από τις κάλ­πες στις 21 Μαΐ­ου τότε υπάρ­χει ο κίν­δυ­νος μιας απο­λυ­ταρ­χι­κής κυβέρ­νη­σης, του Ορμπα­νι­σμού, και επι­κα­λού­με­νος τη… στα­θε­ρό­τη­τα του πολι­τι­κού συστή­μα­τος ζήτη­σε να ενι­σχυ­θεί ο ΣΥΡΙΖΑ και όχι άλλα κόμ­μα­τα, φωτο­γρα­φί­ζο­ντας και το ΚΚΕ. Βέβαια ο ΣΥΡΙΖΑ και με 32% την προη­γού­με­νη 4ετία όχι μόνο δεν εμπό­δι­σε την πολι­τι­κή της ΝΔ των 156 βου­λευ­τών αλλά ψήφι­σε 200 νομο­σχέ­διά της και μαζί με το ΠΑΣΟΚ που ψήφι­σε το 70% αυτών, έδω­σαν το δικαί­ω­μα στην κυβέρ­νη­ση Μητσο­τά­κη να στη­ρί­ζε­ται σε εμβλη­μα­τι­κά αντι­λαϊ­κά νομο­σχέ­δια σε 260 βουλευτές!

Μάλι­στα με το βλέμ­μα σε μερί­δια του κεφα­λαί­ου που δεν είναι μετα­ξύ των προ­νο­μιού­χων στη μοι­ρα­σιά των 32 δισ. ευρώ του Ταμεί­ου Ανά­καμ­ψης, ζήτη­σε να στη­ρι­χθεί ο ΣΥΡΙΖΑ για να μην γίνει η δια­χεί­ρι­ση του «ζεστού χρή­μα­τος» σε κλει­στές πόρ­τες και με απευ­θεί­ας αναθέσεις.

Το τι είδους αντι­πο­λί­τευ­ση θα ασκή­σει ο ΣΥΡΙΖΑ ο Αλέ­ξης Τσί­πρας το κατέ­δει­ξε με σαφή τρόπο.

Σε ό,τι φορά την οικο­νο­μία, δήλω­σε ότι δεν μπο­ρού­με να βγού­με έξω από τα πλαί­σια της ανά­γκης για βιώ­σι­μο χρέ­ος και ότι θα πρέ­πει να έχου­με κρα­τι­κούς προ­ϋ­πο­λο­γι­σμούς με δημο­σιο­νο­μι­κούς περιο­ρι­σμούς. Δηλα­δή, απο­δέ­χε­ται τα μεσο­πρό­θε­σμα προ­γράμ­μα­τα στην ΕΕ που προ­βλέ­πουν «ματω­μέ­να» πλε­ο­νά­σμα­τα που θα φορ­τω­θούν στον λαό!

Στο προ­σφυ­γι­κό-μετα­ναστευ­τι­κό όχι μόνο δεν ζήτη­σε την κατάρ­γη­ση της συμ­φω­νί­ας ΕΕ — Τουρ­κί­ας που οδη­γεί στον θάνα­το κατα­τρεγ­μέ­νους στον Έβρο και στο Αιγαίο, την οποία υπέ­γρα­ψε και εφάρ­μο­σε ως πρω­θυ­πουρ­γός, αλλά αντί­θε­τα επα­νέ­λα­βε ότι είναι υπε­ρή­φα­νος για την πολι­τι­κής της κυβέρ­νη­σης ΣΥΡΙΖΑ /ΑΝΕΛ στο μετα­να­στευ­τι­κό όταν δημιούρ­γη­σε το αίσχος της Μόριας και έλα­βε τα εύση­μα του Αμε­ρι­κα­νού προ­έ­δρου Ομπά­μα που τότε βομ­βάρ­δι­ζε τη Συρία!

Στην Υγεία, άσκη­σε κρι­τι­κή στη ΝΔ ότι θέλει να κάνει τα νοσο­κο­μεία ΝΠΙΔ και πως θέλει να κάνει συμπρά­ξεις με τον ιδιω­τι­κό τομέα, όταν ο ΣΥΡΙΖΑ το νοσο­κο­μείο της Σαντο­ρί­νης το άνοι­ξε υπό την επο­πτεία Ανώ­νυ­μης Εται­ρεί­ας Μονά­δων Υγεί­ας! Όσο για τα κέρ­δη των ιδιω­τών στην Υγεία ο ΣΥΡΙΖΑ τάσ­σε­ται υπέρ της συνύ­παρ­ξης δημό­σιου και ιδιω­τι­κού τομέα που απο­δεί­χθη­κε ότι λει­τούρ­γη­σε σε βάρος του Δημό­σιου και υπέρ των κερ­δών των κλι­νι­καρ­χών! Ειδι­κά στην παν­δη­μία έγι­νε ορα­τό, τότε που ο ΣΥΡΙΖΑ λάν­σα­ρε την «αντι­πο­λι­τευ­τι­κή» γραμ­μή «θα λογα­ρια­στού­με μετά».

Στην Παι­δεία, και πάλι μίλη­σε υπό της σκιά της ατζέ­ντας της ΝΔ λέγο­ντας ότι θα συζη­τού­σε την ανα­θε­ώ­ρη­ση του Άρθρου 16 αν τον έπει­θε κάποιος ότι «θα είχα­με επεν­δύ­σεις από σοβα­ρά πανεπιστήμια»…

Συνέ­χι­σε και αυτό το επι­κίν­δυ­νο παι­χνί­δι με τη μου­σουλ­μα­νι­κή μειο­νό­τη­τα στη Θρά­κη με αφορ­μή τα όσα καταγ­γέλ­λο­νται για τις παρεμ­βά­σεις του τουρ­κι­κού προ­ξε­νεί­ου λέγο­ντας ότι υπάρ­χει θέμα και για τη ΝΔ διό­τι υπο­ψή­φιος βου­λευ­τής της μίλη­σε για τουρ­κι­κή μειο­νό­τη­τα σε τουρ­κι­κό κανά­λι. Ενώ χαρα­κτή­ρι­σε λεκτι­κό λάθος και σαρ­δάμ τη δική του ανα­φο­ρά περί τουρ­κι­κής μειο­νό­τη­τας σε πρό­σφα­τη συνέ­ντευ­ξή του στο κανά­λι Alpha.

Επα­νέ­λα­βε ότι η ΝΔ έχει «κρυ­φή» ατζέ­ντα και δεν θα κάνει όσα υπό­σχε­ται, ενώ για το τι θα γίνει στον ΣΥΡΙΖΑ παρέ­πεμ­ψε στην περί­ο­δο μετά τις εκλογές.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο