Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουλάχιστον 3.000 άστεγοι καταμετρήθηκαν σε μια νύχτα στο Παρίσι

Του­λά­χι­στον 3.000 άστε­γοι κατα­με­τρή­θη­καν σε μια νύχτα στο Παρί­σι από το δήμο της γαλ­λι­κής πρω­τεύ­ου­σας, ο οποί­ος υπο­λο­γί­ζει ωστό­σο ότι ο αριθ­μός αυτός είναι «πολύ χαμη­λό­τε­ρος από τον πραγ­μα­τι­κό». Η πρώ­τη αυτή κατα­μέ­τρη­ση έγι­νε τη νύχτα της 15ης του Φλε­βά­ρη προς τις 16 του μήνα.

«Περί­που 3.000 άνθρω­ποι κατα­με­τρή­θη­καν (…) στους δημό­σιους χώρους του Παρι­σιού», δήλω­σε ο αντι­δή­μαρ­χος του Παρι­σιού, Μπρι­νό Ζιλιάρ, σε συνέ­ντευ­ξη Τύπου που παρα­χώ­ρη­σε προ­χθές. Συνο­λι­κά «2.952 κατα­με­τρή­θη­καν ιδί­οις όμμα­σι», διευ­κρί­νι­σε η Ντο­μι­νίκ Βερ­σι­νί, η αξιω­μα­τού­χος του δήμου που είναι επι­φορ­τι­σμέ­νη με θέμα­τα αλλη­λεγ­γύ­ης και πάτα­ξης του κοι­νω­νι­κού αποκλεισμού.

Πρό­κει­ται για απο­κα­λυ­πτι­κά στοι­χεία, αν ληφθεί υπό­ψη ότι δεν έχουν κατα­με­τρη­θεί όλοι οι άστε­γοι. Στην έρευ­να δεν ελή­φθη­σαν υπό­ψη όλοι οι χώροι στάθ­μευ­σης, οι χώροι κάτω από σκά­λες και σκη­νές μέσα στις οποί­ες μπο­ρεί να βρί­σκο­νταν πολ­λοί άνθρω­ποι και οι ερευ­νη­τές απέ­φυ­γαν να ξυπνή­σουν αστέ­γους, εξήγησε.

Ορι­σμέ­νοι άνθρω­ποι που ζουν στο δρό­μο έχουν επί­σης βρει προ­σω­ρι­νά κατα­φύ­γιο σε κέντρα φιλο­ξε­νί­ας που άνοι­ξαν στο πλαί­σιο του σχε­δί­ου «Μεγά­λο Ψύχος» που ενερ­γο­ποι­ή­θη­κε εκ νέου την Τετάρτη.

Στη Γαλ­λία δεν υπάρ­χει επί­ση­μη κατα­μέ­τρη­ση των αστέ­γων. Μόνον σε μια έρευ­να του Insee του 2012 υπο­λο­γί­ζο­νταν σε 143.000 οι άστε­γοι στη Γαλ­λία, εκ των οποί­ων 28.800 γαλ­λό­φω­νοι ενή­λι­κες στην περιο­χή του Παρισιού.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο