Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Άγριο ξύλο στην αίθουσα του κοινοβουλίου — Βουλευτής της αντιπολίτευσης νοσηλεύεται σε ΜΕΘ

Ένας Τούρ­κος βου­λευ­τής του κόμ­μα­τος της αντι­πο­λί­τευ­σης Iyi Parti (το “Καλό Κόμ­μα”), ο Χου­σεϊν Ος μετα­φέρ­θη­κε εσπευ­σμέ­να στο νοσο­κο­μείο και εισήλ­θε σε μονά­δα εντα­τι­κής θερα­πεί­ας σήμε­ρα στην Άγκυ­ρα, μετά από χτύ­πη­μα που δέχθη­κε στο κεφά­λι κατά τη διάρ­κεια συμπλο­κής μέσα στην αίθου­σα του κοι­νο­βου­λί­ου, δήλω­σε σήμε­ρα μια βου­λευ­τής του ίδιου κόμ­μα­τος στο οποίο ανή­κει ο νοση­λευό­με­νος βουλευτής.

«Δια­πι­στώ­σα­με ότι η κατά­στα­σή του επι­δει­νώ­θη­κε μετά το χτύ­πη­μα που δέχθη­κε στο κεφά­λι (…) Πραγ­μα­το­ποι­ή­θη­κε καρ­δια­κή απι­νί­δω­ση στο νοσο­κο­μείο», δήλω­σε η Αϊλίν Τζε­σούρ, βου­λευ­τής του Iyi Parti.

Ο Ος, 58 ετών, νοση­λεύ­ε­ται σε ΜΕΘ και η κατά­στα­σή του θεω­ρεί­ται «κρί­σι­μη», είπε η Τζεσούρ.

Οι εικό­νες που μετα­δί­δο­νται από τουρ­κι­κά μέσα δεί­χνουν τον βου­λευ­τή από την Τρα­πε­ζού­ντα να ξυλο­κο­πεί­ται από έναν βου­λευ­τή του κυβερ­νώ­ντος κόμ­μα­τος Δικαιο­σύ­νης και Ανά­πτυ­ξης (AKP).

Το AKP, το κόμ­μα του προ­έ­δρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, δεν σχο­λί­α­σε αμέσως.

Ο καυ­γάς ξέσπα­σε κατά τη διάρ­κεια της συζή­τη­σης για τον προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό του 2023. «Ο βου­λευ­τής μας έπε­σε θύμα βαριάς επί­θε­σης. (…) Είναι μια ημέ­ρα ντρο­πής για το τουρ­κι­κό κοι­νο­βού­λιο και για όσους διέ­πρα­ξαν αυτήν την επι­θε­τι­κή ενέρ­γεια», αντέ­δρα­σε ο εκπρό­σω­πος του Iyi Parti, Κουρ­σάτ Ζορλού.

ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο