Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Διακοπή στα πρωταθλήματα μετά την γροθιά σε διαιτητή

Την επ’ αόρι­στον δια­κο­πή τόσο της Super Lig της Τουρ­κί­ας όσο και όλων των υπό­λοι­πων πρω­τα­θλη­μά­των, απο­φά­σι­σε η Ομο­σπον­δία Ποδο­σφαί­ρου της γεί­το­νος χώρας μετά την επί­θε­ση με μπου­νιά που δέχθη­κε διαι­τη­τής από πρό­ε­δρο ομάδας.

Συγκε­κρι­μέ­να, ο διαι­τη­τής FIFA Χαλίλ Ομούτ Μελέρ, αμέ­σως μετά τη λήξη του αγώ­να μετα­ξύ της Ανκα­ρα­γκιου­τσού με τη Ρίζε­σπορ, που βρή­κε τις δύο ομά­δες ισό­πα­λες με 1–1, δέχθη­κε εντός αγω­νι­στι­κού χώρου μπου­νιά από τον πρό­ε­δρο της Άνκα­ρα, Φαρούκ Κότσα. Αιτία για την επί­θε­ση ήταν ο κατα­λο­γι­σμός πέναλ­τι υπέρ των φιλο­ξε­νου­μέ­νων στις καθυ­στε­ρή­σεις του αγώ­να, που δια­μόρ­φω­σε το τελι­κό σκορ και έδω­σε έναν βαθ­μό στη Ρίζεσπορ.

Αμέ­σως μετά το περι­στα­τι­κό, συνε­δρί­α­σε η Ομο­σπον­δία Ποδο­σφαί­ρου με τον πρό­ε­δρό της Μεχ­μέτ Μπου­γιου­κεκ­σί να ανα­κοι­νώ­νει το επ’ αόρι­στον «λου­κέ­το» στα τουρ­κι­κά πρω­τα­θλή­μα­τα κάνο­ντας λόγο για «απάν­θρω­πη και απε­χθή επί­θε­ση» και πρό­σθε­σε πως «όλοι όσοι έχουν στο­χο­ποι­ή­σει διαι­τη­τές και ενθάρ­ρυ­ναν εγκλή­μα­τα κατά των διαι­τη­τών είναι συνέ­νο­χοι σε αυτό το απε­χθές έγκλη­μα. Οι ανεύ­θυ­νες δηλώ­σεις προ­έ­δρων συλ­λό­γων, διευ­θυ­ντών, προ­πο­νη­τών και τηλε­ο­πτι­κών σχο­λια­στών που στο­χο­ποιούν τους διαι­τη­τές άνοι­ξαν τον δρό­μο για αυτήν την άθλια επί­θε­ση σήμερα».

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο