Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΛΩΡΙΔΑ ΤΗΣ ΓΑΖΑΣ: Συνεχίζονται οι ισραηλινοί δολοφονικοί βομβαρδισμοί και οι μάχες __VIDEO

Οι μάχες γύρω από την πόλη Χαν Γιου­νίς συνε­χί­ζουν να μαί­νο­νται, καθώς οι Παλαι­στί­νιοι μαχη­τές αντι­στέ­κο­νται με ότι μέσα δια­θέ­τουν στον κατο­χι­κό στρα­τό, ο οποί­ος βομ­βαρ­δί­ζει αδιά­κο­πα προ­κα­λώ­ντας εκα­τόμ­βες θυμά­των, κυρί­ως παι­διά και γυναίκες.

Οι «Ταξιαρ­χί­ες Εζε­ντίν αλ- Κασάμ», η ένο­πλη πτέ­ρυ­γα της Χαμάς, έκα­νε λόγο τη νύχτα για σφο­δρές μάχες στο κεντρι­κό τμή­μα της Λωρί­δας της Γάζας, παρά τις κατά και­ρούς «θριαμ­βευ­τι­κές» δηλώ­σεις του κρά­τους — δολο­φό­νου του Ισρα­ήλ, τις οποί­ες επα­νέ­λα­βε και χθες ο υπουρ­γός Άμυ­νας, Γιο­άβ Γκα­λάντ.

Ήταν μια αιμα­τη­ρή νύχτα για τους κατοί­κους της Ράφα και το ένα εκα­τομ­μύ­ριο Παλαι­στί­νιους που έχουν κατα­φύ­γει στην πόλη, καθώς οι ισραη­λι­νές αερο­πο­ρι­κές επι­δρο­μές –πολ­λα­πλές και μαζι­κές– κατέ­στρε­ψαν τρία σπί­τια σε μια πολύ πυκνο­κα­τοι­κη­μέ­νη γειτονιά.

Είκο­σι άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν, μετα­ξύ των οποί­ων επτά παι­διά και του­λά­χι­στον πέντε γυναί­κες. Η ανη­συ­χία είναι μεγά­λη ότι υπάρ­χουν άνθρω­ποι παγι­δευ­μέ­νοι κάτω από τα ερεί­πια, αφού τα χτυ­πή­μα­τα προ­κά­λε­σαν σοβα­ρές ζημιές στα γύρω σπί­τια, με μερι­κά να καταρ­ρέ­ουν μετά από μερι­κές ώρες.

Με λίγο εξο­πλι­σμό και μηχα­νή­μα­τα, οι προ­σπά­θειες διά­σω­σης είναι δύσκο­λες. Οι άνθρω­ποι χρη­σι­μο­ποιούν τα χέρια τους για να απο­μα­κρύ­νουν τα ερεί­πια και να σώσουν τους εγκλωβισμένους.

Εκτός από τα χτυ­πή­μα­τα στη Ράφα, δύο άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν σε ισραη­λι­νή επί­θε­ση στη Χαν Γιου­νίς.

Σχέδια για την εκδίωξη των Παλαιστινίων από την Γάζα

Ο Ισραη­λι­νός πρω­θυ­πουρ­γός Μπ. Νετα­νιά­χου επα­νέ­λα­βε ότι η Λωρί­δα της Γάζας θα είναι υπό ισραη­λι­νό στρα­τιω­τι­κό έλεγ­χο μετά τον πόλε­μο.

«Η Λωρί­δα θα βρί­σκε­ται υπό ισραη­λι­νό στρα­τιω­τι­κό έλεγ­χο. Μετά τον πόλε­μο, στη Γάζα θα λει­τουρ­γή­σει μια πολι­τι­κή διοί­κη­ση και η Λωρί­δα θα απο­κα­τα­στα­θεί υπό την ηγε­σία των κρα­τών του Κόλ­που. Δεν θα υπο­κύ­ψου­με στις διε­θνείς πιέ­σεις», δήλω­σε ο Νετα­νιά­χου στο κρα­τι­κό ραδιο­τη­λε­ο­πτι­κό δίκτυο του Ισραήλ.

Επί­σης, δεν απέ­κλει­σε το ενδε­χό­με­νο μιας επί­θε­σης και ενα­ντί­ον των δυνά­με­ων της Παλαι­στι­νια­κής Αρχής στη Δυτι­κή Όχθη.

Οι δολο­φο­νι­κές επι­θέ­σεις του κατο­χι­κού στρα­τού, που ανε­βά­ζουν συνε­χώς τον τερά­στιο αριθ­μό νεκρών και τραυ­μα­τι­σμέ­νων, εντεί­νουν τον εκτο­πι­σμό των Παλαι­στι­νί­ων από τις πόλεις τους και τελι­κά από την ίδια τη Λωρί­δα της Γάζας, κάτι που φαί­νε­ται να είναι ένας από τους σχε­δια­σμούς του κρά­τους — δολοφόνου.

Σε αυτήν τη φάση, όπως ανα­φέ­ρει εκτε­νές ρεπορ­τάζ του BBC, ο ισραη­λι­νός στρα­τός εξω­θεί ένα τερά­στιο μέρος των 2,3 εκα­τομ­μυ­ρί­ων Παλαι­στι­νί­ων της Λωρί­δας της Γάζας σε μία «ανθρω­πι­στι­κή ζώνη» στη νότια Γάζα η οποία έχει έκτα­ση μόλις 8,5 τ.χλμ.!

Όπως επι­ση­μαί­νε­ται χαρα­κτη­ρι­στι­κά, αυτή η ζώνη, το Μαουά­σι, είναι μια στε­νή λωρί­δα γης δίπλα στη Μεσό­γειο, με έκτα­ση όσο το αερο­δρό­μιο «Χίθρο­ου» του Λονδίνου!

Ο επι­κε­φα­λής της Οργά­νω­σης Αρω­γής του ΟΗΕ για τους Παλαι­στί­νιους Πρό­σφυ­γες (UNRWA), Φ. Λαζα­ρι­νί, σε άρθρο του στην εφη­με­ρί­δα «Los Angeles Times» καταγ­γέλ­λει τον ισραη­λι­νό στρα­τό ότι έχει στή­σει σκη­νι­κό για τη μαζι­κή έξο­δο των Παλαι­στι­νί­ων στην Αίγυ­πτο, ενώ δημιουρ­γεί τις κατάλ­λη­λες συν­θή­κες για να κάνει αδύ­να­τη την επι­στρο­φή τους στη Λωρί­δα της Γάζας.

ΚΑΤΕΧΟΜΕΝΗ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ – ΙΣΡΑΗΛ: Σφο­δροί βομ­βαρ­δι­σμοί και μάχες, ενώ εξε­λίσ­σο­νται τα σχέ­δια πλή­ρους εκτοπισμού

Τέσσερις νεκροί στην Δυτική Όχθη

Σε εξέ­λι­ξη βρί­σκε­ται νέα επι­δρο­μή των ισραη­λι­νών κατο­χι­κών δυνά­με­ων στην Δυτι­κή Όχθη. Στο επί­κε­ντρο την νέας επι­δρο­μής βρί­σκε­ται και πάλι η Τζε­νίν και ο προ­σφυ­γι­κός καταυ­λι­σμός της.

Σύμ­φω­να με το Παλαι­στι­νια­κό υπουρ­γείο Υγεί­ας, τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι έχουν σκο­τω­θεί, οι τρεις από χτύ­πη­μα ισραη­λι­νού drone.

Ένα άτο­μο τραυ­μα­τί­στη­κε από την επί­θε­ση στη συνοι­κία al-Sibat, μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων Wafa, ενώ του­λά­χι­στον 40 άτο­μα έχουν συλληφθεί.

Οι ισραη­λι­νές δυνά­μεις έχουν επί­σης περι­κυ­κλώ­σει τρία νοσο­κο­μεία στην περιοχή.

Με τις τελευ­ταί­ες δολο­φο­νί­ες, ο αριθ­μός των νεκρών στη Δυτι­κή Όχθη  έχει ανέλ­θει σε 279.

Πηγή 902.gr

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο