Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία-σεισμός: 22 νεκροί, 1.130 τραυματίες και 22 εγκλωβισμένοι (ΦΩΤΟ)

Σε του­λά­χι­στον 22 ανήλ­θε ο αριθ­μός των νεκρών από την ισχυ­ρή σει­σμι­κή δόνη­ση των 6, 8 βαθ­μών που συγκλό­νι­σε την ανα­το­λι­κή Τουρ­κία, έγι­νε γνω­στό από τον υπουρ­γό Εσω­τε­ρι­κών της χώρας, την ώρα που οι ομά­δες διά­σω­σης ανα­ζη­τούν του­λά­χι­στον 22 ανθρώ­πους που έχουν παγι­δευ­τεί κάτω από τα συντρίμ­μια των κατε­στραμ­μέ­νων κτιρίων.

 «Τέσ­σε­ρις άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους στην πόλη Ντο­γκα­νιόλ της Μαλά­τειας και άλλοι 18 στην Ελα­ζίγ» δήλω­σε ο Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λού σε μια συνέ­ντευ­ξη τύπου που παρα­χώ­ρη­σε μαζί με τους υπουρ­γούς Υγεί­ας και Περι­βάλ­λο­ντος από την πλη­γεί­σα επαρ­χία Ελαζίγ.

tourkia seismos 25

Τριά­ντα εννέα άνθρω­ποι έχουν δια­σω­θεί από τα χαλά­σμα­τα σπι­τιών και κτι­ρί­ων που έχουν καταρ­ρεύ­σει, συμπλή­ρω­σε ο Σοϊλού.

Ένας ακό­μη άνθρω­πος δια­σώ­θη­κε, αφού έμει­νε παγι­δευ­μέ­νος στα συντρίμ­μια 14 ώρες.

tourkia seismos 26

Όπως εξή­γη­σε ο Σοϊ­λού, λήφθη­κε η από­φα­ση να εκκε­νω­θεί μια φυλα­κή στην επαρ­χία Αντι­για­μάν στην ανα­το­λι­κή Τουρ­κία, καθώς υπέ­στη σοβα­ρές ζημιές από τον σεισμό.

Στο μετα­ξύ, ο υπουρ­γός Υγεί­ας της Τουρ­κί­ας Φαχρε­τίν Κότζα είπε ότι 128 τραυ­μα­τί­ες εκ εκ των συνο­λι­κά 1.130 νοση­λεύ­ο­νται σε νοσο­κο­μεία και 34 εξ αυτών έχουν μετα­φερ­θεί σε μονά­δες εντα­τι­κής θεραπείας.

tourkia seismos 27

Από την πλευ­ρά του, ο υπουρ­γός Περι­βάλ­λο­ντος Μου­ράτ Κου­ρούμ συνέ­στη­σε στους ντό­πιους να μην μπαί­νουν στα κατε­στραμ­μέ­να σπί­τια, καθώς συνε­χί­ζο­νται οι μετα­σει­σμοί στην περιο­χή, του­λά­χι­στον 390 από χθες το βρά­δυ, ενώ οι 12 εξ αυτών είχαν μέγε­θος άνω των 4 βαθμών.

Ο Κου­ρούμ προ­σέ­θε­σε ότι μια ομά­δα 368 μελών βρί­σκε­ται στο σημείο για να αξιο­λο­γή­σει τις ζημιές που προ­κά­λε­σε η σει­σμι­κή δόνηση.

 

seismos tourkia24

seismos tourkia21

seismos tourkia23

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο