Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

ΚΚΕ-ΠΑΜΕ: Μηνύματα αλληλεγγύης στο λαό της Τουρκίας για τον καταστροφικό σεισμό

Τα συλ­λυ­πη­τή­ρια και την αλλη­λεγ­γύη του στο λαό της Τουρ­κί­ας για τα θύμα­τα και τις κατα­στρο­φές από τον χθε­σι­νό σει­σμό εκφρά­ζει το ΚΚΕ με μήνυ­μα του Τμή­μα­τος Διε­θνών Σχέ­σε­ων της ΚΕ προς την Κεντρι­κή Επι­τρο­πή του ΚΚ Τουρ­κί­ας.

Το μήνυ­μα αναφέρει:

«Αγα­πη­τοί σύντροφοι,

Το ΚΚΕ εκφρά­ζει τη συμπα­ρά­στα­σή του με το λαό της χώρας σας για τα πολυά­ριθ­μα θύμα­τα και τις τερά­στιες ζημιές, που για άλλη μια φορά, προ­κά­λε­σε ο πρό­σφα­τος κατα­στρο­φι­κός σει­σμός στην Ανα­το­λι­κή Τουρκία.

Από την εμπει­ρία και της δικής μας χώρας γνω­ρί­ζου­με πολύ καλά, πως δεν είναι μοι­ραίο ο λαός να πλη­ρώ­νει τέτοιο βαρύ φόρο αίμα­τος από τα ανά­λο­γα φυσι­κά σει­σμι­κά φαι­νό­με­να. Υπάρ­χουν κοι­νω­νι­κό-οικο­νο­μι­κές αιτί­ες για την υπο­βάθ­μι­ση της αντι­σει­σμι­κής προ­στα­σί­ας, οι ρίζες τους βρί­σκο­νται στην φύση του ίδιου του καπι­τα­λι­στι­κού συστή­μα­τος, που εξυ­πη­ρε­τούν οι διά­φο­ρες αντι­λαϊ­κές κυβερνήσεις.

Παρα­κα­λού­με να μετα­βι­βά­σε­τε στην εργα­τι­κή τάξη και τα λαϊ­κά στρώ­μα­τα της Τουρ­κί­ας τα ειλι­κρι­νή μας συλ­λυ­πη­τή­ρια και την αλλη­λεγ­γύη μας».

ΠΑΜΕ: Αλληλεγγύη με τους εργαζόμενους της Τουρκίας

Σε δελ­τίο τύπου του για τον κατα­στρο­φι­κό σει­σμό στην Τουρ­κία το Πανερ­γα­τι­κό Αγω­νι­στι­κό Μέτω­πο σημειώνει:

«Το ΠΑΜΕ εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ρια του στους εργα­ζό­με­νους κ τα συν­δι­κά­τα της Τουρ­κί­ας για τα θύμα­τα του χθε­σι­νού σεισμού.

Συνά­δελ­φοι, αυτές τις δύσκο­λες ώρες οι σκέ­ψεις μας είναι μαζί σας.

Το ταξι­κό κίνη­μα της Ελλά­δας βρί­σκε­ται στο πλευ­ρό σας.»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο