Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Τουλάχιστον 15 νεκροί, μεταξύ τους και παιδιά, από ανατροπή φορτηγού με μετανάστες στην επαρχία της Σμύρνης

Του­λά­χι­στον δεκα­πέ­ντε άνθρω­ποι, μετα­ξύ τους και παι­διά, βρή­καν τον θάνα­το όταν ένα φορ­τη­γό, που μετέ­φε­ρε μετα­νά­στες, ανε­τρά­πη στην επαρ­χία της Σμύρ­νης, στη δυτι­κή Τουρ­κία, μετα­δί­δει σήμε­ρα το τουρ­κι­κό πρα­κτο­ρείο Αναντολού.

Στην περιο­χή έσπευ­σαν ασθε­νο­φό­ρα, μετά την ανα­τρο­πή του φορ­τη­γού, που εξε­τρά­πη από την πορεία του ενώ κινεί­το στον οδι­κό άξο­να από το Αϊδί­νιο προς τη Σμύρ­νη, προ­σθέ­τει το πρα­κτο­ρείο. Μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για την ταυ­τό­τη­τα των μεταναστών.

Το σημε­ρι­νό δυστύ­χη­μα, το χτε­σι­νό με 11 νεκρούς μετα­νά­στες στην Καβά­λα, το ναυά­γιο με άλλους 9 νεκρούς μόλις πριν λίγες ημέ­ρες ανοι­χτά της Τουρ­κί­ας, τα δεκά­δες ανά­λο­γα δυστυ­χή­μα­τα, με μετα­νά­στες και πρό­σφυ­γες, έρμαια δου­λε­μπό­ρων, επι­βε­βαιώ­νουν με τρα­γι­κό τρό­πο ότι τα μέτρα κατα­στο­λής και η συμ­φω­νία ΕΕ – κυβέρ­νη­σης – Τουρ­κί­ας μεγα­λώ­νουν τη μαύ­ρη λίστα με νεκρούς πρό­σφυ­γες και μετα­νά­στες, ανθρώ­πους δηλα­δή πυο προ­σπα­θούν με κάθε τρό­πο να ξεφύ­γουν από την πεί­να και τους πολέμους.

Μεταγενέστερη προσθήκη (13.10):

Στους 22 ανέρ­χο­νται οι νεκροί και στους 13 οι τραυ­μα­τί­ες από την ανα­τρο­πή ενός φορ­τη­γού που μετέ­φε­ρε μετα­νά­στες στην επαρ­χία της Σμύρ­νης σήμε­ρα, όπως μετέ­δω­σε το πρα­κτο­ρείο Anadolu.

Μετα­ξύ των θυμά­των υπάρ­χουν και πολ­λά παιδιά.

Το φορ­τη­γό κατευ­θυ­νό­ταν από το Αϊδί­νι στη Σμύρ­νη και ανα­τρά­πη­κε στην περιο­χή του Μεντε­ρές. Οι εισαγ­γε­λι­κές αρχές του Μεντε­ρές έχουν ήδη ξεκι­νή­σει έρευ­να για να δια­πι­στω­θούν τα αίτια του πολύ­νε­κρου δυστυχήματος.

Μέχρι στιγ­μής δεν υπάρ­χουν πλη­ρο­φο­ρί­ες για την ταυ­τό­τη­τα των θυμάτων.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο