Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τουρκία: Τους 100 νεκρούς έφθασε ο απολογισμός των θυμάτων του σεισμού

Ο απο­λο­γι­σμός των θυμά­των του σει­σμού στο Αιγαίο ο οποί­ος έπλη­ξε την περα­σμέ­νη Παρα­σκευή τη δυτι­κή Τουρ­κία έφθα­σε σήμε­ρα τους εκα­τό νεκρούς, ανα­κοί­νω­σε η τουρ­κι­κή υπη­ρε­σία αντι­με­τώ­πι­σης κατα­στρο­φών (AFAD).

Ο σει­σμός, μεγέ­θους σχε­δόν επτά βαθ­μών της κλί­μα­κας Ρίχτερ, είχε απο­τέ­λε­σμα να τραυ­μα­τι­στούν άλλοι 994 άνθρω­ποι, οι 147 από τους οποί­ους νοση­λεύ­ο­νται ακό­μη σε νοσο­κο­μεία, πρό­σθε­σε η AFAD.

Σωστι­κά συνερ­γεία συνε­χί­ζουν τις προ­σπά­θειές τους να εντο­πί­σουν θύμα­τα, κυρί­ως στα συντρίμ­μια πέντε κτι­ρί­ων που κατέρ­ρευ­σαν στην επαρ­χία της Σμύρ­νης (Ιζμίρ).

Η πόλη που υπέ­στη το πιο βαρύ πλήγ­μα στην επαρ­χία είναι η Μπαϊ­ρά­κλι, όπου ένα κορι­τσά­κι τριών ετών, η Ελίφ, και μια έφη­βη 14 ετών, η Ιντίλ, σώθη­καν χθες Δευ­τέ­ρα από σωστι­κά συνερ­γεία έπει­τα από σχε­δόν τέσ­σε­ρις ημέ­ρες στα συντρίμ­μια.

Δεκά­δες κτί­ρια έχουν υπο­στεί μερι­κή ή ολο­σχε­ρή κατα­στρο­φή από τον ισχυ­ρό σει­σμό, που άφη­σε πάνω από 5.000 ανθρώ­πους άστε­γους. Οι σει­σμο­πα­θείς βρή­καν κατα­φύ­γιο σε σκη­νές, στή­νο­ντας αυτο­σχέ­διο καταυλισμό.

Έχουν κατα­γρα­φεί περί­που 1.464 μετα­σει­σμι­κές δονή­σεις στην περιο­χή ως αυτό το στά­διο, οι 44 από τις οποί­ες ήταν μεγέ­θους μεγα­λύ­τε­ρου από τους 4 βαθ­μούς της κλί­μα­κας Ρίχτερ, σύμ­φω­να με τις τουρ­κι­κές αρχές.

belogiannis ploumpidis banner

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο