Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ανώτατο ισραηλινό δικαστήριο δικαίωσε το στρατό για τη χρήση πραγματικών πυρών σε Παλαιστίνιους!!!

Το Ανώ­τα­το Δικα­στή­ριο του Ισρα­ήλ επι­βε­βαί­ω­σε χθες Πέμ­πτη το δικαί­ω­μα του στρα­τού να χρη­σι­μο­ποιεί πραγ­μα­τι­κά πυρά ενα­ντί­ον των Παλαι­στί­νιων που δια­δη­λώ­νουν κατά μήκος των συνό­ρων της χώρας με τη Λωρί­δα της Γάζας.

Με την από­φα­σή του, που εκτεί­νε­ται σε 41 σελί­δες και δόθη­κε στη δημο­σιό­τη­τα χθες Πέμ­πτη το βρά­δυ από το ισραη­λι­νό υπουρ­γείο Δικαιο­σύ­νης, το Ανώ­τα­το Δικα­στή­ριο απέρ­ρι­ψε ομό­φω­να την προ­σφυ­γή ισραη­λι­νών και παλαι­στι­νια­κών μη κυβερ­νη­τι­κών οργα­νώ­σε­ων, οι οποί­ες είχαν ζητή­σει στα τέλη Απρι­λί­ου να στα­μα­τή­σει ο ισραη­λι­νός στρα­τός να χρη­σι­μο­ποιεί πραγ­μα­τι­κά πυρά ενα­ντί­ον των Παλαι­στι­νί­ων στη Γάζα.

Η πρό­ε­δρος του Δικα­στη­ρί­ου Έσθερ Χαγιούτ δέχθη­κε την άπο­ψη της ισραη­λι­νής κυβέρ­νη­σης, σύμ­φω­να με την οποία οι δια­δη­λω­τές στη Γάζα δεν είναι ειρη­νι­κοί πολί­τες, αλλά παρά­γο­ντες μιας «ένο­πλης σύγκρου­σης» μετα­ξύ του Ισρα­ήλ και του ισλα­μι­στι­κού κινή­μα­τος Χαμάς.

Οι κάτοι­κοι της Λωρί­δας της Γάζας δια­δη­λώ­νουν από τις 30 Μαρ­τί­ου κατά μήκος των συνό­ρων του θύλα­κα αυτού με το Ισρα­ήλ με αίτη­μα το δικαί­ω­μα των Παλαι­στι­νί­ων να επι­στρέ­ψουν στη γη από την οποία εκδιώ­χθη­καν ή ανα­γκά­στη­καν να εγκα­τα­λεί­ψουν κατά την ίδρυ­ση του κρά­τους του Ισρα­ήλ το 1948.

Του­λά­χι­στον 119 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από τότε που ξεκί­νη­σαν οι κινη­το­ποι­ή­σεις από τα πυρά των Ισραη­λι­νών στρατιωτών.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο