Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το Εφετείο των Βρυξελλών θα εξετάσει αύριο το πρωί αν η Εύα Καϊλή θα παραμείνει υπό κράτηση ή όχι

Το Εφε­τείο των Βρυ­ξελ­λών θα εξε­τά­σει αύριο το πρωί αν η Εύα Καϊ­λή θα παρα­μεί­νει υπό κρά­τη­ση ή όχι. Aυτό επι­βε­βαί­ω­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ εκπρό­σω­πος του Εφε­τεί­ου Βρυ­ξελ­λών, επι­ση­μαί­νο­ντας ότι πρό­κει­ται για μια «κεκλει­σμέ­νων των θυρών» ακρόαση.

Αύριο, εξάλ­λου, το Εφε­τείο θα εξε­τά­σει το αίτη­μα απο­φυ­λά­κι­σης και του Βέλ­γου ευρω­βου­λευ­τή, Μαρκ Ταραμπέλα.

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται ότι μετά την από­φα­ση του προ­δι­κα­στι­κού συμ­βου­λί­ου, στις 16 Φεβρουα­ρί­ου, να παρα­τα­θεί κατά δύο μήνες η προ­φυ­λά­κι­ση της Εύας Καϊ­λή, ο συνή­γο­ρός της Σβεν Μαρί άσκη­σε έφε­ση, η οποία βάσει της δια­δι­κα­σί­ας εκδι­κά­ζε­ται εντός 15 ημε­ρών. Το ίδιο είχε πρά­ξει και ο συνή­γο­ρος του κ. Ταραμπέλα.

Η υπε­ρά­σπι­ση της Εύας Καϊ­λή θα ζητή­σει την απο­φυ­λά­κι­σή της με ηλε­κτρο­νι­κό βρα­χιο­λά­κι. Σε περί­πτω­ση που η από­φα­ση του Εφε­τεί­ου είναι αρνη­τι­κή, η κ. Καϊ­λή θα παρα­μεί­νει προ­φυ­λα­κι­στέα για δύο μήνες.

Τέλος, η εισαγ­γε­λία Βρυ­ξελ­λών επι­βε­βαί­ω­σε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι ο σύντρο­φος της Εύας Καϊ­λή και κατη­γο­ρού­με­νος στην υπό­θε­ση δια­φθο­ράς στο Ευρω­παϊ­κό Κοι­νο­βού­λιο, Φραν­τσέ­σκο Τζόρ­τζι, αφέ­θη­κε σήμε­ρα ελεύ­θε­ρος από τις φυλα­κές του Σαν Ζιλ με ένα ηλε­κτρο­νι­κό βρα­χιο­λά­κι. Ο Φ. Τζόρ­τζι είχε συλ­λη­φθεί στις 9 Δεκεμ­βρί­ου και αφέ­θη­κε ελεύ­θε­ρος, μετά την από­φα­ση του προ­δι­κα­στι­κού συμ­βου­λί­ου της 23ης Φεβρουαρίου.

 

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο