Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ για την επίσκεψη Μητσοτάκη στη Β. Εύβοια: Η κυβέρνηση θέλει να μετατρέψει την καταστροφή σε ευκαιρία για τα συμφέροντα των ομίλων

Η “αναγέννηση” δεν μπορεί να γίνει με την πολιτική που θεωρεί τις λαϊκές ανάγκες κόστος

Η “ανα­γέν­νη­ση” της Βόρειας Εύβοιας δεν μπο­ρεί να γίνει με την πολι­τι­κή που θεω­ρεί τις λαϊ­κές ανά­γκες κόστος τονί­ζει το Γρα­φείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ για την επί­σκε­ψη του πρω­θυ­πουρ­γού Κυριά­κου Μητσο­τά­κη στην περιο­χή και σημειώ­νει ότι η κυβέρ­νη­ση θέλει να μετα­τρέ­ψει την κατα­στρο­φή σε ευκαι­ρία για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ομί­λων.

Ανα­λυ­τι­κά:

«Με τα περι­βό­η­τα “ολι­στι­κά σχέ­δια ανα­συ­γκρό­τη­σηςη κυβέρ­νη­ση της ΝΔ επι­διώ­κει να μετα­τρέ­ψει τη μεγά­λη κατα­στρο­φή σε μεγά­λη ευκαι­ρία για τα συμ­φέ­ρο­ντα των ομί­λων στον Του­ρι­σμό, στην Ενέρ­γεια, στον αγρο­το­δια­τρο­φι­κό και κατα­σκευα­στι­κό τομέα.

Όμως η “ανα­γέν­νη­ση” της Βόρειας Εύβοιας, προς όφε­λος του λαού της, δεν μπο­ρεί να γίνει με τα ίδια υλι­κά που οδή­γη­σαν στην κατα­στρο­φή της, δηλα­δή την πολι­τι­κή που θεω­ρεί τις λαϊ­κές ανά­γκες κόστος, για­τί υπη­ρε­τεί τα κέρ­δη των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομίλων.

Μια επι­πλέ­ον από­δει­ξη απο­τε­λεί ότι οι κάτοι­κοι που έχουν πλη­γεί ακό­μα περι­μέ­νουν τις απο­ζη­μιώ­σεις για τις ζημιές, τα μέτρα για το εισό­δη­μα που έχει χαθεί, τα ανα­γκαία αντι­πλημ­μυ­ρι­κά έργα, βασι­κές προ­ϋ­πο­θέ­σεις για να παρα­μεί­νουν στον τόπο τους.»

Την προ­σω­πι­κή του δέσμευ­ση για την ταύ­τι­ση του σχε­δί­ου Ανα­συ­γκρό­τη­σης της Εύβοιας με ένα εμβλη­μα­τι­κό- όπως το χαρα­κτή­ρι­σε- έργο τον οδι­κό άξο­να από τη Χαλ­κί­δα στη Στρο­φυ­λιά, έδω­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός στην εκδή­λω­ση για την παρου­σί­α­ση του eviameta που διε­ξά­γε­ται στην Ιστιαία.

Ο πρω­θυ­πουρ­γός στο πλευ­ρό του “συνή­θως υπό­πτου” Στ. Μπένου

Για την επό­με­νη αντι­πυ­ρι­κή περί­ο­δο ουδέν νεώ­τε­ρο πέρα από το «θα πρέ­πει διαρ­κώς να γινό­μα­στε καλύ­τε­ροι (sic!!) για­τί γνω­ρί­ζου­με ότι τέτοια φαι­νό­με­να θα μας χτυ­πά­νε, θα μας συνα­ντά­νε με ολο­έ­να και μεγα­λύ­τε­ρη συχνότητα».

Με ΜΑΤ & απο­κλει­σμό των πυρό­πλη­κτων η επί­σκε­ψη στη Βόρεια Εύβοια

Σύμ­φω­να με το πρω­θυ­πουρ­γό ο περί­φη­μος “ολι­στι­κός χαρα­κτή­ρας” με βασι­κή αιχ­μή την άμε­ση ανα­κού­φι­ση των πλη­γέ­ντων και κινεί­ται στον άξο­να της οικο­νο­μι­κής δρα­στη­ριό­τη­τας που πρέ­πει να επα­νέλ­θει εκφρά­ζο­ντας την σιγου­ριά του για την τρο­χιά που θα δια­γρά­ψει ο του­ρι­σμός …«υπάρ­χουν όμως άλλες πτυ­χές της οικο­νο­μι­κής δρά­σης κυρί­ως που έχουν να κάνουν με τον πρω­το­γε­νή τομέα με τις ελιές με την κτη­νο­τρο­φία που θα χρεια­στούν υπο­στή­ρι­ξη ‑αλλά αυτά σε βάθος χρό­νου  (…) Και βέβαια ‑σσ. σε βάθος χρό­νου κι αυτοί, ζήσε Μάη μου… άνθρω­ποι όπως οι ρητι­νο­πα­ρα­γω­γοί οι οποί­οι “έπα­θαν ανυ­πο­λό­γι­στη ζημιά”.

Δεί­τε βίντεο και εδώ

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο