Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚΕ «θα πρωτοστατήσει όχι μόνο για να διαφυλαχτεί ο χαρακτήρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενισχυθεί η θεραπευτική φιλοσοφία του»

«Η διο­ρι­σμέ­νη από την κυβέρ­νη­ση διοί­κη­ση του ΚΕΘΕΑ ξεκι­νά το έργο της απο­κα­θή­λω­σης του φορέα, με πρώ­τη πρά­ξη τη “δια­βού­λευ­ση” με τους εργα­ζό­με­νους για το νέο Κανο­νι­σμό Λει­τουρ­γί­ας του. Ο νέος Κανο­νι­σμός Λει­τουρ­γί­ας του ΚΕΘΕΑ είναι συνέ­χεια της ωμής κυβερ­νη­τι­κής παρέμ­βα­σης, μετά την Πρά­ξη Νομο­θε­τι­κού Περιε­χο­μέ­νου που κατήρ­γη­σε το αυτο­διοί­κη­το του φορέα. Είναι άλλος ένας κρί­κος στην αλυ­σί­δα της αλλοί­ω­σης του θερα­πευ­τι­κού μοντέ­λου και της θερα­πευ­τι­κής φιλο­σο­φί­ας του ΚΕΘΕΑ. Είναι άλλο ένα κυβερ­νη­τι­κό χτύ­πη­μα στην φιλο­σο­φία της “στε­γνής θερα­πεί­ας” και στον εναρ­μο­νι­σμό στη λογι­κή της “μεί­ω­σης της βλά­βης”, όπως επι­τάσ­σει η στρα­τη­γι­κή της ΕΕ για την αντι­με­τώ­πι­ση της τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­σης» ανα­φέ­ρει το ΚΚΕ σε ανα­κοί­νω­σή του.

Όπως επι­ση­μαί­νει, κύρια στοι­χεία του νέου Κανο­νι­σμού Λει­τουρ­γί­ας του ΚΕΘΕΑ είναι:

- Η αλλα­γή στον χαρα­κτή­ρα και στη θερα­πευ­τι­κή πρό­τα­ση του ΚΕΘΕΑ, αφού υπο­βαθ­μί­ζε­ται έως καταρ­γεί­ται η φιλο­σο­φία της Θερα­πευ­τι­κής Κοι­νό­τη­τας ως μοντέ­λο θερα­πεί­ας και πλέ­ον εντάσ­σε­ται η «μεί­ω­ση της βλά­βης» στους σκο­πούς του ΚΕΘΕΑ.

- Η συγ­χώ­νευ­ση και η κατάρ­γη­ση Μονά­δων και Τμη­μά­των του ΚΕΘΕΑ, με γνώ­μο­να τη λογι­κή «κόστος — όφε­λος» και όχι τις θερα­πευ­τι­κές ανά­γκες χρη­στών, εξαρ­τη­μέ­νων και των οικο­γε­νειών τους, όπως αυτές εκφρά­ζο­νται σε κάθε περιο­χή της χώρας.

- Ο υπερ­συ­γκε­ντρω­τι­σμός εξου­σιών σε ένα διο­ρι­σμέ­νο ΔΣ, που θα υλο­ποιεί τις εκά­στο­τε κυβερ­νη­τι­κές επι­λο­γές για την τοξι­κο­ε­ξάρ­τη­ση στη λογι­κή του management.

- Η κατάρ­γη­ση της συμ­με­το­χι­κό­τη­τας στη λήψη απο­φά­σε­ων, των εργα­ζό­με­νων, των χρη­στών και των μελών της οικο­γέ­νειάς τους, που τόσα χρό­νια ήταν βασι­κός άξο­νας της θερα­πευ­τι­κής πρό­τα­σης του ΚΕΘΕΑ.

«Το ΚΕΘΕΑ στις 4 δεκα­ε­τί­ες δρά­σης του στη χώρα μας έχει δώσει τα “δείγ­μα­τα γρα­φής” του και είναι οι χιλιά­δες νέοι και οι οικο­γέ­νειές τους, που από τον δρό­μο των ναρ­κω­τι­κών σήμε­ρα είναι λει­τουρ­γι­κά ενταγ­μέ­νοι στην κοι­νω­νι­κή ζωή και δρά­ση» τονί­ζει η ανα­κοί­νω­ση, υπο­γραμ­μί­ζο­ντας στη συνέχεια:

«Το ΚΚΕ θα πρω­το­στα­τή­σει όχι μόνο για να δια­φυ­λα­χτεί ο χαρα­κτή­ρας του ΚΕΘΕΑ, αλλά και για να ενι­σχυ­θεί η δρά­ση του με νέες μονά­δες, με επαρ­κές μόνι­μο προ­σω­πι­κό, με πλή­ρη και επαρ­κή χρη­μα­το­δό­τη­ση από τον κρα­τι­κό προ­ϋ­πο­λο­γι­σμό. Καλού­με τους εργα­ζό­με­νους, τους θερα­πευό­με­νους και τις οικο­γέ­νειές τους, αλλά και την κοι­νω­νία να δώσει τη μάχη για να ενι­σχυ­θεί ο ρόλος του ΚΕΘΕΑ και της “στε­γνής θερα­πευ­τι­κής” πρό­τα­σής του».

«Να απο­συρ­θεί τώρα ο νέος Κανο­νι­σμός Λει­τουρ­γί­ας του ΚΕΘΕΑ, να καταρ­γη­θεί η ΠΝΠ που διο­ρί­ζει το ΔΣ του ΚΕΘΕΑ από την εκά­στο­τε κυβέρ­νη­ση» κατα­λή­γει η ανα­κοί­νω­ση του κόμματος.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο