Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚ Σουηδίας παίρνει μέρος στις Ευρωεκλογές για πρώτη φορά

Για πρώ­τη φορά από το 1994 που η Σου­η­δία έγι­νε μέλος της ΕΕ το ΚΚ Σου­η­δί­ας θα συμ­με­τά­σχει στις Ευρωεκλογές. 

Αυτό ανα­κοι­νώ­θη­κε σε συνέ­ντευ­ξη τύπου στις 17 Μαρ­τί­ου στην Στοκχόλμη. 

Παρου­σιά­στη­καν και οι υπο­ψή­φιοι του κόμ­μα­τος. Επι­κε­φα­λής του ψηφο­δελ­τί­ου είναι οικο­δό­μος συν­δι­κα­λι­στής για να συμ­βο­λί­ζει και την ταξι­κή θέση του κόμματος. 

Στην λίστα των 21 υπο­ψη­φί­ων υπάρ­χει και Έλλη­νας κομ­μου­νι­στής ο Πρό­ε­δρος του Σωμα­τεί­ου εργα­ζο­μέ­νων του Μετρό Στοκχόλμης.

-Πήρα­με δύνα­μη από τις τελευ­ταί­ες βου­λευ­τι­κές εκλο­γές δηλώ­νει ο πρό­ε­δρος του κόμ­μα­τος Αντρέ­ας Σόρενσεν.


Μπο­ρού­με να αξιο­ποι­ή­σου­με τώρα  την δυνα­μι­κή μας

Η αντί­θε­ση προς την ΕΕ πρέ­πει να έχει καθα­ρό αντι­κα­πι­τα­λι­στι­κό πρό­σω­πο. Να φανεί στους εργα­ζό­με­νους ότι η ΕΕ είναι ένας μηχα­νι­σμός που οργα­νώ­νει τους καπι­τα­λι­στές ενά­ντια στους ίδιους τους λαούς τους και ενά­ντια στους άλλους παγκό­σμιους ανταγωνιστές.

Μας δίνε­ται η ευκαι­ρία να έρθου­με σε επα­φή με τους εργα­ζό­με­νους, να ενη­με­ρώ­σου­με, να βελ­τιώ­σου­με την δου­λειά μας.
Δεν επι­θυ­μού­με να οργα­νώ­σου­με ή να δια­χει­ρι­στού­με τον καπι­τα­λι­σμό αν εκλε­γού­με. Αυτό είναι δου­λειά των οπορ­του­νι­στών και των ρεφορ­μι­στών. Να προ­ω­θή­σου­με επα­να­στα­τι­κούς στό­χους επιθυμούμε. 
Να απο­κα­λύ­ψου­με την αντί­θε­ση μετα­ξύ των σύγ­χρο­νων ανα­γκών του ανθρώ­που  και την σημε­ρι­νή πολι­τι­κή διαχείριση.

Να αντι­πα­ρα­τε­θού­με με τις αυτα­πά­τες του κοι­νο­βου­λευ­τι­σμού στον Καπι­τα­λι­σμό. Να οικο­δο­μή­σου­με την κομ­μου­νι­στι­κό και επα­να­στα­τι­κό εργα­τι­κό κίνη­μα από την αρχή. Να απο­κα­λύ­ψου­με και να αντι­πα­λέ­ψου­με όλα τα κόμ­μα­τα δεξιά και αρι­στε­ρά που προ­στα­τεύ­ουν τον καπιταλισμό. 

Ο Αντρέ­ας Σόρεν­σεν ανα­φέρ­θη­κε ακό­μη και στην Δια­κή­ρυ­ξη της Κομ­μου­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λί­ας για τις Ευρω­ε­κλο­γές που την υπο­γρά­φουν 30 Κομ­μου­νι­στι­κά Κόμ­μα­τα μετα­ξύ των οποί­ων το ΚΚΕ όπως ανέφερε. 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο