Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΚΚ Τουρκίας κατέθεσε μήνυση κατά του Ερντογάν για τα γεγονότα στο Πανεπιστήμιο του Βοσπόρου

Μηνυ­τή­ρια ανα­φο­ρά κατά του προ­έ­δρου Ρετζέπ Ταγίπ Ερντο­γάν, του υπουρ­γού Εσω­τε­ρι­κών Σου­λεϊ­μάν Σοϊ­λού, του ηγέ­τη του φασι­στι­κού Κόμ­μα­τος Εθνι­κι­στι­κής Δρά­σης Ντε­βλέτ Μπα­χτσε­λί και της αστυ­νο­μί­ας κατέ­θε­σε το Κομ­μου­νι­στι­κό Κόμ­μα της Τουρ­κί­ας (TKP) για τον βασα­νι­σμό δια­δη­λω­τών από δυνά­μεις κατα­στο­λής στο Πανε­πι­στή­μιο του Βοσπό­ρου (Μπο­γά­ζι­τσι).

Επι­δει­κνύ­ο­ντας πρω­το­φα­νή βαρ­βα­ρό­τη­τα, οι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις είχαν προ­χω­ρή­σει στις αρχές του μήνα στην σύλ­λη­ψη 159 φοι­τη­τών κατά τις ταρα­χές που ξέσπα­σαν στο Πανε­πι­στή­μιο, με αφορ­μή τον διο­ρι­σμό φιλο­κυ­βερ­νη­τι­κού πρύ­τα­νη από τον Ερντογάν.

Φοι­τη­τές, καθη­γη­τές και μέλη του προ­σω­πι­κού του Πανε­πι­στη­μί­ου του Βοσπό­ρου είχαν αντι­δρά­σει μαζι­κά στην προ­σπά­θεια της κυβέρ­νη­σης να χει­ρα­γω­γή­σει τις πρυ­τα­νι­κές αρχές σε ένα ιστο­ρι­κό εκπαι­δευ­τι­κό ίδρυ­μα που ο πρύ­τα­νης συνη­θί­ζο­νταν να εκλέ­γε­ται και όχι να διορίζεται.

Ακο­λού­θη­σε όργιο τρο­μο­κρα­τί­ας από τις αρχές, φτά­νο­ντας ακό­μη και στο σημείο εισβο­λής στα σπί­τια των φοι­τη­τών, ενώ ανα­φέρ­θη­καν και περι­στα­τι­κά βασα­νι­σμών. Σύμ­μα­χος της κυβέρ­νη­σης στην κατα­στο­λή του φοι­τη­τι­κού κινή­μα­τος ήταν ο επι­κε­φα­λής του φασι­στι­κού κόμ­μα­τος των Γκρί­ζων Λύκων Ντ. Μπαχτσελί.

«Κανέ­νας δεν μπο­ρεί να υβρί­ζει, να απει­λεί και να στο­χο­ποιεί την προ­ο­δευ­τι­κή νεο­λαία, τον αξιό­τι­μο λαό αυτής της χώρας» σημεί­ω­σε μετα­ξύ άλλων σε δηλώ­σεις του ο δικη­γό­ρος του Κομ­μου­νι­στι­κού Κόμ­μα­τος Οζγκιούρ Μου­ράτ Μπουγιούκ.

Με πλη­ρο­φο­ρί­ες από idcommunism.com

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο