Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το ΠΑΜΕ καταγγέλλει την απαράδεκτη ενέργεια να τιμωρηθεί φαντάρος γιατί μίλησε σε αντιπολεμικό συλλαλητήριο

Το ΠΑΜΕ καταγ­γέλ­λει την απα­ρά­δε­κτη την ενέρ­γεια, ένας συνά­δελ­φός μας που υπη­ρε­τεί τη θητεία του στον ελλη­νι­κό στρα­τό, να τιμω­ρη­θεί από την μονά­δα του, για­τί μίλη­σε σε αντι­πο­λε­μι­κό συλλαλητήριο.

Το παρά­πτω­μα του ήταν ότι μίλη­σε ενά­ντια στον ιμπε­ρια­λι­στι­κό πόλε­μο και τον πραγ­μα­τι­κό ρόλο των γερα­κιών του πολέ­μου, του ΝΑΤΟ και της ΕΕ. Ότι ανέ­δει­ξε τα πραγ­μα­τι­κά αίτια που οδη­γούν τους λαούς στο αιμα­το­κύ­λι­σμα, στα βάσα­να και στην προ­σφυ­γιά και δεν είναι άλλα από την κερ­δο­φο­ρία των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων. Στην ίδια ομι­λία που μίλη­σε από καρ­διάς και παλι­κα­ρί­σια για το καθή­κον των εργα­τών και των παι­διών των εργα­τι­κών και λαϊ­κών οικο­γε­νειών που υπη­ρε­τούν τη θητεία τους, που δεν είναι άλλο από την υπε­ρά­σπι­ση των κυριαρ­χι­κών δικαιω­μά­των και των συνό­ρων της χώρας μας.

Η κυβέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ έχει τερά­στιες ευθύ­νες. Για­τί την ίδια στιγ­μή που κάνει επι­θε­ώ­ρη­ση μονά­δων με τη συνο­δεία των φασι­στών της Χρυ­σής Αυγής, που μετα­τρέ­πει την Ελλά­δα σε ένα τερά­στιο ΝΑΤΟϊ­κό στρα­τό­πε­δο, που κόβει από μισθούς και συντά­ξεις για να χρη­μα­το­δο­τεί τους ΝΑΤΟϊ­κούς εξο­πλι­σμούς και απο­στο­λές που εκτός των άλλων συν­δρά­μουν και στην όξυν­ση των πολε­μι­κών ανα­με­τρή­σε­ων στη Συρία και αλλού, τιμω­ρεί­ται ο στρα­τιώ­της που ανέ­δει­ξε ότι ο ελλη­νι­κός λαός δεν έχει να κερ­δί­σει τίπο­τα από την όλο και μεγα­λύ­τε­ρη εμπλο­κή της Ελλά­δας σ’ αυτούς τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχεδιασμούς.

Καλού­με όλες τις Ομο­σπον­δί­ες, τα Εργα­τι­κά Κέντρα, τα σωμα­τεία να κατα­δι­κά­σουν αυτήν την απα­ρά­δε­κτη ενέρ­γεια. Να οργα­νώ­σουν ακό­μα πιο απο­φα­σι­στι­κά την πάλη τους ενά­ντια στην εμπλο­κή της Ελλά­δας στους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς, ενά­ντια στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Ενά­ντια στην πολι­τι­κή που γεν­νά την φτώ­χεια, τους πολέ­μους, την εκμε­τάλ­λευ­ση και την προσφυγιά.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο