Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Το χερούλι της πόρτας του αυτοκινήτου σου και οι πολλαπλές ιδιότητες _εκτός του να ανοίγεις την πόρτα

1 Γηρά­σκω αεί _αν και το παί­ζω (παντο)γνώστης (του θέμα­τος και γενι­κώς) και
2Δεν είναι ένας clickbait τίτλος, ούτε κάτι που θα κατα­λή­ξει σε χιου­μο­ρι­στι­κό και μυθο­πλα­στι­κό κείμενο.

 

Πάμε να δού­με 6 _υπάρχουν κι άλλες κρυ­φές, ιδιό­τη­τες που έχουν τα χερού­λια στο αυτοκίνητο

  1. Τα χερού­λια σου δεί­χνουν ποια είναι η ιδα­νι­κή θέση για τους καθρέ­φτες ώστε να έχεις το μεγα­λύ­τε­ρο εύρος όρα­σης στο τι συμ­βαί­νει πίσω σου.
  2. Είναι βοη­θη­τι­κό στο παρ­κά­ρι­σμα με οπι­σθο­γω­νία. Όταν θα δεις από τον καθρέ­φτη το χερού­λι να περ­νά­ει την ευθεία της αρχής του πεζο­δρο­μί­ου, τότε είναι η στιγ­μή για να γυρί­σεις το τιμό­νι και να ευθυ­γραμ­μί­σεις το αυτο­κί­νη­τό σου.
  3. Όταν έχεις παρ­κά­ρει, βλέ­πο­ντας το χερού­λι του διπλα­νού αυτο­κι­νή­του μπο­ρείς να ξέρεις αν σε παίρ­νει να ανοί­ξεις πλή­ρως την πόρ­τα. Αν το χερού­λι είναι ευθυ­γραμ­μι­σμέ­νο με το κατώ­τε­ρο σημείο στο τζά­μι της πλευ­ράς σου, τότε είσαι ακρι­βώς. Αν είναι λίγο πιο κάτω, τότε πρέ­πει να είσαι προσεκτικός.
  • 4. Όταν παρ­κά­ρεις με όπι­σθεν και πίσω έχει πεζο­δρό­μιο, αν δεις στον καθρέ­φτη το χερού­λι να βρί­σκε­ται στο ύψος της αρχής του πεζο­δρο­μί­ου, σημαί­νει πως έχεις περί­που 30 εκα­το­στά από το πεζο­δρό­μιο, άρα ίσως είναι η σωστή στιγ­μή να παρκάρεις.
  • 5. Αν τυχόν παρ­κά­ρεις και το μπρο­στι­νό αυτο­κί­νη­το είναι παρ­κα­ρι­σμέ­νο ορι­ζό­ντια (δεν ξέρου­με για ποιο λόγο να συμ­βεί αυτό, αλλά ΟΚ), το χερού­λι της πόρ­τας του σου δεί­χνει πόσο απέ­χεις από το αυτο­κί­νη­το. Όταν το χερού­λι της πόρ­τας του ταυ­τι­στεί με το χαμη­λό­τε­ρο σημείο στο μπρο­στι­νό τζά­μι, σημαί­νει ότι απέ­χεις περί­που 10 εκα­το­στά. Ο αριθ­μός αυτός σαφώς δια­φο­ρο­ποιεί­ται ανά­λο­γα το μέγε­θος του αυτοκινήτου.
  • 6. Φυσι­κά, τα χερού­λια είναι και για να ανοί­γεις τις πόρ­τες, αν το αμά­ξι σου δεν είναι τελευ­ταί­ας τεχνο­λο­γί­ας, οπό­τε δε ανα­γνω­ρί­ζει και ανοί­γει μόνη της μόλις φτά­σεις στα τρία μέτρα _επίσης εντο­πί­ζει μέχρι και πέντε γραμ­μα­τείς και απα­σφα­λί­ζει τη δεξιά πόρ­τα, ανα­κλί­νο­ντας και το κάθι­σμα, μόλις κάποια από αυτές εμφα­νι­στεί στα δέκα μέτρα _
    Ο εμί­ρης Αλ_Γκουμ_Χου_ρία έχει 10 τέτοιες λιμου­ζί­νες, σε διά­φο­ρα χρώ­μα­τα _μία κατα­κόκ­κι­νη είναι μόνι­μα αραγ­μέ­νη στο ιδιω­τι­κό του parking του 200μετρου ουρα­νο­ξύ­στη “Ερα­τώ” στο Ελλη­νι­κό, όπου δια­τη­ρεί τρεις σουίτες

 

Ελλη­νι­κό: ασύλ­λη­πτα κέρ­δη πριν καν ξεκι­νή­σει το έργο – νέο θεσμι­κό πλαί­σιο για τις επενδύσεις

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο