Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στην Πύλο: Συγκλονιστική η στιγμή που Σύρος βρήκε τον αδελφό του στους διασωθέντες (ΦΩΤΟ)

Την ώρα που «σβή­νουν» οι ελπί­δες για την ανεύ­ρε­ση επι­ζώ­ντων από το πολύ­νε­κρο ναυά­γιο ανοι­κτά της Πύλου, με 78 μετα­νά­στες ‑επι­βε­βαιω­μέ­να από το Λιμε­νι­κό- να έχουν χάσει τη ζωή τους και εκα­το­ντά­δες (όπως ανέ­φε­ραν οι μαρ­τυ­ρί­ες) να βρί­σκο­νται στον υγρό τάφο της Μεσο­γεί­ου, συγκλο­νί­ζουν οι σκη­νές με τον Σύριο που βρή­κε τον αδελ­φό του ανά­με­σα στους διασωθέντες.

Ο 18χρονος από την Συρία μπή­κε στο σαπιο­κά­ρα­βο, για ένα καλύ­τε­ρο αύριο. Αντί για αυτό βρέ­θη­κε κοντά στο θάνα­το, στη θάλασ­σα της Μεσο­γεί­ου. Ευτυ­χώς, ο νεα­ρός είναι ανά­με­σα στους τυχε­ρούς που γλί­τω­σαν από το πολύ­νε­κρο ναυάγιο.

Στο λιμά­νι της Καλα­μά­τας, συνά­ντη­σε τον αδελ­φό του που ήρθε από την Ολλαν­δία για να μάθει αν ζει. Τα δύο αδέλ­φια ξέσπα­σαν σε κλά­μα­τα όταν αγκα­λιά­στη­καν πίσω από τα κιγκλιδώματα.

Συγγενείς ζητούν να μάθουν νέα των δικών τους ανθρώπων

Την ίδια στιγ­μή, συγ­γε­νείς και φίλοι αγνο­ου­μέ­νων παρα­μέ­νουν στο λιμά­νι, κρα­τώ­ντας φωτο­γρα­φί­ες των δικών τους ανθρώ­πων, σε μια απέλ­πι­δα προ­σπά­θεια να δουν αν κάποιος γνω­ρί­ζει κάτι. νέα τους. Οσοι δεν κατά­φε­ραν να έρθουν στη χώρα μας, προ­σπα­θούν μέσω τηλε­φώ­νου να μάθουν αν ζουν, αν έχουν εντο­πι­στεί νεκροί ή αν ακό­μα ανα­ζη­τού­νται οι συγ­γε­νείς τους.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, περισ­σό­τε­ρες από 100 κλή­σεις έχουν γίνει στο Δήμο Καλα­μά­τας από συγ­γε­νείς οι οποί­οι ζουν σε Αμε­ρι­κή, Κύπρο, Γερ­μα­νία ζητώ­ντας ένα νέο για τους δικούς τους ανθρώ­πους, λέγο­ντας πως είχαν ενη­με­ρω­θεί πως θα βρί­σκο­νται μέσα στο αλιευ­τι­κό για το ταξί­δι του ξερι­ζω­μού τους.

 Στη Μαλακάσα οι περισσότεροι διασωθέντες

Με πούλ­μαν ξεκί­νη­σαν σήμε­ρα το πρωί από την Καλα­μά­τα, συνο­λι­κά 71 από 104 δια­σω­θέ­ντες του τρα­γι­κού ναυα­γί­ου, με προ­ο­ρι­σμό την δομή φιλο­ξε­νί­ας στη Μαλακάσα.

Εκεί θα μετα­φερ­θούν και 8 ανή­λι­κοι, για τις δια­δι­κα­σί­ες ταυ­το­ποί­η­σής τους και αργό­τε­ρα θα μετα­φερ­θούν σε δομές ανηλίκων.

902.gr

Βλα­ντί­μιρ Μαγια­κόφ­σκι: «Ωδή στην Επανάσταση»

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο