Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στη Βουλγαρία: Τουλάχιστον 45 νεκροί — ανάμεσά τους 12 παιδιά- από φωτιά σε λεωφορείο με πινακίδες Βόρειας Μακεδονίας

Του­λά­χι­στον 45 άνθρω­ποι έχα­σαν τη ζωή τους όταν λεω­φο­ρείο με πινα­κί­δες κυκλο­φο­ρί­ας της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας πήρε φωτιά σε αυτο­κι­νη­τό­δρο­μο της Βουλ­γα­ρί­ας τις πρώ­τες πρω­ι­νές ώρες σήμε­ρα, δήλω­σε ανώ­τε­ρος αξιω­μα­τού­χος του βουλ­γα­ρι­κού υπουρ­γεί­ου Εσωτερικών.

Ανά­με­σα στα θύμα­τα υπάρ­χουν τουλά­χι­στον 12 παι­διά, μετα­δί­δει το βουλ­γα­ρι­κό πρα­κτο­ρείο ειδή­σε­ων BGNES.

Το λεω­φο­ρείο μετέ­φε­ρε 52 ανθρώ­πους, πολί­τες της Βόρειας Μακεδονίας.

Επτά εγκαυ­μα­τί­ες, που «μπό­ρε­σαν να σωθούν» από το δυστύ­χη­μα, δια­κο­μί­στη­καν εσπευ­σμέ­να και έχουν εισα­χθεί στο τμή­μα επει­γό­ντων περι­στα­τι­κών νοσο­κο­μεί­ου της Σόφιας, δήλω­σε ο Νικο­λάι Νικό­λοφ, στέ­λε­χος του βουλ­γα­ρι­κού υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κών, στο δημό­σιο τηλε­ο­πτι­κό δίκτυο BTV.

Ο ίδιος έκα­νε λόγο για «σαρά­ντα πέντε ή σαρά­ντα έξι νεκρούς» στο δυστύχημα.

Ο κ. Νικό­λοφ συμπλή­ρω­σε πως ακό­μη δεν είναι σαφές εάν η φωτιά προ­κά­λε­σε το τρο­χαίο στο οποίο ενε­πλά­κη το όχη­μα ή προ­κλή­θη­κε από αυτό.

Η τρα­γω­δία εκτυ­λί­χθη­κε περί τις 02:00 (τοπι­κή ώρα και ώρα Ελλά­δας) σε τμή­μα του οδι­κού δικτύ­ου περί­που 40 χιλιό­με­τρα νότια της Σόφιας.

Ο τόπος του δυστυ­χή­μα­τος έχει απο­κλει­στεί από την αστυνομία.

Τα περισ­σό­τε­ρα από τα θύμα­τα ήταν πολί­τες της Βόρειας Μακε­δο­νί­ας, δήλω­σε διπλω­μά­της στην πρε­σβεία της χώρας αυτής στη Σόφια στο BTV.

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο