Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραγωδία στο Τέξας: 8χρονη μετανάστρια έχασε τη ζωή της στα κρατητήρια της συνοριοφυλακής

Μικρή μετα­νά­στρια πέθα­νε μετά τη σύλ­λη­ψή της από την συνο­ριο­φυ­λα­κή στο Χάρ­λιν­τζεν της πολι­τεί­ας Τέξας (νότια), ανα­κοί­νω­σε η CBP.

Ο θάνα­τος του παι­διού, ηλι­κί­ας 8 ετών, δια­πι­στώ­θη­κε σε νοσο­κο­μείο όπου δια­κο­μί­στη­κε όταν αντι­με­τώ­πι­σε ξαφ­νι­κά σοβα­ρό πρό­βλη­μα υγεί­ας, σύμ­φω­να με την ομο­σπον­δια­κή αστυ­νο­μι­κή υπηρεσία.

Πρό­σθε­σε πως διε­νερ­γεί­ται έρευ­να για τον θάνα­το του παι­διού, που είχε συλ­λη­φθεί και κρα­τεί­το μαζί με τους γονείς του. Το όνο­μά της και η χώρα κατα­γω­γής της δεν δημοσιοποιήθηκαν.

Ο γενι­κός επι­θε­ω­ρη­τής του υπουρ­γεί­ου Εσω­τε­ρι­κής Ασφα­λεί­ας ενη­με­ρώ­θη­κε για την υπό­θε­ση, σύμ­φω­να με την ανα­κοί­νω­ση της CBP.

Πρό­κει­ται για τον πρώ­το θάνα­το παι­διού στα χέρια της αμε­ρι­κα­νι­κής συνο­ριο­φυ­λα­κής από το 2019, σύμ­φω­να με ρεπορ­τάζ της εφη­με­ρί­δας Los Angeles Times που μετα­δί­δει το Γερ­μα­νι­κό Πρα­κτο­ρείο. Τότε, ο θάνα­τος 16χρονου αγο­ριού από τη Γουα­τε­μά­λα είχε προ­κα­λέ­σει κατα­κραυ­γή για την πολι­τι­κή «μηδε­νι­κής ανο­χής» του Ρεπου­μπλι­κά­νου προ­έ­δρου Ντό­ναλντ Τραμπ.

Η κυβέρ­νη­ση του δια­δό­χου του Τζο Μπάι­ντεν δέχε­ται ακα­τά­παυ­στες επι­κρί­σεις από τη ρεπου­μπλι­κα­νι­κή αντι­πο­λί­τευ­ση, που την κατη­γο­ρεί πως μετέ­τρε­ψε τα σύνο­ρα με το Μεξι­κό σε «σου­ρω­τή­ρι».

Παρό­τι χθες Τετάρ­τη το υπουρ­γείο Εσω­τε­ρι­κής Ασφα­λεί­ας δια­βε­βαί­ω­σε ότι ο αριθ­μός των ανθρώ­πων που προ­σπα­θούν να περά­σουν παρά­νο­μα τα σύνο­ρα του Μεξι­κού με τις ΗΠΑ μειώ­θη­κε αφό­του τέθη­καν σε ισχύ νέοι κανό­νες για τη μετα­νά­στευ­ση την περα­σμέ­νη εβδο­μά­δα, ο αριθ­μός των μετα­να­στών υπό κρά­τη­ση της CBP ξεπέ­ρα­σε τους 28.000 προ ημε­ρών, υπε­ρέ­βη τις δυνα­τό­τη­τες υπο­δο­χής τους.

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο