Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τραμπούκικη επίθεση από επιχειρηματία δέχτηκε ο Κ. Βαξεβάνης στην Εύβοια

Τρα­μπού­κι­κη επί­θε­ση από επι­χει­ρη­μα­τία ‑το όνο­μα του οποί­ου βρι­σκό­ταν στη λίστα Λαγκάρντ- καταγ­γέλ­λει ότι δέχθη­κε ο δημο­σιο­γρά­φος και εκδό­της του Documento, Κώστας Βαξε­βά­νης, την Παρα­σκευή το βρά­δυ, ενώ βρι­σκό­ταν με την οικο­γέ­νειά του σε εστια­τό­ριο στον Αμά­ρυ­νυ­θο της Εύβοιας.

Σύμ­φω­να με την εφη­με­ρί­δα Documento, η επί­θε­ση έγι­νε μπρο­στά στην οκτά­χρο­νη κόρη του και κατέ­λη­ξε σε τραυ­μα­τι­σμό μέλους της οικο­γέ­νειας (της πεθε­ράς του), το οποίο μετα­φέρ­θη­κε με σοβα­ρά χτυ­πή­μα­τα στο πρό­σω­πο στο Κέντρο Υγεί­ας Αλι­βε­ρί­ου και στη συνέ­χεια στο νοσο­κο­μείο Χαλκίδας.

Οπως επι­ση­μαί­νε­ται, ένα άγνω­στο πρό­σω­πο κινή­θη­κε προς το τρα­πέ­ζι του Κ. Βαξε­βά­νη και άρχι­σε να τον βρί­ζει και να τον απει­λεί επει­δή «τόλ­μη­σε να γρά­ψει για μένα επει­δή έχω λεφτά στην Ελβε­τία» (παρα­πέ­μπο­ντας στην υπό­θε­ση της λίστας Λαγκάρντ).

Η επί­θε­ση συνε­χί­στη­κε επί ώρα, παρό­τι ο εκδό­της, η σύζυ­γός του και παρευ­ρι­σκό­με­νοι του ζήτη­σαν να απο­χω­ρή­σει. Η λεκτι­κή επί­θε­ση όμως μετα­τρά­πη­κε σε χει­ρο­δι­κία. Ο άνδρας επι­χεί­ρη­σε να χτυ­πή­σει τη σύζυ­γο του Κώστα Βαξε­βά­νη η οποία είχε το παι­δί αγκα­λιά και την τελευ­ταία στιγ­μή, προ­σπά­θη­σε να εμπο­δί­σει την επί­θε­σή του η μητέ­ρα της, η οποία δέχθη­κε γρο­θιές στο πρόσωπο.

Στη συνέ­χεια, ο δρά­στης τρά­πη­κε σε φυγή.

Η ΕΣΗΕΑ καταδικάζει την επίθεση εναντίον του Κώστα Βαξεβάνη

Εν τω μετα­ξύ, με ανα­κοί­νω­σή του, «το Διοι­κη­τι­κό Συμ­βού­λιο της ΕΣΗΕΑ κατα­δι­κά­ζει την επί­θε­ση ενα­ντί­ον του Κώστα Βαξε­βά­νη και μελών της οικο­γέ­νειάς του από επι­χει­ρη­μα­τία το όνο­μα του οποί­ου περι­λαμ­βα­νό­ταν στη λίστα Λαγκάρντ».

«Η χει­ρο­δι­κία δεν μπο­ρεί να στα­θεί εμπό­διο στο καθή­κον των ανθρώ­πων της ενη­μέ­ρω­σης να υπη­ρε­τούν την αρχή της δημο­σιό­τη­τας. Η ελευ­θε­ρία του Τύπου δεν φιμώ­νε­ται», υπο­γραμ­μί­ζε­ται στην ανα­κοί­νω­ση της Ένωσης.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο