Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσίπρας για διάγγελμα Μητσοτάκη: Επανέφερε τις προτάσεις συναίνεσης με τοποθέτηση υπ. Υγείας κοινής αποδοχής

Την πρό­τα­ση για υπουρ­γό Υγεί­ας κοι­νής απο­δο­χής επα­νέ­λα­βε ο Αλέ­ξης Τσί­πρας κάνο­ντας νέο νεύ­μα συναί­νε­σης προς την κυβέρ­νη­ση για την δια­χεί­ρι­ση της παν­δη­μί­ας με αφορ­μή το διάγ­γελ­μα του πρωθυπουργού.

«Χρειά­ζε­ται ένας υπουρ­γός Υγεί­ας κύρους και απο­δο­χής για να υλο­ποι­ή­σει μέτρα ουσια­στι­κά για την ανά­σχε­ση αυτής της τρα­γω­δί­ας» δήλω­σε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ. Υπο­στή­ρι­ξε ότι «είναι απα­ραί­τη­το το επό­με­νο διά­στη­μα ο κ. Μητσο­τά­κης να ανα­λά­βει ουσια­στι­κές πρω­το­βου­λί­ες. Να ακού­σει τη φωνή μας» και πρό­σθε­σε πως «τίπο­τα από όλα αυτά δεν μπο­ρεί να υλο­ποι­η­θεί, όσο παρα­μέ­νει υπουρ­γός Υγεί­ας ένας άνθρω­πος που πριν από λίγους μήνες δήλω­νε ότι δεν είναι δου­λειά της κυβέρ­νη­σης να πεί­σει τους πολί­τες να εμβολιστούν».

Εμφά­νι­σε το κόμ­μα του ως καταλ­λη­λό­τε­ρο δια­χει­ρι­στή και της παν­δη­μί­ας λέγο­ντας «αν ο κ. Μητσο­τά­κης δεν μπο­ρεί ή αν δεν θέλει, τότε, ας αφή­σει χώρο σε εμάς που και θέλου­με και μπο­ρού­με», ενώ ανέ­φε­ρε ότι «ο κ. Μητσο­τά­κης έχει την ευθύ­νη για την απο­τυ­χία που βιώ­νου­με» και πως χρειά­στη­κε «να υπάρ­ξει γενι­κή κατα­κραυ­γή για να εξαγ­γεί­λει σήμε­ρα αυτό που προ­τεί­να­με και κατα­θέ­σα­με μάλι­στα ως τρο­πο­λο­γία που κατα­ψή­φι­σε: Να γίνει δηλα­δή υπο­χρε­ω­τι­κό το τεστ για την είσο­δο ανεμ­βο­λί­α­στων στις εκκλη­σί­ες». Κατη­γό­ρη­σε τον Κ. Μητσο­τά­κη ότι «εδώ και δυο χρό­νια δεν ενι­σχύ­ει το ΕΣΥ και τη πρω­το­βάθ­μια φρο­ντί­δα», ωστό­σο ούτε η κυβέρ­νη­ση του ΣΥΡΙΖΑ το είχε ενι­σχύ­σει αφού ακο­λού­θη­σε την λογι­κή κόστους — οφέ­λους και στην Υγεία.

Ισχυ­ρί­στη­κε πως «πρέ­πει να επα­νέλ­θει η τηλερ­γα­σία τόσο στο δημό­σιο όσο και στον ιδιω­τι­κό τομέα για όσο χρεια­στεί και όπου αυτό είναι εφι­κτό» ρίχνο­ντας έτσι “νερό στο μύλο” των επι­χει­ρη­μα­τι­κών ομί­λων που μέσω της τηλερ­γα­σί­ας στο­χεύ­ουν στο χτύ­πη­μα του στα­θε­ρού ημε­ρή­σιου χρό­νου εργα­σί­ας και στην εκτό­ξευ­ση της εντα­τι­κο­ποί­η­σης της εργασίας.

Ζήτη­σε, μετα­ξύ άλλων, την «επί­τα­ξη ιδιω­τι­κών κλι­νι­κών και στρα­τιω­τι­κών νοσο­κο­μεί­ων», χωρίς να απο­σα­φη­νί­ζει αν εννο­εί επί­τα­ξη με το αζη­μεί­ω­το για τους κλι­νι­κάρ­χες που θησαυ­ρί­ζουν. Ανα­φέρ­θη­κε σε «εκστρα­τεία ενη­μέ­ρω­σης και εμβο­λια­σμού πόρ­τα πόρ­τα» και δήλω­σε ότι «είναι ορθό να θεσμο­θε­τη­θεί η λήξη του πιστο­ποι­η­τι­κού εμβο­λια­σμού επτά μήνες μετά τη δεύ­τε­ρη δόση».

Επί­σης, ζήτη­σε αυστη­ρό­τε­ρα μέτρα για τον εμβο­λια­σμό στα Σώμα­τα Ασφα­λεί­ας και το Στρα­τό, ενώ για το λοκντά­ουν στους ανεμ­βο­λί­α­στους δήλω­σε «δε ξέρω τι θα ανα­κοί­νω­νε αν δεν ήξε­ρε ότι θα κάνω δήλω­ση αμέ­σως μετά το διάγ­γελ­μά του, για­τί μόλις προ­χθές μας είπε ότι δε θα γίνου­με Αυστρία. Και σήμε­ρα ανα­κοί­νω­σε λοκντά­ουν για τους ανεμβολίαστους».

Πηγή: 902.gr

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο