Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Τσεχία: Μακελειό από επίθεση ενόπλου σε Πανεπιστήμιο της Πράγας (ΒΙΝΤΕΟ)

Περισ­σό­τε­ροι από 15 άνθρω­ποι σκο­τώ­θη­καν από την επί­θε­ση ενό­πλου νωρί­τε­ρα σήμε­ρα στο Πανε­πι­στή­μιο του Καρό­λου, στο κέντρο της Πρά­γας, ανα­κοί­νω­σε ο διοι­κη­τής της αστυ­νο­μί­ας, σε νεό­τε­ρο απο­λο­γι­σμό του περι­στα­τι­κού αυτού.

Πάνω από 30 άνθρω­ποι τραυ­μα­τί­στη­καν, εκ των οποί­ων 9 σοβα­ρά, σύμ­φω­να με τις υπη­ρε­σί­ες διάσωσης.

Ο δρά­στης ήταν φοι­τη­τής στο Πανε­πι­στή­μιο, με κατα­γω­γή από ένα χωριό 21 χλμ έξω από την Πρά­γα και το άψυ­χο κορ­μί του εντο­πί­στη­κε στη Σχο­λή Καλών Τεχνών. Δεν είναι ακό­μα σαφές αν αυτο­κτό­νη­σε ή αν έπε­σε νεκρός από πυρά της Αστυ­νο­μί­ας. Αξί­ζει να σημειω­θεί ότι το πρωί είχε βρε­θεί νεκρός ο πατέ­ρας του στην πόλη Κλάντνο.

Στιγ­μές αλλο­φρο­σύ­νης πάνω στη Γέφυ­ρα του Καρόλου

 

Η τσε­χι­κή αστυ­νο­μία ανα­κοί­νω­σε στο Twitter, ότι λίγο μετά τις 15:00 τοπι­κή ώρα (16:00 ώρα Ελλά­δας) κινη­το­ποι­ή­θη­καν δυνά­μεις της για ένα περι­στα­τι­κό που συνέ­βη σε εκπαι­δευ­τι­κό ίδρυ­μα στην Πλα­τεία Γιαν Πάλαχ της τσε­χι­κής πρω­τεύ­ου­σας. Αργό­τε­ρα είπε ότι αστυ­νο­μι­κές δυνά­μεις εξου­δε­τέ­ρω­σαν τον δράστη.

«Όλο το κτί­ριο εκκε­νώ­νε­ται αυτήν τη στιγ­μή και υπάρ­χουν πολυά­ριθ­μοι νεκροί και δεκά­δες τραυ­μα­τί­ες στο σημείο», ανέ­φε­ρε η αστυνομία.

Ο υπουρ­γός Εσω­τε­ρι­κών Βιτ Ρακού­σαν δήλω­σε στη κρα­τι­κή τηλε­ό­ρα­ση ότι δεν έχει επι­βε­βαιω­θεί η παρου­σία κανε­νός άλλου ενό­πλου δρά­στη και κάλε­σε τους ανθρώ­πους να ακο­λου­θή­σουν τις οδη­γί­ες της αστυνομίας.

Είπε ακό­μη ότι «δεν υπάρ­χει καμία ένδει­ξη ότι αυτό το έγκλη­μα έχει οποια­δή­πο­τε σχέ­ση με τη διε­θνή τρομοκρατία».

Ο επι­κε­φα­λής της Αστυ­νο­μί­ας, Μάρ­τιν Βόντρα­σεκ, στη διάρ­κεια συνέ­ντευ­ξης Τύπου, δήλω­σε ότι ο ένο­πλος άντλη­σε έμπνευ­ση από παρό­μοια περι­στα­τι­κά στο εξω­τε­ρι­κό, σημειώ­νο­ντας ότι επρό­κει­το για «προ­σχε­δια­σμέ­νη επίθεση».

Ένα email προς το προ­σω­πι­κό της Σχο­λής Καλών Τεχνών του Πανε­πι­στη­μί­ου του Καρό­λου ανέ­φε­ρε ότι ένας ένο­πλος δρά­στης βρι­σκό­ταν σε ένα από τα κτί­ριά του Πανε­πι­στη­μί­ου. Η διοί­κη­ση του Πανε­πι­στη­μί­ου καλού­σε το προ­σω­πι­κό να «μην μετα­κι­νη­θεί». «Μην πάτε που­θε­νά, αν είστε στα γρα­φεία, κλει­δώ­στε τα και τοπο­θε­τή­στε έπι­πλα μπρο­στά στην πόρ­τα, σβή­στε τα φώτα», ανέ­φε­ρε το email.

Η αστυ­νο­μία απέ­κλει­σε το σημείο και ζήτη­σε από τους κατοί­κους της περιο­χής να παρα­μεί­νουν στα σπί­τια τους.

Φωτο­γρα­φία-σοκ: Φοι­τη­τές κρέ­μο­νται από το περ­βά­ζι στην προ­σπά­θεια τους να απο­φύ­γουν τον ένοπλο

Στη φωτο­γρα­φία φέρε­ται να εικο­νί­ζε­ται ο δράστης

 

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

 

 

 

 

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο