Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπέκυψε 16χρονος Παλαιστίνιος που είχε τραυματιστεί τον Μάιο από σφαίρες ισραηλινών στρατιωτών

Ένας έφη­βος Παλαι­στί­νιος ο οποί­ος είχε τραυ­μα­τι­στεί από τις σφαί­ρες των ανδρών του ισραη­λι­νού στρα­τού τον Μάιο στα βίαια επει­σό­δια στα ισραη­λι­νά σύνο­ρα με τη Λωρί­δα της Γάζας υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τά του την Τετάρ­τη, γνω­στο­ποί­η­σε το υπουρ­γείο Υγεί­ας στον παλαι­στι­νια­κό θύλακα.

Ο έφη­βος, «ηλι­κί­ας 16 ετών, απε­βί­ω­σε μετά τον τραυ­μα­τι­σμό του στο κεφά­λι ανα­το­λι­κά της πόλης της Γάζας τη 14η Μαΐ­ου», δήλω­σε ο εκπρό­σω­πος του υπουρ­γεί­ου Υγεί­ας, ο Άσραφ αλ Κούντρα.

Ο θάνα­τός του αυξά­νει σε 63 τον αριθ­μό των Παλαι­στί­νιων που έχα­σαν τη ζωή τους στις δια­δη­λώ­σεις της 14ης Μαΐ­ου, όταν χιλιά­δες συγκε­ντρώ­θη­καν κοντά στο τεί­χος που χωρί­ζει τη Λωρί­δα της Γάζας από το ισραη­λι­νό κρά­τος για να εκφρά­σουν τη δια­μαρ­τυ­ρία τους για τη μετα­φο­ρά της αμε­ρι­κα­νι­κής πρε­σβεί­ας στο Ισρα­ήλ από το Τελ Αβίβ στην Ιερουσαλήμ.

Από την 30ή Μαρ­τί­ου, οι πολί­τες της Γάζας δια­δη­λώ­νουν κατά μήκος του τεί­χους που χωρί­ζει τον θύλα­κα από το Ισρα­ήλ, για να καταγ­γεί­λουν τον ισραη­λι­νό απο­κλει­σμό που διαρ­κεί πάνω από δέκα χρό­νια και για να δια­τρα­νώ­σουν το δικαί­ω­μα της επι­στρο­φής των παλαι­στι­νί­ων προ­σφύ­γων στα εδά­φη από τα οποία εκδιώ­χθη­καν μετά την εγκα­θί­δρυ­ση του κρά­τους του Ισρα­ήλ και τον πρώ­το ισραη­λι­νο­α­ρα­βι­κό πόλε­μο, το 1948.

Συνο­λι­κά, του­λά­χι­στον 139 Παλαι­στί­νιοι έχουν σκο­τω­θεί από ισραη­λι­νά πυρά μετά την έναρ­ξη της μαζι­κής κινη­το­ποί­η­σης. Ουδείς Ισραη­λι­νός έχει σκοτωθεί.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο