Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υποβολή Αίτησης για συμμετοχή στις Πανελλαδικές Εξετάσεις των ΓΕΛ και ΕΠΑΛ

Aπό αύριο, Τετάρ­τη, 1η Δεκεμ­βρί­ου ως και τη Δευ­τέ­ρα 13 Δεκεμ­βρί­ου θα υπο­βάλ­λουν οι υπο­ψή­φιοι, που επι­θυ­μούν να συμ­με­τά­σχουν στις Πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις έτους 2022 των Γενι­κών Λυκεί­ων (ΓΕΛ) και των Επαγ­γελ­μα­τι­κών Λυκεί­ων (ΕΠΑΛ) για εισα­γω­γή στην Τρι­το­βάθ­μια Εκπαί­δευ­ση, την Αίτη­ση-Δήλω­ση υπο­ψη­φιό­τη­τας συμμετοχής.

Σύμ­φω­να με σχε­τι­κή ανα­κοί­νω­ση του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας, ο «υπο­ψή­φιος (μαθη­τής ή από­φοι­τος) μπο­ρεί να προ­μη­θεύ­ε­ται την Αίτη­ση-Δήλω­ση που ανα­λο­γεί στην περί­πτω­σή του είτε από το δια­δί­κτυο, είτε από το Λύκειό του. Στη συνέ­χεια θα συμπλη­ρώ­νει την Αίτη­ση-Δήλω­ση σύμ­φω­να με τις οδη­γί­ες που ανα­γρά­φο­νται στο έντυ­πο και θα προ­σέρ­χε­ται στο Λύκειό του, για την ορι­στι­κή ηλε­κτρο­νι­κή υπο­βο­λή της. Στην ιστο­σε­λί­δα του υπουρ­γεί­ου Παι­δεί­ας www.minedu.gov.gr, στο σύν­δε­σμο “Εξε­τά­σεις”, αναρ­τώ­νται τα κατά περί­πτω­ση υπο­δείγ­μα­τα της Αίτη­σης-Δήλω­σης και οι σχε­τι­κές εγκύ­κλιοι που περι­γρά­φουν πλή­ρως τη δια­δι­κα­σία και τα ανα­λυ­τι­κά δικαιο­λο­γη­τι­κά για κάθε κατη­γο­ρία υπο­ψη­φί­ου (ΓΕΛ ή ΕΠΑΛ, μαθη­τής ή απόφοιτος)».

Επι­ση­μαί­νε­ται, ότι η ανω­τέ­ρω προ­θε­σμία είναι απο­κλει­στι­κή και μετά την παρέ­λευ­σή της δεν γίνε­ται δεκτή καμία Αίτηση-Δήλωση.

Για τους υπο­ψη­φί­ους με ανα­πη­ρία και ειδι­κές εκπαι­δευ­τι­κές ανά­γκες ή ειδι­κές μαθη­σια­κές δυσκο­λί­ες, που εξε­τά­ζο­νται προ­φο­ρι­κά ή γρα­πτά κατά περί­πτω­ση, θα ακο­λου­θή­σει νεό­τε­ρη εγκύ­κλιος της υπη­ρε­σί­ας σχε­τι­κά με τα δικαιο­λο­γη­τι­κά, που θα πρέ­πει να υποβληθούν.

Διευ­κρι­νί­σεις δίνο­νται για την ειδι­κή δια­δι­κα­σία εισα­γω­γής (το Τμή­μα Μου­σι­κών Σπου­δών του Ιονί­ου Πανε­πι­στη­μί­ου, το Τμή­μα Μου­σι­κής Επι­στή­μης και Τέχνης του Πανε­πι­στη­μί­ου Μακε­δο­νί­ας, και το Τμή­μα Μου­σι­κών Σπου­δών του Πανε­πι­στη­μί­ου Ιωαν­νί­νων), για όσους υπο­ψη­φί­ους ενδια­φέ­ρο­νται για τις Στρα­τιω­τι­κές Σχο­λές, τις Αστυ­νο­μι­κές Σχο­λές, τις Σχο­λές της Πυρο­σβε­στι­κής Ακα­δη­μί­ας, τις Σχο­λές του Λιμε­νι­κού Σώμα­τος και τις Σχο­λές της Ακα­δη­μί­ας του Εμπο­ρι­κού Ναυ­τι­κού, τα ΤΕΦΑΑ, για τους υπο­ψή­φιους για το 10% των θέσε­ων (χωρίς νέα εξέ­τα­ση) και για τους υπο­ψη­φί­ους που εμπί­πτουν στην ειδι­κή κατη­γο­ρία των υπο­ψη­φί­ων-πασχό­ντων από σοβα­ρές παθή­σεις (για εισα­γω­γή στο 5% των θέσε­ων εισα­κτέ­ων χωρίς εξετάσεις).

Υπεν­θυ­μί­ζε­ται, ότι όσοι από­φοι­τοι ή εξου­σιο­δο­τη­μέ­νοι εκπρό­σω­ποί τους προ­σέρ­χο­νται στο Λύκειο για να υπο­βά­λουν Αίτη­ση-Δήλω­ση για συμ­με­το­χή στις πανελ­λα­δι­κές εξε­τά­σεις θα πρέ­πει να έχουν κατά την είσο­δό τους πιστο­ποι­η­τι­κού εμβο­λια­σμού, ή πιστο­ποι­η­τι­κού νόση­σης, ή βεβαί­ω­σης αρνη­τι­κού δια­γνω­στι­κού ελέγ­χου για κορο­νο­ϊό COVID-19 (PCR προ 72 ωρών ή rapid test προ 48 ωρών).

vivlio mpelogiannis

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο