Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Υπ. Παιδείας: Μόνο εξ αποστάσεως η εξεταστική του χειμερινού εξαμήνου στα ΑΕΙ — Τι λέει για το εαρινό

  Την πραγ­μα­το­ποί­η­ση των εξε­τά­σε­ων του τρέ­χο­ντος χει­με­ρι­νού εξα­μή­νου απο­κλει­στι­κά με μεθό­δους εξ απο­στά­σε­ως αξιο­λό­γη­σης, απο­φά­σι­σε το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας, μετά από σχε­τι­κή εισή­γη­ση της Επι­τρο­πής των Ειδι­κών. Οι λεπτο­μέ­ρειες για τη διε­ξα­γω­γή των εξε­τά­σε­ων θα καθο­ρι­σθούν σύμ­φω­να με τις σχε­τι­κές απο­φά­σεις που θα λάβουν τα όργα­να των ΑΕΙ. Πάντως, η εξε­τα­στι­κή θα αρχί­σει μετά τις 27 Ιανουα­ρί­ου, εκτός εάν τα τμή­μα­τα κρί­νουν ότι μπο­ρούν να αρχί­σουν νωρί­τε­ρα, με τη σύμ­φω­νη γνώ­μη της συγκλή­του του κάθε ιδρύματος.

Σχε­τι­κά με τις παρα­δό­σεις των πανε­πι­στη­μια­κών συγ­γραμ­μά­των, το υπουρ­γείο Παι­δεί­ας ανα­κοί­νω­σε ότι «η συντρι­πτι­κή πλειο­νό­τη­τα» των συγ­γραμ­μά­των έχει παρα­δο­θεί στους δικαιού­χους φοιτητές.

«Κάποιες μεμο­νω­μέ­νες καθυ­στε­ρή­σεις σε συγκε­κρι­μέ­νες πόλεις οφεί­λο­νται στην υπερ­φόρ­τω­ση των εται­ρειών ταχυ­με­τα­φο­ρών και στις έκτα­κτες συν­θή­κες και περιο­ρι­σμούς που έχουν επι­βλη­θεί εξαι­τί­ας της παν­δη­μί­ας», ανέ­φε­ρε. Σημεί­ω­σε, επί­σης, ότι παρα­μέ­νει σε «διαρ­κή επι­κοι­νω­νία» με τους εκπρο­σώ­πους των εκδο­τών και των εται­ρειών ταχυ­με­τα­φο­ρών, παρα­κο­λου­θώ­ντας την πορεία παρά­δο­σης των συγ­γραμ­μά­των προς τους φοι­τη­τές. Η δια­δι­κα­σία ανα­μέ­νε­ται να ολο­κλη­ρω­θεί τις αμέ­σως επό­με­νες ημέρες.

Για τους δικαιού­χους φοι­τη­τές, οι οποί­οι για οποιον­δή­πο­τε λόγο δεν κατά­φε­ραν να υπο­βάλ­λουν σχε­τι­κή δήλω­ση στο πλη­ρο­φο­ρια­κό σύστη­μα δια­νο­μής των συγ­γραμ­μά­των ΕΥΔΟΞΟΣ εντός της προ­βλε­πό­με­νης προ­θε­σμί­ας ή ανή­κουν σε ειδι­κές κατη­γο­ρί­ες (από μετεγ­γρα­φή, μετα­κι­νη­θέ­ντες κ.λπ.), το υπουρ­γείο ενη­μέ­ρω­σε ότι θα έχουν τη δυνα­τό­τη­τα να υπο­βά­λουν δήλω­ση ‑εντός νέας προ­θε­σμί­ας που θα ανα­κοι­νω­θεί σύντο­μα- προ­κει­μέ­νου να κατα­στεί δυνα­τή η συμ­με­το­χή τους στην επα­να­λη­πτι­κή εξε­τα­στι­κή του Σεπτεμβρίου.

   Ενιαία λύση για όλο το εαρινό εξάμηνο

   Ανα­φο­ρι­κά με τον τρό­πο διε­ξα­γω­γής του εαρι­νού εξα­μή­νου 2020–21, εάν θα πραγ­μα­το­ποι­η­θούν δηλα­δή τα μαθή­μα­τα διά ζώσης ή εξ απο­στά­σε­ως, το υπουρ­γείο ενη­μέ­ρω­σε ότι η καταρ­χήν πρό­θε­σή του είναι να υπάρ­ξει ενιαία λύση για όλη τη χρο­νι­κή περί­ο­δο. Και αυτό, προ­κει­μέ­νου να απο­φευ­χθούν μαζι­κές μετα­κι­νή­σεις και να επι­τευ­χθεί η μικρό­τε­ρη δυνα­τή ανα­στά­τω­ση των φοι­τη­τών και των οικο­γε­νειών τους, αλλά και του εκπαι­δευ­τι­κού και διοι­κη­τι­κού προ­σω­πι­κού των πανεπιστημίων.

   Οι σχε­τι­κές απο­φά­σεις θα ανα­κοι­νω­θούν κατό­πιν των ειση­γή­σε­ων της Επι­τρο­πής των Ειδι­κών, βάσει και των εγγύ­τε­ρων προς την ημε­ρο­μη­νία έναρ­ξης του εξα­μή­νου επι­δη­μιο­λο­γι­κών δεδομένων.

   Κατατακτήριες εξετάσεις

Ως προς τον χρό­νο διε­ξα­γω­γής των φετι­νών κατα­τα­κτή­ριων εξε­τά­σε­ων, το υπουρ­γείο ανα­κοί­νω­σε ότι αυτός θα εξαρ­τη­θεί από την εξέ­λι­ξη της παν­δη­μί­ας και θα συζη­τη­θεί στην Επι­τρο­πή των Ειδικών.

«Ο Χικ­μέτ στην Ελλά­δα», του Ηρα­κλή Κακαβάνη

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο