Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Φονιάδες ληστές υποκριτές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές» — Νέα ιμπεριαλιστική επίθεση στη Συρία — ΞΕΣΗΚΩΜΟΣ

Γρά­φει ο Ηρα­κλής Κακα­βά­νης //

Αυτοί που μακέ­λε­ψαν λαούς και λαούς με διά­φο­ρα προ­σχή­μα­τα για να κρύ­ψουν τους πραγ­μα­τι­κούς σκο­πούς τους (η εκμε­τάλ­λευ­ση χωρών και λαών)_

Αυτοί που χρό­νια τώρα σφυ­ρί­ζουν αδιά­φο­ρα για το έγκλη­μα διαρ­κεί­ας που δια­πράτ­τει το κρά­τος δολο­φό­νος Ισρα­ήλ σε βάρος του παλαι­στι­νια­κού λαού (δεκά­δες νεκροί καθημερινά)…

Αυτοί που βαρύ­νο­νται για μια σει­ρά βαρ­βα­ρό­τη­τες κατά τις ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις τους…

Οι ίδιοι (μαζί με τους συμ­μά­χους τους) ματώ­νουν για μια ακό­μη φορά τους λαούς της περιο­χής, κατα­στρέ­φουν και δια­με­λί­ζουν κρά­τη, αξιο­ποιώ­ντας κατα­σκευα­σμέ­να στοι­χεία και προσχήματα.

Αυτοί που (μαζί με τους συμ­μά­χους τους) αυτο­α­να­κηρ­ρύσ­σο­νται «κατή­γο­ροι, δικα­στές και τιμω­ροί», σήμε­ρα τα ξημε­ρώ­μα­τα, με το αμφι­λε­γό­με­νο πρό­σχη­μα της χρή­σης χημι­κών από τη συρια­κή κυβέρ­νη­ση (δεν επι­βε­βαιώ­θη­κε ποτέ), εξα­πέ­λυ­σαν επί­θε­ση στη Συρία. Περισ­σό­τε­ροι από 100 πύραυ­λοι κρουζ και πύραυ­λοι αέρος-εδά­φους εκτο­ξεύ­θη­καν από πλοία και υπο­βρύ­χια των ΗΠΑ, ενώ τέσ­σε­ρα βρε­τα­νι­κά αερο­σκά­φη απο­γειώ­θη­καν από την Κύπρο, κατά εγκα­τα­στά­σε­ων στη Δαμα­σκό και τη Χόμς, όπου, σύμ­φω­να με τις ΗΠΑ, βρί­σκο­νταν εγκα­τα­στά­σεις παρα­γω­γής χημι­κών όπλων.

Η επί­θε­ση ξεκί­νη­σε λίγο μετά τις 4 τα ξημε­ρώ­μα­τα του Σαβ­βά­του, ενώ ολο­κλη­ρώ­θη­κε λίγη ώρα αργό­τε­ρα, με τη συρια­κή κυβέρ­νη­ση να δηλώ­νει ότι «απορ­ρό­φη­σε» επι­τυ­χώς την επί­θε­ση, ενώ κατέρ­ρι­ψε μεγά­λο αριθ­μό πυραύλων.

Το νέο μακε­λειό είχε την ανο­χή και στή­ρι­ξη του ΝΑΤΟ και της ΕΕ, οργα­νι­σμοί που και πριν το χτύ­πη­μα, αλλά και στις πρώ­τες ανα­κοι­νώ­σεις τους μετά από αυτό, συμ­φω­νούν με το πλαί­σιο, το πνεύ­μα και την ουσία της βάρ­βα­ρης ιμπε­ρια­λι­στι­κής επίθεσης.

Πραγ­μα­τι­κός τους στό­χος είναι ο έλεγ­χος των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών, των ενερ­γεια­κών δρό­μων, των σφαι­ρών επιρ­ρο­ής. Αυτός ο στό­χος τους φέρ­νει σ’ αντι­πα­ρά­θε­ση μ’ άλλα ισχυ­ρά καπι­τα­λι­στι­κά κρά­τη και περι­φε­ρεια­κές δυνά­μεις, με κυβερ­νή­σεις που δεν τους είναι αρε­στές, για­τί υπη­ρε­τούν αντα­γω­νι­στι­κά σχέδια.

Και δυστυ­χώς συμ­μέ­το­χη σε αυτό το μακε­λειό είναι και η χώρα μας. Η συγκυ­βέρ­νη­ση ΣΥΡΙΖΑ — ΑΝΕΛ μας εμπλέ­κει σε μια πολύ επι­κίν­δυ­νη κατά­στα­ση έχο­ντας κατα­στή­σει τη χώρα σε ορμη­τή­ριο των φονιάδων.

– Ενας είναι ο εχθρός, ο ιμπεριαλισμός
– Πάρ­τε τις βάσεις σας και μπρος, δε σας θέλει ο λαός
– ΝΑΤΟ σημαί­νει, χού­ντες και πολέμοι
– Φονιά­δες των λαών Αμερικάνοι
– Να κλεί­σουν τώρα οι βάσεις του θανά­του, ούτε γη ούτε νερό στους φονιά­δες των λαών.
– Οι φαντά­ροι είναι του λαού παι­διά, έξω από τα σύνο­ρα δεν έχου­νε δουλειά.
– Όχι στα σχέ­δια των ιμπε­ρια­λι­στών, ειρή­νη φιλία των λαών.
– Φονιά­δες ληστές υπο­κρι­τές είναι όλοι οι ιμπεριαλιστές.

Συμπλη­ρώ­στε τα υπό­λοι­πα, στο δρό­μο εκεί που θα πού­με τις δικές μας αλή­θειες, βγαλ­μέ­νες από την οδυ­νη­ρή εμπει­ρία των λαών ανά τη Γη. Εκεί που θα εκφρά­σου­με την αλλη­λεγ­γύη μας στο λαό της Συρί­ας και θα ορθώ­σου­με τεί­χος στα σχέ­δια των ιμπεριαλιστών. 

Και αν κάτι πρέ­πει να μας διδά­ξει (και) η σημε­ρι­νή επί­θε­ση είναι ότι ο καπι­τα­λι­σμός είναι που γεν­νά φτώ­χεια, κρί­σεις και πολέ­μους για να εξα­σφα­λί­ζει την κερ­δο­φο­ρία του.

Καμιά θυσία για την πλουτοκρατία.

Σαν έτοι­μοι από και­ρό… Με των λαών το αίμα τα σύνο­ρα χαράζουν

_________________________________________________________________________________________________________

Ηρακλής Κακαβάνης —  Δημοσιογράφος — Συγγραφέας. Σπούδασε φιλολογία στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων. Από το 1991 έως το 2013 εργάστηκε στον Ριζοσπάστη. Από το 2013 αρθρογραφεί σε διαδικτυακά Μέσα. Από το 2010 συνεργάτης του περιοδικού «Θέματα Παιδείας».
Facebook
Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο