Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φρίκη στην Κυψέλη: Κατηγορούμενοι για ανθρωποκτονία από κοινού η μητέρα του 7χρονου Ανδρέα και ο σύντροφος της

Με την κατη­γο­ρία της ανθρω­πο­κτο­νί­ας από κοι­νού θα οδη­γη­θεί τις επό­με­νες ημέ­ρες στην 12η Τακτι­κή Ανα­κρί­τρια το ζευ­γά­ρι που που σκό­τω­σε τον 7χρονο γιο της γυναί­κας πριν πέντε χρό­νια και να έκρυ­ψαν το πτώ­μα σε εργα­λειο­θή­κη στο σπί­τι που έμε­ναν στην Κυψέλη.

Η 29χρονη μητέ­ρα του αγο­ριού οδη­γή­θη­κε το πρωί στον Εισαγ­γε­λέα Εκτε­λέ­σε­ων μετά από ένταλ­μα σύλ­λη­ψης που εκδό­θη­κε σε βάρος της για την δολο­φο­νία του γιου της , ενώ χθες το βρά­δυ είχε οδη­γη­θεί στην Εισαγ­γε­λία και ο 33χρονος σύντρο­φος της.

Σύμ­φω­να με τα στοι­χεία της υπό­θε­σης, η μητέ­ρα ‚όπως φέρε­ται να ομο­λό­γη­σε στους Αστυ­νο­μι­κούς, σκό­τω­σε μαζί με τον 33χρονο τον 7χρονο Ανδρέα το 2017, φρά­ζο­ντας του την ανα­πνοή με μονω­τι­κή ται­νία επει­δή γκρί­νια­ζε για σκλη­ρή τιμω­ρία που του είχαν επι­βά­λει. Ακο­λού­θως το ζευ­γά­ρι φέρε­ται να είχε κατα­σκευά­σει αυτο­σχέ­διο μνή­μα στην ταρά­τσα της πολυ­κα­τοι­κί­ας όπου διέ­με­ναν στα Πατή­σια. Όπως εκτι­μά­ται η σωρός του αγο­ριού μετα­φε­ρό­ταν όπου διέ­με­νε το ζευ­γά­ρι ‚το οποίο για ένα διά­στη­μα φέρε­ται να ήταν άστε­γο. Οι αστυ­νο­μι­κοί ‚που ερευ­νού­σαν την εξα­φά­νι­ση του αγο­ριού, εντό­πι­σαν χθες τα οστά του αγο­ριού σε εργα­λειο­θή­κη μέσα στο δια­μέ­ρι­σμα που κατοι­κού­σαν στην Κυψέλη.

“Του έβα­λα μονω­τι­κή ται­νία στο στό­μα και του έκλει­σα παράλ­λη­λα τη μύτη με τα χέρια μου, για­τί ήθε­λα να το συνε­τί­σω, επει­δή έκα­νε συνε­χώς ατα­ξί­ες”. Αυτά ισχυ­ρί­στη­κε στους αστυ­νο­μι­κούς του Τμή­μα­τος Εγκλη­μά­των κατά Ζωής της Διεύ­θυν­σης Ασφά­λειας Αττι­κής, σύμ­φω­να με όσα ανα­φέ­ρουν στο ΑΠΕ πηγές της ΕΛΑΣ, ο 33χρονος Πολω­νός που κατη­γο­ρεί­ται για τη δολο­φο­νία 7χρονου αγο­ριού, μαζί με την Ελλη­νί­δα μητέ­ρα του παι­διού, που δια­πρά­χθη­κε τον Ιανουά­ριο του 2017, στο δια­μέ­ρι­σμα που διέ­με­νε τότε το ζευ­γά­ρι, στην οδό Σκιά­θου, στην Κυψέλη.

“Μόλις κατά­λα­βα ότι ήταν νεκρό το παι­δί έφτια­ξα ένα πρό­χει­ρο “τάφο” με τού­βλα στο δώμα. Οταν αργό­τε­ρα μας έκα­ναν έξω­ση από το δια­μέ­ρι­σμα έβα­λα τα οστά του σε μια εργα­λειο­θή­κη και τα είχα μαζί μου όπου και αν πήγαι­να, αφού για ένα διά­στη­μα ήμουν άστε­γος”, πρό­σθε­σε, μετα­ξύ άλλων, ατά­ρα­χος ο καθ΄ ομο­λο­γί­αν δρά­στης της απο­τρό­παι­ης δολο­φο­νί­ας του παι­διού, που σόκα­ρε ακό­μη και τους έμπει­ρους αστυ­νο­μι­κούς που χει­ρί­ζο­νται την υπόθεση.

’ ”Από την πλευ­ρά της, η 29χρονη μητέ­ρα του άτυ­χου αγο­ριού, η οποία οδη­γή­θη­κε, τελι­κά, σήμε­ρα στον εισαγ­γε­λέα, αρχι­κά ομο­λό­γη­σε, ενώ στη συνέ­χεια υπο­στή­ρι­ξε, ότι δεν ήταν μπρο­στά στη δολο­φο­νία του παι­διού της και δεν είχε καμία συμ­με­το­χή στην φρι­κια­στι­κή αυτή εγκλη­μα­τι­κή πρά­ξη. Λέει ψέμα­τα η μητέ­ρα. Ηταν παρού­σα τη στιγ­μή που το παι­δί της έχα­νε τη ζωή του από ασφυ­ξία που του προ­κά­λε­σε ο 33χρονος”, επι­ση­μαί­νουν οι ίδιες αστυ­νο­μι­κές πηγές.

Ναζίμ Χικ­μέτ Ποι­ή­μα­τα εκλο­γή από το έργο του

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο