Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φυλάκιση 4 ετών και 3 μηνών στον 23χρονο δολοφόνο του Άλκη για τα ευρήματα σε σύνδεσμο οπαδών

Ποι­νή φυλά­κι­σης 4 ετών και 3 μηνών αλλά και χρη­μα­τι­κή ποι­νή 2200 ευρώ, επέ­βα­λε το Τρι­με­λές Πλημ­με­λειο­δι­κείο Θεσ­σα­λο­νί­κης στον 23χρονο κατη­γο­ρού­με­νο για τη δολο­φο­νία του 19χρονου στη Χαρι­λά­ου, ο οποί­ος δικά­στη­κε, σήμε­ρα, με την αυτό­φω­ρη δια­δι­κα­σία για τα ευρή­μα­τα που βρέ­θη­καν σε σύν­δε­σμο οπα­δών, στο κέντρο της Θεσ­σα­λο­νί­κης, όπου έγι­νε αστυ­νο­μι­κή έφο­δος μετά το φονικό.

Στον συγκε­κρι­μέ­νο χώρο (που βρί­σκε­ται σε ημιώ­ρο­φο πολυ­κα­τοι­κί­ας και ήταν κλει­δω­μέ­νος κατά την άφι­ξη της αστυ­νο­μί­ας) κατα­σχέ­θη­καν ‑μετα­ξύ άλλων- ανα­δι­πλού­με­νοι σου­γιά­δες, κρά­νη, βεγ­γα­λι­κά χει­ρός, κρο­τί­δες, διά­φο­ρα εργα­λεία (όπως φτυά­ρια, σφυ­ριά), δικρά­νια, μεταλ­λι­κοί σωλή­νες και ξύλι­να ρόπα­λα, όπως ανα­κοί­νω­σε η ΕΛ.ΑΣ.

Επει­δή στην κατο­χή του 23χρονου βρέ­θη­καν κλει­διά του συγκε­κρι­μέ­νου συν­δέ­σμου, με τα οποία οι αστυ­νο­μι­κοί εισήλ­θαν στον χώρο, σχη­μα­τί­στη­κε δεύ­τε­ρη δικο­γρα­φία εις βάρος του, εκτός απ’ αυτή που αφο­ρά το έγκλη­μα με θύμα τον 19χρονο.

«Είχα κλει­διά, ήταν μια μέρα στον χώρο και τα πήρα. Δεν ξέρω ποιοι άλλοι έχουν πρό­σβα­ση στον χώρο, ούτε ποιοι έχουν κλει­διά», είπε ο 23χρονος, αλβα­νι­κής κατα­γω­γής, στην απο­λο­γία του, αρνού­με­νος οποια­δή­πο­τε σχέ­ση με τα ευρήματα.

Το Δικα­στή­ριο τον έκρι­νε ένο­χο για πέντε πρά­ξεις και συγκε­κρι­μέ­να: λει­τουρ­γία λέσχης φιλά­θλων χωρίς άδεια, κατο­χή αντι­κει­μέ­νων που μπο­ρούν να προ­κα­λέ­σουν βλά­βη, κατο­χή κρο­τί­δων, παρά­νο­μη οπλο­κα­το­χή και απο­δο­χή προ­ϊ­ό­ντων εγκλήματος.

Η παρα­πά­νω ποι­νή απο­φα­σί­στη­κε να μην έχει ανα­στέλ­λου­σα δύνα­μη στην εκτέ­λε­σή της. Επι­πλέ­ον, το Δικα­στή­ριο απο­φά­σι­σε την απα­γό­ρευ­ση παρα­κο­λού­θη­σης πάσης φύσε­ως αθλη­τι­κών εκδη­λώ­σε­ων για 5 χρό­νια και για το ίδιο διά­στη­μα την υπο­χρε­ω­τι­κή παρου­σία του, στη διάρ­κεια αγώ­νων της ομά­δας του, στο αστυ­νο­μι­κό τμή­μα του τόπου όπου διαμένει.

Όλα αυτά ενώ εκκρε­μεί η απο­λο­γία του στον Ανα­κρι­τή για την υπό­θε­ση δολο­φο­νί­ας του 19χρονου και τον τραυ­μα­τι­σμό δύο ακό­μη νεα­ρών, τα ξημε­ρώ­μα­τα της περα­σμέ­νης Τρί­της, στην οδό Θεοδ. Γαζή. Νωρί­τε­ρα, ο εισαγ­γε­λέ­ας απήγ­γει­λε εις βάρος του ποι­νι­κή δίω­ξη, μετα­ξύ άλλων, για το κακούρ­γη­μα της από κοι­νού ανθρω­πο­κτο­νί­ας με δόλο, κατά συρ­ροή, τετε­λε­σμέ­νη και σε απόπειρα.

Ο 23χρονος πήρε προ­θε­σμία για να απο­λο­γη­θεί τη Δευ­τέ­ρα και παρα­μέ­νει υπό κράτηση.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο