Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Μέλη νεοναζιστικής — φασιστικής ομάδας οι δολοφόνοι του Άλκη — Η ίδια ομάδα επιτέθηκε και στα μέλη της ΚΝΕ

Μέλη νεο­φα­σι­στι­κής ομά­δας με πλού­σια δρά­ση στη Θεσ­σα­λο­νί­κοι φέρο­νται να είναι οι συμ­με­τέ­χο­ντες στη δολο­φο­νία του 19χρονου Άλκη στου Χαρι­λά­ου. Μέλη αυτής της ομά­δας μάλι­στα συμ­με­τεί­χαν στην επί­θε­ση στα μέλη της ΚΝΕ και στην κατά­λη­ψη του ΕΠΑΛ στην Σταυρούπολη.

Σύμ­φω­να με το protothema.gr πρό­κει­ται για νεο­να­ζι­στι­κή — φασι­στι­κή «φρά­ξια» οπα­δών – χού­λι­γκαν που έχει ανα­πτυ­χθεί τα τελευ­ταία χρό­νια σε ένα μέρος των οπα­δών του «Δικέ­φα­λου του Βορ­ρά». Αυτή η «φρά­ξια» αμφι­σβη­τεί την επί­ση­μη «γραμ­μή» της «Θύρας 4», που σε ανα­κοι­νώ­σεις της κατα­δι­κά­ζει τον ρατσι­σμό, υπο­στη­ρί­ζει τους μετα­νά­στες κτλ.

Μέλη του ίδιου «τάγ­μα­τος εφό­δου» συμ­με­τεί­χαν και στην επί­θε­ση ενα­ντί­ον μελών της ΚΝΕ και μαθη­τών, στην κατά­λη­ψη του ΕΠΑΛ στην Σταυ­ρού­πο­λη, καθώς και στην επί­θε­ση στο αντιε­ξου­σια­στι­κό στέ­κι «Libertaria» μετά το συλ­λα­λη­τή­ριο στη Θεσ­σα­λο­νί­κη ενα­ντί­ον της Συμ­φω­νί­ας των Πρε­σπών, το 2018.

Μέλη της ίδιας νεο­να­ζι­στι­κής ομά­δας φέρο­νται να συμ­με­τεί­χαν και στον ξυλο­δαρ­μό του πρώ­ην Δημάρ­χου Θεσ­σα­λο­νί­κης Γιάν­νη Μπουτάρη.

Σύμ­φω­να με το δημο­σί­ευ­μα έχουν ταυ­το­ποι­η­θεί και οι υπό­λοι­ποι που συμ­με­τεί­χαν στη δολο­φο­νία του Άλκη, πρό­κει­ται για σεση­μα­σμέ­νους οπα­δούς, συλ­λη­φθέ­ντες και αυτοί ‑όπως ο βασι­κός κατη­γο­ρού­με­νος- για χου­λι­γκα­νι­σμό, οι οποί­οι όμως έχουν βεβα­ρη­μέ­νο ποι­νι­κό παρελ­θόν ληστειών και κλοπών.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο