Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά σήμερα: Τεράστια καταστροφή στις Κεχριές — Σε ύφεση η πυρκαγιά στην Ηλεία

Σε 62 ανήλ­θαν οι δασι­κές πυρ­κα­γιές που εκδη­λώ­θη­καν από τις 19:00, χθες, Παρα­σκευή 24 Ιου­λί­ου, έως την ίδια ώρα από­ψε, σε όλη την Ελλά­δα, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή. Συνο­λι­κά επι­χεί­ρη­σαν 1.115 πυρο­σβέ­στες με 426 οχή­μα­τα, 24 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, το μηχα­νο­κί­νη­το πυρο­σβε­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων και περιο­δι­κά τα ενα­έ­ρια μέσα του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος. Συν­δρο­μή παρέ­χουν η ΕΛΑΣ, εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες, υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου των περι­φε­ρειών και της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Η δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε, την Τετάρ­τη 22 Ιου­λί­ου, στις Κεχριές Κοριν­θί­ας είναι σε εξέ­λι­ξη, με διά­σπαρ­τες καύ­σεις στην έκτα­σή της. Έχει ήδη προ­κα­λέ­σει τερά­στια κατα­στρο­φή. Σύμ­φω­να με στοι­χεία του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου, μέχρι το μεση­μέ­ρι της Παρα­σκευ­ής, η καμέ­νη έκτα­ση στις Κεχριές υπο­λο­γι­ζό­ταν στα 36.000 στρέμματα.

Οι δυνά­μεις της Πυρο­σβε­στι­κής συνε­χί­ζουν να επι­χει­ρούν για τέταρ­τη ημέ­ρα, προ­κει­μέ­νου να σβή­σει τελεί­ως η φωτιά. Συνο­λι­κά επι­χει­ρούν 402 πυρο­σβέ­στες, 82 οχή­μα­τα, 15 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, το μηχα­νο­κί­νη­το πυρο­σβε­στι­κών επι­χει­ρή­σε­ων, εθε­λο­ντές πυρο­σβέ­στες, υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου της περι­φέ­ρειας Πελο­πον­νή­σου και της τοπι­κής αυτο­διοί­κη­σης. Σημειώ­νε­ται, επί­σης, ότι μόλις νύχτω­σε απο­σύρ­θη­καν τα 2 ελι­κό­πτε­ρα και τα ισά­ριθ­μα αερο­σκά­φη, που επι­χει­ρού­σαν στην περιοχή.

Παράλ­λη­λα, σε ύφε­ση είναι, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε χθες, Παρα­σκευή 24 Ιου­λί­ου, στην περιο­χή Γραμ­μα­τι­κό Πύρ­γου Ηλεί­ας. Αυτή την ώρα επι­χει­ρούν 120 πυρο­σβέ­στες με 45 οχή­μα­τα, 6 ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των, ενώ έως την ώρα που νύχτω­σε επι­χει­ρού­σαν 2 ελι­κό­πτε­ρα και 2 αερο­σκά­φη. Συν­δρο­μή παρέ­χουν υδρο­φό­ρες και μηχα­νή­μα­τα έργου της περι­φέ­ρειας Πελο­πον­νή­σου και της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Σε ύφε­ση είναι πλέ­ον και η δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε το από­γευ­μα στην περιο­χή Λάλας του δήμου Αρχαί­ας Ολυ­μπί­ας. Αυτή την ώρα επι­χει­ρούν 30 πυρο­σβέ­στες με 11 οχή­μα­τα, 1 ομά­δα πεζο­πό­ρου τμή­μα­τος και υδρο­φό­ρες της τοπι­κής αυτοδιοίκησης.

Τέλος, με εντο­λή του αρχη­γού του Πυρο­σβε­στι­κού Σώμα­τος, αντι­στρά­τη­γου Στέ­φα­νου Κολο­κού­ρη, έχει μετα­βεί ήδη στην Ηλεία μει­κτό κλι­μά­κιο της Γενι­κής Περι­φε­ρεια­κής Αστυ­νο­μι­κής Διεύ­θυν­σης Δυτι­κής Ελλά­δας και της Διεύ­θυν­σης Αντι­με­τώ­πι­σης Εγκλη­μά­των Εμπρη­σμού, για την εξι­χνί­α­ση των αιτιών αρκε­τών πυρ­κα­γιών που εκδη­λώ­θη­καν στην ευρύ­τε­ρη περιοχή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο