Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στη Νέα Πέραμο: Ενισχύθηκαν οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής

Καλύ­τε­ρη η εικό­να από το μέτω­πο ‑βελ­τιω­μέ­νη, σύμ­φω­να με την Πυρο­σβε­στι­κή, η εικό­να από την μεγά­λη φωτιά που ξέσπα­σε στη Νέα Πέραμο. 

Πλέ­ον στο σημείο επι­χει­ρούν 82 πυρο­σβέ­στες με τέσσε­ρις ομά­δες πεζο­πό­ρων τμη­μά­των και 21 οχή­μα­τα, ενώ ρίψεις νερού πραγ­μα­το­ποιούν περιο­δι­κά έξι αερο­σκά­φη και τρία ελι­κό­πτε­ρα.

Η φωτιά ξέσπα­σε λίγο πριν τις 11 το πρωί σήμε­ρα στο Λου­τρό­πυρ­γο Νέας Περά­μου, λίγο μετά τα διό­δια της Ελευ­σί­νας και πήρε διαστάσεις.

Περί­που στη 1 το μεση­μέ­ρι η αστυ­νο­μία ήρε και τη δια­κο­πή κυκλο­φο­ρί­ας των οχη­μά­των στη νέα εθνι­κή οδό Αθη­νών — Κορίν­θου, στο ρεύ­μα προς Κόριν­θο, από το ύψος των διο­δί­ων Ελευσίνας.
Τα οχή­μα­τα κινού­νται κανο­νι­κά αν και με εμπό­δια λόγω αυξη­μέ­νης κίνη­σης, από την μεσαία και αρι­στε­ρή λωρίδα.

Είχε προη­γη­θεί μήνυ­μα από το 112 στους κατοί­κους που ανέ­φε­ρε: «Αν βρί­σκε­στε στην Άνω Βλυ­χά­δα εκκε­νώ­στε τώρα προς Μέγα­ρα μέσω Παλαιάς Εθνι­κής Οδού Αθηνών-Κορίνθου».

Φωτιά στη Νέα Πέρα­μο: Μήνυ­μα από το 112 για εκκέ­νω­ση του οικι­σμού Άνω Βλυχάδα

Σύμ­φω­να με την ενη­μέ­ρω­ση από την Πυρο­σβε­στι­κή, η φωτιά καί­ει στο ρεύ­μα προς Κόριν­θο σε χαμη­λή βλάστηση.

Στην περιο­χή, έχει πραγ­μα­το­ποι­η­θεί και προ­σω­ρι­νή δια­κο­πή της ηλε­κτρο­δό­τη­σης στο ύψος της Νέας Περά­μου, ενώ είναι πιθα­νές και καθυ­στε­ρή­σεις στα δρο­μο­λό­για του Προ­α­στια­κού.

Αναγκαστική προσθαλάσσωση πυροσβεστικού αεροσκάφους

Νωρί­τε­ρα, ένα διθέ­σιο πυρο­σβε­στι­κό αερο­σκά­φος ελα­φρού τύπου (AirTractor) πραγ­μα­το­ποί­η­σε ανα­γκα­στι­κή προ­σθα­λάσ­σω­ση στο Λου­τρό­πυρ­γο, ενώ επι­χει­ρού­σε στην πυρ­κα­γιά στη Νέα Πέρα­μο, πιθα­νό­τα­τα λόγω μηχα­νι­κής βλάβης.

Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, οι δύο πιλό­τοι, οι οποί­οι είναι καλά στην υγεία τους, περι­συλ­λέ­γη­σαν από μια ιδω­τι­κή βάρ­κα και στη συνέ­χεια μετέ­βη σκά­φος του λιμε­νι­κού για τους παρα­λά­βει.

Οι εκτιμήσεις του meteo για την πυρκαγιά

Η πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κή ομά­δα FLAME του Εθνι­κού Αστε­ρο­σκο­πεί­ου Αθη­νών (ΕΑΑ)/meteo.gr έκα­νε την εξής ενη­μέ­ρω­ση και εκτί­μη­ση σχε­τι­κά με τη δασι­κή πυρ­κα­γιά που εκδη­λώ­θη­κε στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή του Λου­τρό­πυρ­γου Νέας Περά­μου Αττι­κής σήμε­ρα το πρωί:

Με βάση τον αυτό­μα­το μετε­ω­ρο­λο­γι­κό σταθ­μό του ΕΑΑ/meteo.gr πλη­σί­ον της πυρ­κα­γιάς στην Βλυ­χά­δα Αττι­κής, στην ευρύ­τε­ρη περιο­χή της πυρ­κα­γιάς πνέ­ουν ΒΒΔ άνε­μοι στα 3 μπο­φόρ με ριπές έως 30–40 χλμ/ώρα, η θερ­μο­κρα­σία είναι 31–32 βαθ­μοί Κελ­σί­ου, ενώ η εκτι­μώ­με­νη περιε­χό­με­νη υγρα­σία των νεκρών δασι­κών καυ­σί­μων εκτι­μά­ται ότι είναι χαμη­λή (8–10%).

Με βάση τα τελευ­ταία δια­θέ­σι­μα προ­γνω­στι­κά στοι­χεία, τις αμέ­σως επό­με­νες ώρες (έως 16:00/17:00) ανα­μέ­νε­ται να επι­δει­νω­θούν οι πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κές συν­θή­κες, κυρί­ως λόγω της ενί­σχυ­σης των ανέ­μων στα 4–5 μπο­φόρ από Βόρειες διευ­θύν­σεις και τη δια­τή­ρη­ση της περιε­χό­με­νης υγρα­σί­ας της νεκρής δασι­κής καύ­σι­μης ύλης σε χαμη­λά επί­πε­δα (7–10 %).

Κατά το χρο­νι­κό διά­στη­μα μετα­ξύ 5/8 (17:00/18:00) και 6/8 (06:00/07:00) ανα­μέ­νε­ται μερι­κή βελ­τί­ω­ση των πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κών συν­θη­κών κυρί­ως λόγω της εξα­σθέ­νη­σης των ανέ­μων στα 3–4 μπο­φόρ από ΒΒΔ διευ­θύν­σεις, ωστό­σο η υγρα­σία της νεκρής δασι­κής καύ­σι­μης ύλης θα δια­τη­ρη­θεί σε σχε­τι­κά χαμη­λά επί­πε­δα (κάτω του 15 %).

Από τις πρω­ι­νές ώρες του Σαβ­βά­του (07:00/08:00) ανα­μέ­νε­ται εκ νέου επι­δεί­νω­ση των πυρο­με­τε­ω­ρο­λο­γι­κών συν­θη­κών κυρί­ως λόγω της ενί­σχυ­σης των ανέ­μων στα 4–5 μπο­φόρ από Β διευ­θύν­σεις και της πτώ­σης της υγρα­σί­ας της νεκρής δασι­κής καύ­σι­μης ύλης σε χαμη­λά επί­πε­δα (7–10 %).

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο