Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Φωτιά στο πλοίο Euroferry Olympia: Μεταφέρονται στην Κέρκυρα οι επιβάτες – Ένα άτομο στο νοσοκομείο

Σε παρα­πλέ­ο­ντα πλοία και σκά­φη έχουν μετα­φερ­θεί, σύμ­φω­να με τις τελευ­ταί­ες πλη­ρο­φο­ρί­ες, 278 επι­βαί­νο­ντες του οχη­μα­τα­γω­γού πλοί­ου Euroferry Olympia, στο οποίο εκδη­λώ­θη­κε φωτιά τα ξημε­ρώ­μα­τα ανοι­χτά της θαλάσ­σιας περιο­χής βορειο­α­να­το­λι­κά της νήσου Ερει­κού­σας, βόρεια της Κέρ­κυ­ρας, κατά την εκτέ­λε­ση του δρο­μο­λο­γί­ου του από Ηγου­με­νί­τσα προς Πρίντεζι.

Ένα άτο­μο ‑κατά πλη­ρο­φο­ρί­ες 42 ετών- από τους επι­βαί­νο­ντες του πλοί­ου που παρου­σί­α­σε ανα­πνευ­στι­κά προ­βλή­μα­τα μετα­φέρ­θη­κε στο νοσο­κο­μείο της Κέρ­κυ­ρας. Στο πλοίο, στο οποίο μαί­νε­ται η φωτιά, επέ­βαι­ναν κατά δήλω­ση του πλοιάρ­χου 288 άτο­μα (237 επι­βά­τες και το 51 άτο­μα πλή­ρω­μα.), 25 Ι.Χ. οχή­μα­τα και 153 φορτηγά.

Ανα­μέ­νε­ται η επί­ση­μη κατα­μέ­τρη­ση από τα στε­λέ­χη του λιμε­νι­κού σώμα­τος, όταν όλοι οι δια­σω­θέ­ντες επι­βαί­νο­ντες του πλοί­ου ανα­μέ­νε­ται να μετα­φερ­θούν στην Κέρκυρα.

Στη θαλάσ­σια περιο­χή, όπου έχει σημειω­θεί το συμ­βάν, βρί­σκο­νται ήδη σκά­φη του λιμε­νι­κού σώμα­τος της ιτα­λι­κής ακτο­φυ­λα­κής και παρα­πλέ­ο­ντα πλοία.

Σύμ­φω­να με την ΕΡΤ το πρώ­το σκά­φος που προ­σέγ­γι­σε το φλε­γό­με­νο επι­βα­τη­γό-οχη­μα­τα­γω­γό πλοίο ήταν ένα σκά­φος της ιτα­λι­κής ακτο­φυ­λα­κής στη δύνα­μη της Frontex που έτυ­χε να είχε μετα­βεί στην Κέρ­κυ­ρα για επι­σκευ­ές και επέ­στρε­φε στην Ιτα­λία. Ευρι­σκό­με­νο πλη­σί­ον του Euroferry Olympia έσπευ­σε πρώ­το και βοή­θη­σε στη δια­δι­κα­σία εκκέ­νω­σής του.

Όπως ανέ­φε­ρε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ η περι­φε­ρειάρ­χης Ιονί­ων νήσων Ρόδη Κρά­τσα Τσα­γκα­ρο­πού­λου «οι επι­βά­τες είναι καλά στην υγεία τους και ασφα­λείς, καθώς υπήρ­ξε σχέ­διο διά­σω­σης μέσα στο πλοίο που εφαρ­μό­στη­κε επι­τυ­χώς. Οι επι­βά­τες επι­βι­βά­στη­καν άμε­σα σε ναυα­γο­σω­στι­κές λέμ­βους του πλοί­ου, ενώ δύο οχη­μα­τα­γω­γά πλοία που έχουν φύγει από το λιμά­νι της Κέρ­κυ­ρας φτά­νουν στο σημείο για να επι­βι­βά­σουν τους επιβάτες».

Μέχρι αυτή την ώρα δεν έχουν γίνει γνω­στά τα αίτια που τύλι­ξαν στις φλό­γες το οχη­μα­τα­γω­γό πλοίο Euroferry Olympia που πλέ­ει υπό σημαία Ιτα­λί­ας, και εκτε­λού­σε το δρο­μο­λό­γιο Ηγου­με­νί­τσα – Μπρί­ντε­ζι. Σύμ­φω­να με την περι­φε­ρειάρ­χη «στο πλοίο επέ­βαι­ναν ξένοι υπή­κο­οι κυρί­ως Ιτα­λοί, ενώ μέχρι τώρα δε φέρε­ται να ήταν ανά­με­σά τους παιδιά».

Αυτή την ώρα στο λιμά­νι του Οργα­νι­σμού Λιμέ­νος Κέρ­κυ­ρας έχει στη­θεί μεγά­λη επι­χεί­ρη­ση για την υπο­δο­χή των επι­βα­τών, καθώς τους ανα­μέ­νει κλι­μά­κιο ιατρών, κλι­μά­κιο του ΕΟΔΥ για έλεγ­χο κορο­νοϊ­ού και κλι­μά­κιο της Πολι­τι­κής Προ­στα­σί­ας της Περι­φέ­ρειας Ιονί­ων νήσων προ­κει­μέ­νου να φρο­ντί­σει για τις πρώ­τες ανά­γκες και τη φιλο­ξε­νία τους στην Κέρκυρα.

Σημειώ­νε­ται πως ο τραυ­μα­τί­ας επι­βά­της που έφτα­σε στην Κέρ­κυ­ρα με σκά­φος του λιμε­νι­κού σώμα­τος και μετα­φέρ­θη­κε με το ΕΚΑΒ στο Νοσο­κο­μείο, φέρε­ται να τραυ­μα­τί­στη­κε ελα­φρά, «κατά την μετα­φο­ρά του από το φλε­γό­με­νο πλοίο στις λέσβους», σύμ­φω­να με την περιφερειάρχη.

Μέχρι τις 11 το πρωί ανα­μέ­νε­ται να φθά­σουν στο λιμά­νι της Κέρ­κυ­ρας οι επι­βά­τες και το πλή­ρω­μα του πλοί­ου, ενώ επί­κει­ται ενη­μέ­ρω­ση του υπουρ­γεί­ου Ναυτιλίας.

Ναπο­λέ­ων Σου­κα­τζί­δης Το μεγα­λείο ενός αγω­νι­στή της Αντί­στα­σης, του Θέμου Κορνάρου

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο