Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χάντμπολ: «Έφυγε» ο Σάσα Ζιβούλοβιτς

Στο πέν­θος βυθί­στη­κε το ελλη­νι­κό χάντ­μπολ μετά την είδη­ση του θανά­του του Σάσα Ζιβού­λο­βιτς, άλλο­τε διε­θνούς παί­κτη με την Εθνι­κή Ελλά­δας και εσχά­τως τεχνι­κού της γυναι­κεί­ας ομά­δας της Νέας Ιωνί­ας, σε ηλι­κία μόλις 51 ετών.

Το θλι­βε­ρό γεγο­νός γνω­στο­ποί­η­σε με ανα­κοί­νω­σή της η Ομο­σπον­δία Χάντ­μπολ, η οποία εκφρά­ζει τα συλ­λυ­πη­τή­ριά της στους οικεί­ους του. Ο Σ. Ζιβού­λο­βιτς πέθα­νε μόλις λίγες μέρες μετά την επι­τυ­χία που σημεί­ω­σε οδη­γώ­ντας την ομά­δα της Ν. Ιωνί­ας στην κατά­κτη­ση του Κυπέλ­λου Γυναι­κών στο χάντμπολ.

Ο Ζιβού­λο­βιτς γεν­νή­θη­κε στη Σερ­βία, ωστό­σο το 2004 πήρε ελλη­νι­κό δια­βα­τή­ριο και φόρε­σε τη φανέ­λα της Εθνι­κής Ελλά­δας ανδρών στους Ολυ­μπια­κούς Αγώ­νες της Αθή­νας και στο Παγκό­σμιο Πρω­τά­θλη­μα του 2005. Υπήρ­ξε αθλη­τής του Πανελ­λή­νιου για 2 χρό­νια και του Δού­κα για 10, κατα­κτώ­ντας 3 πρω­τα­θλή­μα­τα (το 1999 με τον Πανελ­λή­νιο, το 2001 και το 2008 με τον Δού­κα) και 2 Κύπελ­λα (το 1999 με τον Πανελ­λή­νιο και το 2008 με τον Δού­κα). Σε ηλι­κία 38 ετών, μετά από σοβα­ρό τραυ­μα­τι­σμό, εγκα­τέ­λει­ψε την ενερ­γό δρά­ση και ξεκί­νη­σε καριέ­ρα προ­πο­νη­τή, η οποία διήρ­κε­σε 13 χρόνια.

Σε ανα­κοί­νω­σή τους, οι Κομ­μα­τι­κές Οργα­νώ­σεις Ν. Ιωνί­ας του ΚΚΕ ανα­φέ­ρουν τα εξής:

«Απο­χαι­ρε­τού­με με θλί­ψη τον Σάσα Ζιβού­λο­βιτς, αυτόν τον τόσο σπου­δαίο αθλη­τή και μετέ­πει­τα προ­πο­νη­τή του χάντ­μπολ, που το όνο­μα του συν­δέ­θη­κε με τις πιο λαμπρές στιγ­μές του τμή­μα­τος χάντ­μπολ του Ομί­λου Φιλά­θλων Νέας Ιωνί­ας (Ο.Φ.Ν.Ι.)

Η ξαφ­νι­κή απώ­λεια του αφή­νει ένα δυσα­να­πλή­ρω­το κενό στην πόλη μας αλλά και συνο­λι­κά στο ελλη­νι­κό χάντ­μπολ και αθλητισμό.

Εκφρά­ζου­με τα θερ­μά μας συλ­λυ­πη­τή­ρια στην οικο­γέ­νεια του, στο διοι­κη­τι­κό συμ­βού­λιο του Ο.Φ.Ν.Ι., τις αθλή­τριες του τμή­μα­τος χάντ­μπολ αλλά σε και όλα τα μέλη του συλλόγου.

Η σκέ­ψη μας είναι μαζί τους».

902.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο