Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Δεν πέρασε ο ρατσισμός — Ξεκίνησαν τα μαθήματα για τα προσφυγόπουλα

Με ανοι­χτές τις πόρ­τες και τις καρ­διές των εκπαι­δευ­τι­κών τα σχο­λεία του βορεί­ου Αιγαί­ου άνοι­ξαν, σήμε­ρα Δευ­τέ­ρα, για τα προ­σφυ­γό­που­λα που φοι­τούν στις Δομές Υπο­δο­χής και Εκπαί­δευ­σης Προ­σφύ­γων (ΔΥΕΠ), στις απο­γευ­μα­τι­νές δηλα­δή τάξεις που δημιουρ­γή­θη­καν για την εκπαί­δευ­ση τους.

Ιδιαί­τε­ρα στη Χίο, όπου 1.130 γονείς με εξώ­δι­κη δήλω­ση τους είχαν δημιουρ­γή­σει τις προη­γού­με­νες μέρες συζή­τη­ση ζητώ­ντας να μη δημιουρ­γη­θούν οι Δομές αυτές στα σχο­λεία όπου φοι­τούν τα παι­διά τους, η έναρ­ξη έγι­νε χωρίς το παρα­μι­κρό πρόβλημα.

Συνο­λι­κά για 40 προ­σφυ­γό­που­λα στη Χίο ξεκί­νη­σε σήμε­ρα η σχο­λι­κή χρο­νιά σε πέντε σχο­λεία του νησιού, χωρίς να έχουν δημιουρ­γη­θεί προ­βλή­μα­τα, αντι­θέ­τως με συμ­βο­λι­κές κινή­σεις καλω­σο­ρί­σμα­τος από μικρούς και μεγά­λους. Χαρα­κτη­ρι­στι­κό είναι ότι οι μαθη­τές του Κάμπου ζωγρά­φι­σαν για τους τέσ­σε­ρις και­νούρ­γιους μαθη­τές στο σχο­λείο τους, ενώ το σωμα­τείο Ιδιω­τι­κών υπαλ­λή­λων Χίου, η ΑΔΕΔΥ και άλλοι φορείς ανάρ­τη­σαν πανό με το οποίο καλω­σό­ρι­ζαν τα παι­διά στο 4ο και στο 2ο Δημο­τι­κό Σχο­λείο Χίου.

Δια­κρι­τι­κή ήταν η παρου­σία της αστυ­νο­μί­ας, της Εισαγ­γε­λέ­ως Σπυ­ρι­δού­λας Σταυ­ρά­τη, στε­λε­χών της εκπαί­δευ­σης και εκπρο­σώ­πων φορέ­ων που μαζί με τους εκπαι­δευ­τι­κούς υπο­δέ­χθη­καν τα τέσ­σε­ρα όλα κι όλα παι­διά που θα φιλο­ξε­νη­θούν στη δομή υπο­δο­χής και εκπαί­δευ­σης προ­σφύ­γων στο σχο­λείο του Κάμπου.

Χαρα­κτη­ρι­στι­κά ας σημειω­θεί, οι μαθη­τές του Κάμπου ζωγρά­φι­σαν για τους τέσ­σε­ρις και­νούρ­γιους μαθη­τές στο σχο­λείο τους.

xios xios2 xios3

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο