Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χίος: Υποψήφιος δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» ο Μάρκος Σκούφαλος

Η ΤΕ Χίου του ΚΚΕ ανα­κοι­νώ­νει ως υπο­ψή­φιο δήμαρ­χο Χίου στις επερ­χό­με­νες τοπι­κές εκλο­γές με τα αγω­νι­στι­κά ψηφο­δέλ­τια της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» τον Μάρ­κο Σκούφαλο.

O Μάρ­κος Σκού­φα­λος γεν­νή­θη­κε το 1961 στη Χίο. Είναι παντρε­μέ­νος με την Αγγε­λι­κή Σαρ­ρή και έχουν τρία παι­διά και τρία εγγόνια.

Είναι μέλος του ΚΚΕ από το 1980.

Πήρε το πτυ­χίο της Παι­δα­γω­γι­κής Ακα­δη­μί­ας το 1981, το 1992 πήρε το πτυ­χίο της δίχρο­νης μετεκ­παί­δευ­σης μεί­ζο­νος διάρ­κειας στο ΜΔΔΕ και το 2013 το πτυ­χίο από το Τμή­μα Κοι­νω­νιο­λο­γί­ας του Πανε­πι­στη­μί­ου Αιγαί­ου με έδρα τη Μυτιλήνη.

Έχει συγ­γρά­ψει και εκδώ­σει δύο βιβλία, «Η Γλώσ­σα και η ανά­πτυ­ξη του ανθρώ­πι­νου ψυχι­σμού στο σύγ­χρο­νο σχο­λείο» το 2004 και το «Θέσεις και Αντι­θέ­σεις στον “Άτα­φο Νεκρό”, την Παι­δεία μας» το 2010.

Συμ­με­τεί­χε στη συγ­γρα­φή του συλ­λο­γι­κού συνε­δρια­κού τόμου «Ο Αθλη­τι­σμός στην κοι­νω­νία και η κοι­νω­νία του Αθλη­τι­σμού», στο πλαί­σιο του Πανε­πι­στη­μί­ου Αιγαί­ου και έχει συγ­γρά­ψει σει­ρά άρθρων και μελε­τών σε επι­στη­μο­νι­κά περιο­δι­κά και εφημερίδες.

Από το 1982 υπη­ρέ­τη­σε ως δάσκα­λος στη Δημό­σια Εκπαί­δευ­ση και από το 2004 ήταν διευ­θυ­ντής της Αστι­κής Σχο­λής Χίου — 11ο Δημο­τι­κό, μέχρι το 2021 που αφυπηρέτησε.

Έχει δια­τε­λέ­σει δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Δήμου Ομη­ρού­πο­λης το 2006–2010 ως επι­κε­φα­λής της «Αγω­νι­στι­κής Πρω­το­βου­λί­ας δημο­τών Ομη­ρού­πο­λης» και δημο­τι­κός σύμ­βου­λος Χίου από το 2010–2023 ως επι­κε­φα­λής της «Λαϊ­κής Συσπεί­ρω­σης» Δήμου Χίου.

Διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του Συλ­λό­γου Δασκά­λων και Νηπια­γω­γών Χίου την περί­ο­δο 2001–2002. Επί­σης, ήταν μέλος του ΔΣ του Συλ­λό­γου Δασκά­λων και Νηπια­γω­γών Χίου από το 1995 μέχρι το 2006 και για την περί­ο­δο 2008–2010, αιρε­τό μέλος του ΠΥΣΠΕ Χίου από το 2015 έως το 2019 και αρκε­τά χρό­νια αντι­πρό­σω­πος του κλά­δου των εκπαι­δευ­τι­κών στις συνε­λεύ­σεις της ΔΟΕ, εκλεγ­μέ­νος κάθε φορά με τις δυνά­μεις του ΠΑΜΕ. Διε­τέ­λε­σε πρό­ε­δρος του ΝΤ της ΑΔΕΔΥ από το 2018 μέχρι την αφυ­πη­ρέ­τη­σή του.

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο