Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χαλκιδική: Μαχητική κινητοποίηση για τη νέα έξωση του 81χρονου ανάπηρου συνταξιούχου

Μαχη­τι­κή κινη­το­ποί­η­ση πραγ­μα­το­ποί­η­σε ο λαός της περιο­χής, αντι­δρώ­ντας στη νέα έξω­ση του 81χρονου ανά­πη­ρου συντα­ξιού­χου Θεο­φί­λου Τζο­χου­νί­δη, στα Φλο­γη­τά Χαλκιδικής.

Θυμί­ζου­με ότι για μια ακό­μη φορά ο δικα­στι­κός επι­με­λη­τής, με τη συνο­δεία της αστυ­νο­μί­ας, εισέ­βα­λε τη Δευ­τέ­ρα στο σπί­τι του ανά­πη­ρου συντα­ξιού­χου και τον πέτα­ξε στον δρό­μο μαζί την κόρη του, ενώ προ­χώ­ρη­σε και σε αλλα­γή κλει­δα­ριών στο σπί­τι, που πλει­στη­ριά­στη­κε από fund.

Πριν από λίγες ημέ­ρες, στις 30 Ιού­νη, ο Θεό­φι­λος Τζο­χου­νί­δης, έπει­τα από έναν διαρ­κή και μαχη­τι­κό αγώ­να και με προ­σω­ρι­νή δια­τα­γή του δικα­στη­ρί­ου στο οποίο είχε προ­σφύ­γει με ασφα­λι­στι­κά μέτρα, κατά­φε­ρε να επι­στρέ­ψει στο σπί­τι του. Ωστό­σο, τη Δευ­τέ­ρα ενώ βρί­σκο­νταν σε εξέ­λι­ξη το δικα­στή­ριο στο Πρω­το­δι­κείο Πολυ­γύ­ρου, όπου ζητή­θη­κε ανα­βο­λή της εκδί­κα­σης, η αστυ­νο­μία, με τη βία τον πέτα­ξε έξω από το σπίτι.

Στη συγκέ­ντρω­ση μπρο­στά στο σπί­τι του 81χρονου, μίλη­σε ο Δημή­τρης Μωυ­σιά­δης, εκ μέρους του Συν­δι­κά­του Γάλα­κτος, Τρο­φί­μων και Ποτών Κεντρι­κής Μακε­δο­νί­ας. Κατήγ­γει­λε την πολι­τι­κή που πετά­ει στο δρό­μο τις λαϊ­κές οικο­γέ­νειες και κάλε­σε το λαό, αγω­νι­στι­κά να εμπο­δί­σει κάθε προ­σπά­θεια πλει­στη­ρια­σμού και έξω­σης. Στη συγκε­κρι­μέ­νη περί­πτω­ση να παλέ­ψει και να διεκ­δι­κή­σει την ορι­στι­κή ακύ­ρω­ση του πλειστηριασμού.

«Ημα­σταν και θα συνε­χί­σου­με να είμα­στε μπρο­στά για την προ­στα­σία της λαϊ­κής κατοι­κί­ας, για να μην ξεσπι­τω­θεί καμία λαϊ­κή οικο­γέ­νεια. Εχου­με απο­δεί­ξει ότι μπο­ρού­με να βάλου­με φρέ­νο στις ορέ­ξεις τους», είπε.

Αυτό δια­μή­νυ­σαν και με τη μαχη­τι­κή πορεία που ακο­λού­θη­σε στους δρό­μους του χωριού.

902.gr

«Ναι, αλλά ο Στά­λιν…», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο