Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιλιάδες μουσικοί ζητούν κατάπαυση του πυρός στη Γάζα

Χιλιά­δες καλ­λι­τέ­χνες υπέ­γρα­ψαν επι­στο­λή συλ­λο­γι­κό­τη­τας που αυτο­α­πο­κα­λεί­ται «Μου­σι­κοί για την Παλαι­στί­νη» ζητώ­ντας κατά­παυ­ση του πυρός στη Γάζα.

Στους υπο­γρά­φο­ντες την έκκλη­ση περι­λαμ­βά­νο­νται, μετα­ξύ άλλων, τα συγκρο­τή­μα­τα Pulp, Fontaines D.C., Mogwai, οι μου­σι­κοί Μπράιαν Ίνο, Τομ Μορέ­λο, οι ράπερ Kid Cudi, Mykki Blanco και οι τρα­γου­δί­στριες Kali Uchis και Kehlani.

«Σήμε­ρα, απαι­τού­με άμε­ση κατά­παυ­ση του πυρός και ανθρω­πι­στι­κή βοή­θεια στη Γάζα και τέλος της πολιορ­κί­ας» ανα­φέ­ρε­ται στην επι­στο­λή. «Την επό­με­νη μέρα, το όρα­μά μας για ένα δίκαιο και ειρη­νι­κό μέλ­λον για όλους πρέ­πει να είναι το πιο επεί­γον καθή­κον μας. Προ­τρέ­που­με όλους όσοι μοι­ρά­ζο­νται αυτό το όρα­μα να ενω­θούν μαζί μας».

Η επι­στο­λή είναι η πιο πρό­σφα­τη έκκλη­ση για κατά­παυ­ση του πυρός από μου­σι­κούς καλ­λι­τέ­χνες. Προη­γου­μέ­νως ανοι­χτή επι­στο­λή υπέ­γρα­ψαν οι Dua Lipa, Michael Stipe, Caroline Polachek, Run the Jewels και πολ­λοί άλλοι.

Ο Redveil ζήτη­σε κατά­παυ­ση του πυρός κατά την εμφά­νι­σή του στο Φεστι­βάλ του Tyler the Creator, Camp Flog Gnaw Carnival, ενώ ονό­μα­τα παι­διών που σκο­τώ­θη­καν στη Γάζα προ­βάλ­λο­νταν στη γιγα­ντιαία οθό­νη πίσω του.

«Υπο­στη­ρί­ζου­με τη ζωή, την αγά­πη, τη δικαιο­σύ­νη και την ειρή­νη. Θρη­νού­με με όλους στην Παλαιστίνη/Ισραήλ που έχα­σαν αγα­πη­μέ­να πρό­σω­πα. Μοι­ρα­ζό­μα­στε τη θλί­ψη και τον πόνο τους» επι­ση­μαί­νε­ται στην επιστολή.

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο