Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χιροσίμα-Ναγκασάκι 76 χρόνια μετά: Συγκέντρωση και πορεία στην Θεσσαλονίκη στις 6 Αυγούστου

ΧΙΡΟΣΙΜΑ — ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ 76 ΧΡΟΝΙΑ ΜΕΤΑ

ΔΥΝΑΜΩΝΟΥΜΕ ΤΟΝ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΟΛΕΜΟ,

ΤΗ ΦΤΩΧΕΙΑ ΚΑΙ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΠΥΡΗΝΙΚΕΣ ΑΠΕΙΛΕΣ

Η Επι­τρο­πή για τη Διε­θνή Ύφε­ση και Ειρή­νη Θεσ­σα­λο­νί­κης καλεί σε μαζι­κή   συμ­με­το­χή στην αντι­ι­μπε­ρια­λι­στι­κή συγκέ­ντρω­ση στο Λευ­κό Πύρ­γο, Παρα­σκευή 6 Αυγού­στου στις 7:30 μ.μ. και πορεία στο Προ­ξε­νείο των ΗΠΑ

Εβδο­μή­ντα έξι χρό­νια συμπλη­ρώ­νο­νται από το ιμπε­ρια­λι­στι­κό έγκλη­μα των ΗΠΑ κατά του λαού της Ιαπω­νί­ας, όταν το πυρη­νι­κό μανι­τά­ρι εξα­φά­νι­σε από προ­σώ­που Γης χιλιά­δες ανθρώ­πους στη Χιρο­σί­μα και το Ναγκα­σά­κι, στις 6 και 9 Αυγού­στου 1945. Τερά­στιες οι υλι­κές κατα­στρο­φές με ισο­πε­δω­μέ­νες τις δύο πόλεις. Πραγ­μα­τι­κοί στό­χοι οι λαοί, η Σοβιε­τι­κή Ένω­ση, το ανερ­χό­με­νο επα­να­στα­τι­κό και εργα­τι­κό κίνη­μα. H ιμπε­ρια­λι­στι­κή προ­πα­γάν­δα, ακό­μα και σήμε­ρα, προ­σπα­θεί να συγκα­λύ­ψει τους πραγ­μα­τι­κούς στό­χους με ψέμα­τα για δήθεν «στρα­τιω­τι­κή ανα­γκαιό­τη­τα» των πληγ­μά­των, ενώ ο Β΄ Παγκό­σμιος ιμπε­ρια­λι­στι­κός Πόλε­μος είχε ουσια­στι­κά τελειώσει!

Δια­νύ­ου­με μια περί­ο­δο εξαι­ρε­τι­κά επι­κίν­δυ­νη για τον ελλη­νι­κό λαό, για όλους τους λαούς του κόσμου. Δυνα­μώ­νει η επι­θε­τι­κό­τη­τα των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ και οξύ­νο­νται οι αντα­γω­νι­σμοί με τη Ρωσία και την Κίνα, με την εμπλο­κή δεκά­δων κρα­τών, για το έλεγ­χο των αγο­ρών, των πλου­το­πα­ρα­γω­γι­κών πηγών, των ενερ­γεια­κών πόρων και των δρό­μων μετα­φο­ράς στο έδα­φος της νέας ακό­μη πιο βαθιάς οικο­νο­μι­κής κρί­σης. Η τερά­στια συγκέ­ντρω­ση δύνα­μης πυρός και στρα­τού στα σύνο­ρα με τη Ρωσία και οι συνε­χείς γιγα­ντιαί­ες ασκή­σεις – πραγ­μα­τι­κές πρό­βες πολέ­μου προει­δο­ποιούν για μεγά­λους κιν­δύ­νους. Σε αυτό το διε­θνές περι­βάλ­λον εξε­λίσ­σε­ται ο αντα­γω­νι­σμός των αστι­κών τάξε­ων Ελλά­δας και η Τουρ­κί­ας για τα συμ­φέ­ρο­ντα των οικο­νο­μι­κών ομί­λων της κάθε χώρας. Κλι­μα­κώ­νε­ται η τουρ­κι­κή επι­θε­τι­κό­τη­τα, πλη­θαί­νουν οι υπερ­πτή­σεις πάνω από ελλη­νι­κά νησιά, «γκρι­ζά­ρουν» το Αιγαίο. Ο κίν­δυ­νος θερ­μού επει­σο­δί­ου είναι υπαρ­κτός, ενώ η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ από κοι­νού με τον ΣΥΡΙΖΑ και τα κόμ­μα­τα του ευρω­α­τλα­ντι­κού τόξου καλ­λιερ­γούν τον εφη­συ­χα­σμό. Βάζουν πάνω από όλα τη συνο­χή του ΝΑΤΟ στην περιο­χή. Βήμα — βήμα στρώ­νε­ται το έδα­φος για το συμ­βι­βα­σμό, την οδυ­νη­ρή λύση της συνεκ­με­τάλ­λευ­σης των ενερ­γεια­κών πόρων και της έκπτω­σης στα κυριαρ­χι­κά δικαιώ­μα­τα της χώρας..

Η πρό­σφα­τη Σύνο­δος Κορυ­φής του ΝΑΤΟ, τον Ιού­νιο του 2021, ήρθε να επι­κυ­ρώ­σει όλες τις προη­γού­με­νες, επι­κίν­δυ­νες απο­φά­σεις της λυκο­συμ­μα­χί­ας. Μέσα από τη στρα­τη­γι­κή «ΝΑΤΟ 2030» και το δόγ­μα για το «Παγκό­σμιο ΝΑΤΟ» επε­κτεί­νε­ται ακό­μη περισ­σό­τε­ρο η επι­χει­ρη­σια­κή του ικα­νό­τη­τα, ώστε να παρεμ­βαί­νει οπου­δή­πο­τε στην υδρό­γειο όπου δια­κυ­βεύ­ο­νται τα συμ­φέ­ρο­ντα και οι επεν­δύ­σεις των ευρω­α­τλα­ντι­κών μονο­πω­λί­ων. Επι­στρα­τεύ­ο­νται παλιά και νέα προ­σχή­μα­τα, όπως ο κυβερ­νο­πό­λε­μος, η κλι­μα­τι­κή αλλα­γή, οι ασύμ­με­τρες απει­λές κ.α., προ­κει­μέ­νου να δρο­μο­λο­γη­θούν νέες ιμπε­ρια­λι­στι­κές επεμ­βά­σεις κατά των λαών.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ συνε­χί­ζει και εντεί­νει την αντι­λαϊ­κή πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ. Φορ­τώ­νει τα σπα­σμέ­να της κρί­σης στις πλά­τες των εργα­ζο­μέ­νων, και των λαϊ­κών στρω­μά­των. Ο Νόμος – τερα­τούρ­γη­μα για δου­λειά από ήλιο σε ήλιο, είναι κομ­μέ­νος και ραμ­μέ­νος στις ανά­γκες του κεφα­λαί­ου και των κατευ­θύν­σε­ων της ΕΕ. Στην ίδια αντι­δρα­στι­κή κατεύ­θυν­ση είναι τα νέα νομο­σχέ­δια παρά­δο­σης της επι­κου­ρι­κής ασφά­λι­σης στο χρη­μα­τι­στη­ρια­κό τζό­γο και εναρ­μό­νι­σης της εκπαί­δευ­σης με τις επι­διώ­ξεις των μονοπωλίων.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, στα χνά­ρια των προη­γού­με­νων κυβερ­νή­σε­ων και με μονα­δι­κό στό­χο τη «γεω­στρα­τη­γι­κή ανα­βάθ­μι­ση» του ελλη­νι­κού κεφα­λαί­ου, παί­ζει με τη φωτιά, ανα­λαμ­βά­νει επι­θε­τι­κές πρω­το­βου­λί­ες για λογα­ρια­σμό των ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ. Προ­ε­τοι­μά­ζει την ανα­νέ­ω­ση της Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κής Συμ­φω­νί­ας για τις Βάσεις. Σπέρ­νει νέες βάσεις και υπο­δο­μές σε πάνω από 20 σημεία σε όλη τη χώρα. Πλη­θαί­νουν οι ασκή­σεις και συνεκ­παι­δεύ­σεις, όπως η «Defender Europe 21», «Sea Breeze» κ.α. Όλη η χώρα μπαί­νει στο στό­χα­στρο των αντί­πα­λων ιμπε­ρια­λι­στι­κών κέντρων. Παρα­μέ­νει ανοι­χτό το ενδε­χό­με­νο απο­θή­κευ­σης πυρη­νι­κών στον Άρα­ξο ή σε άλλο σημείο της χώρας. Ανα­λαμ­βά­νει για λογα­ρια­σμό του ΝΑΤΟ την επι­τή­ρη­ση του ενα­έ­ριου χώρου της Βορ. Μακε­δο­νί­ας, της Αλβα­νί­ας, του Μαυ­ρο­βου­νί­ου. Συνά­πτει Συμ­φω­νί­ες Αμοι­βαί­ας Αμυ­ντι­κής Συν­δρο­μής με τα ΗΑΕ, τη Γαλ­λία, τη Σαου­δι­κή Αρα­βία. Στέλ­νει συστοι­χί­ες πυραύ­λων «ΠΑΤΡΙΟΤ» και υψη­λά εξει­δι­κευ­μέ­νο στρα­τιω­τι­κό προ­σω­πι­κού στη Σαου­δι­κή Αρα­βία, σχε­διά­ζει την απο­στο­λή δυνά­με­ων στην Αφρι­κή σε συνέ­χεια της συμ­με­το­χής της χώρας μας σε δεκά­δες δήθεν «ειρη­νευ­τι­κές» ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές  στο εξω­τε­ρι­κό. Συνε­χί­ζει να δαπα­νά τερά­στια ποσά για τους Νατοϊ­κούς σχε­δια­σμούς. Η Ελλά­δα κατα­λαμ­βά­νει πλέ­ον την πρώ­τη θέση στο ΝΑΤΟ στις στρα­τιω­τι­κές δαπά­νες, φτά­νο­ντας το υπέ­ρο­γκο ποσο­στό που ξεπερ­νά το 3,82% του ΑΕΠ, δηλα­δή πάνω από 6,6 δις ευρώ το χρό­νο! Οι εξο­πλι­σμοί αυτοί δεν έχουν καμιά σχέ­ση με την ασφά­λεια και την άμυ­να της χώρας μας, αλλά ενι­σχύ­σουν την επι­θε­τι­κή ικα­νό­τη­τα του ΝΑΤΟ. Συνε­χί­ζε­ται η πολι­τι­κή ανα­βάθ­μι­σης της επι­κίν­δυ­νης στρα­τη­γι­κής συνερ­γα­σί­ας της χώρας μας με το κρά­τος — δολο­φό­νο Ισρα­ήλ, την ίδια ώρα που σφα­γιά­ζει καθη­με­ρι­νά τον παλαι­στι­νια­κό λαό και απει­λεί το Ιράν σε συνερ­γα­σία με τις ΗΠΑ.

Το ΝΑΤΟϊ­κό Στρα­τη­γείο NRDC-GR στο πρώ­ην 3ο Σώμα Στρα­τού της Θεσ­σα­λο­νί­κης ανα­βαθ­μί­στη­κε ως αρχη­γείο χημι­κού και ηλε­κτρο­νι­κού πολέ­μου, στο οποίο προ­βλέ­πε­ται η δυνα­τό­τη­τα απο­θή­κευ­σης όπλων μαζι­κής κατα­στρο­φής — χημι­κών, βιο­λο­γι­κών και πυρη­νι­κών. Τα λιμά­νια της Θεσ­σα­λο­νί­κης και της Β. Ελλά­δας γίνο­νται ορμη­τή­ρια ενά­ντια σε άλλους λαούς.

Οι εξε­λί­ξεις απο­τε­λούν σήμα κιν­δύ­νου για τον ελλη­νι­κό λαό.

Απαι­τούν ετοι­μό­τη­τα και επα­γρύ­πνη­ση, συσπεί­ρω­ση και νέων δυνά­με­ων στο λαϊ­κό κίνη­μα, ενερ­γό συμ­με­το­χή στην οργά­νω­ση της πάλης.

Τώρα είναι η ώρα να δυνα­μώ­σου­με απο­φα­σι­στι­κά την πάλη για:

  • Απε­μπλο­κή της Ελλά­δας από τους ιμπε­ρια­λι­στι­κούς σχε­δια­σμούς και πολέμους.
  • Να καταρ­γη­θεί η Ελλη­νο­α­με­ρι­κα­νι­κή Συμ­φω­νία για τις Στρα­τιω­τι­κές Βάσεις — Nα κλεί­σει η βάση της Σού­δας — Nα κλεί­σουν οι βάσεις του θανά­του — Nα μη δημιουρ­γη­θεί καμία νέα ευρω­α­τλα­ντι­κή βάση και στρα­τιω­τι­κή υποδομή.
  • Να μην εγκα­τα­στα­θούν πυρη­νι­κά στον Άρα­ξο και οπου­δή­πο­τε αλλού στην Ελλάδα.
  • Να κλεί­σει το ΝΑΤΟϊ­κό Στρα­τη­γείο NRDC-GR στο πρώ­ην 3ο Σώμα Στρα­τού της Θεσσαλονίκης. 
  • Καμία συμ­με­το­χή των Ενό­πλων Δυνά­με­ων σε ιμπε­ρια­λι­στι­κές απο­στο­λές στο εξω­τε­ρι­κό και σε στρα­τιω­τι­κές επι­χει­ρή­σεις κατά άλλων λαών.
  • Όχι στους στρα­τιω­τι­κούς εξο­πλι­σμούς και τη διά­τα­ξη των ενό­πλων δυνά­με­ων στην υπη­ρε­σία του ΝΑΤΟ. Ανά­κλη­ση της κυβερ­νη­τι­κής από­φα­σης για την αύξη­ση της θητεί­ας στο στρα­τό ξηράς.
  • Καμιά αλλα­γή των συνό­ρων και των Συν­θη­κών που τα καθορίζουν.
  • Απο­δέ­σμευ­ση από τις λυκο­συμ­μα­χί­ες ΝΑΤΟ και ΕΕ.

ΟΛΟΙ ΣΤΗΝ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΙΜΗΣ ΚΑΙ ΜΝΗΜΗΣ ΤΩΝ ΑΘΩΩΝ ΘΥΜΑΤΩΝ ΤΟΥ

ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΟΥ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟΥ ΣΤΗ ΧΙΡΟΣΙΜΑ ΚΑΙ ΤΟ ΝΑΓΚΑΣΑΚΙ

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ ΚΑΙ ΑΓΩΝΑ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΥΣ

ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο