Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρήσιμη αντιπολίτευση: Συναινούν στην επιστολική ψήφο ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ

Τη συναί­νε­σή τους στην κυβέρ­νη­ση της ΝΔ σε ένα ακό­μα σημα­ντι­κό θέμα, όπως αυτό της επι­στο­λι­κής ψήφου, παρεί­χαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ δεί­χνο­ντας για μια ακό­μα φορά τι εννο­ούν ότι μιλούν για σοβα­ρή και χρή­σι­μη αντιπολίτευση!

Θετι­κός εμφα­νί­στη­κε ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ Στέ­φα­νος Κασ­σε­λά­κης. Μιλώ­ντας στην κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα ανέ­φε­ρε πως «έστω και με καθυ­στέ­ρη­ση, ακού­σα­με την ανα­κοί­νω­ση του πρω­θυ­πουρ­γού στο υπουρ­γι­κό για την καθιέ­ρω­ση της επι­στο­λής ψήφου στις ευρω­ε­κλο­γές» και πρό­σθε­σε πως «η σημε­ρι­νή εξαγ­γε­λία δεν πρέ­πει να απο­τε­λέ­σει αντι­κεί­με­νο επι­κοι­νω­νια­κής εκμε­τάλ­λευ­σης» και ζήτη­σε «απα­ντή­σεις για πιθα­νά συνταγ­μα­τι­κά κωλύ­μα­τα, για τη δια­σφά­λι­ση της μυστι­κό­τη­τας της ψήφου».

Συναι­νε­τι­κός και ο πρό­ε­δρος του ΠΑΣΟΚ Νίκος Ανδρου­λά­κης που μίλη­σε το από­γευ­μα στο MEGA. «Είμα­στε καταρ­χήν θετι­κοί» δήλω­σε και πρό­σθε­σε ότι υπάρ­χει «διά­θε­ση συναί­νε­σης με θεσμι­κές εγγυ­ή­σεις για την επι­στο­λι­κή ψήφο». Τη στά­ση αυτή την ενέ­τα­ξε στην επι­δί­ω­ξη του ΠΑΣΟΚ να είναι μια «αξιό­πι­στη και χρή­σι­μη αντιπολίτευση».

Ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ συμ­φω­νούν με την καθιέ­ρω­ση της επι­στο­λι­κής ψήφου ζητώ­ντας εγγυ­ή­σεις για το αδιά­βλη­το που όμως δια­σφα­λί­ζει μόνο η αυτο­πρό­σω­πη παρου­σία στην κάλπη.

Επι­πλέ­ον, ο Νίκος Ανδρου­λά­κης έδει­ξε το ενδια­φέ­ρον του ΠΑΣΟΚ για τις εξε­λί­ξεις στον ΣΥΡΙΖΑ. Σε ερώ­τη­ση αν θα μπο­ρού­σε το ΠΑΣΟΚ να συνερ­γα­στεί με τους βου­λευ­τές που απο­χώ­ρη­σαν από τον ΣΥΡΙΖΑ απά­ντη­σε ότι «είμαι έτοι­μος να δώσω χέρι συνερ­γα­σί­ας σε οποια­δή­πο­τε πολι­τι­κή δύνα­μη μπο­ρεί να συμ­φω­νή­σει μαζί μας».

Πηγή: 902.gr

Να ακου­στεί μέχρι τη Γάζα: ΛΕΥΤΕΡΙΑ ΣΤΗΝ ΠΑΛΑΙΣΤΙΝΗ

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο