Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χρυσή Αυγή: Ρεμούλα, οικογενειοκρατία και… «βολεμένοι ημέτεροι»

Σε καθε­στώς στα­δια­κής απο­σύν­θε­σης βρί­σκε­ται πλέ­ον το εγκλη­μα­τι­κό ναζι­στι­κό μόρ­φω­μα της Χρυ­σής Αυγής, καθώς προ­χω­ρά η δίκη για τη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα και ολο­έ­να και περισ­σό­τε­ρα πρώ­ην στε­λέ­χη της συμ­μο­ρί­ας προ­βαί­νουν σε δηλώ­σεις αποστασιοποίησης. 

Μετά τις καταγ­γε­λί­ες του πρώ­ην ευρω­βου­λευ­τή Ελ. Συνα­δι­νού για «οικο­γε­νειο­κρα­τία» και ταμεία με «μαύ­ρα χρή­μα­τα», τις κατη­γο­ρί­ες της οικο­γέ­νειας Φου­ντού­λη για πολι­τι­κή εκμε­τάλ­λευ­ση της δολο­φο­νί­ας του Γ. Φου­ντού­λη από την χρυ­σαυ­γί­τι­κη συμ­μο­ρία, ήρθε άλλη μια σφα­λιά­ρα για τη ναζι­στι­κή οργά­νω­ση του Μιχαλολιάκου. 

Σε δήλω­ση απο­στα­σιο­ποί­η­σης προ­χώ­ρη­σε πριν από λίγες μέρες ο πρώ­ην βου­λευ­τής της Χρυ­σής Αυγής στο Νομό Σερ­ρών Νική­τας Σιώ­ης, αφή­νο­ντας σαφείς αιχ­μές ενά­ντια σε ηγε­τι­κά στε­λέ­χη της φασι­στο­συμ­μο­ρί­ας. Πιο συγκε­κρι­μέ­να, ο Σιώ­ης κάνει λόγο για «γαμπρούς» (Ματ­θαιό­που­λο), «νονούς» (Παπ­πά), «συζύ­γους» (Ζαρού­λια) και «βολε­μέ­νους ημε­τέ­ρους» που στε­λε­χώ­νουν τον κομ­μα­τι­κό μηχα­νι­σμό της οργάνωσης. 

Όλα αυτά έρχο­νται σε μια περί­ο­δο που μια σει­ρά μέλη της Χρυ­σής Αυγής, που κατη­γο­ρού­νται για εμπλο­κή στη δολο­φο­νία του Παύ­λου Φύσ­σα το Σεπτέμ­βρη του 2013, παρι­στά­νουν ότι… δεν ξέρουν ο ένας τον άλλο, εκτο­ξεύ­ο­ντας αλλη­λο­κα­τη­γο­ρί­ες ο ένας προς τον άλλο ενώ­πιον του δικαστηρίου. 

Την ίδια στιγ­μή, με ορα­τό τον κίν­δυ­νο εκλο­γι­κής συντρι­βής στις προ­σε­χείς εκλο­γές της 7ης Ιού­λη και με ελά­χι­στη συμ­με­το­χή στις προ­ε­κλο­γι­κές της συγκε­ντρώ­σεις,  η ηγε­σία της ναζι­στι­κής συμ­μο­ρία κάνει απέλ­πι­δες προ­σπά­θειες να συσπει­ρώ­σει ψηφο­φό­ρους του ακρο­δε­ξιού χώρου. Στο ίδιο πλαί­σιο εντεί­νε­ται και η εσω­τε­ρι­κή «φαγω­μά­ρα», δεδο­μέ­νης της μεγά­λης δυσα­ρέ­σκειας που επι­κρα­τεί στις τάξεις των ψηφο­φό­ρων της Χρυ­σής Αυγής για την ηγε­σία του Μιχα­λο­λιά­κου, κάτι που εκφρά­ζε­ται και από έντυ­πα πολι­τι­κά προ­σκεί­με­να στο ναζι­στι­κό μόρφωμα.

Στις βου­λευ­τι­κές εκλο­γές της 7ης Ιού­λη, οι εργα­ζό­με­νοι, η νεο­λαία δεν πρέ­πει να ξεγε­λα­στούν από τη φασι­στι­κή δημα­γω­γία της Χρυ­σής Αυγής. Να σκε­φτούν ότι πρό­κει­ται για εγκλη­μα­τι­κή, ναζι­στι­κή οργά­νω­ση βου­τηγ­μέ­νη στην σαπί­λα και τη δια­φθο­ρά. Οι από­γο­νοι του Χίτλερ και των ταγ­μα­τα­σφα­λι­τών, οι δολο­φό­νοι του Π. Φύσ­σα, πρέ­πει να τσα­κι­στούν πολι­τι­κά, να απο­δυ­να­μω­θούν ακό­μη περισ­σό­τε­ρο, να βου­λιά­ξουν εκλογικά. 

Αυτό που θα τους «πονέ­σει» περισ­σό­τε­ρο είναι η εκλο­γι­κή ενδυ­νά­μω­ση του ΚΚΕ, του μονα­δι­κού κόμ­μα­τος που αντι­πα­λεύ­ει με συνέ­πεια το εγκλη­μα­τι­κό χρυ­σαυ­γί­τι­κο μόρ­φω­μα και τον φασισμό-ναζισμό. 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο