Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χτυπήθηκε με drone-καμικάζι το Κίεβο: Κλιμακώνεται επικίνδυνα ο ιμπεριαλιστικός πόλεμος

Σφο­δρά χτυ­πή­μα­τα δέχε­ται από νωρίς το πρωί το Κίε­βο, καθώς ο ιμπε­ρια­λι­στι­κός πόλε­μος έχει περά­σει σε φάση μεγα­λύ­τε­ρης κλι­μά­κω­σης το τελευ­ταίο διάστημα. 

Ο Δήμαρ­χος του Κιέ­βου,  Β. Κλί­τσκο, ανέ­φε­ρε ότι έχουν χτυ­πη­θεί πολυ­κα­τοι­κί­ες και έχουν πάει σωστι­κά συνερ­γεία. Ο ίδιος δήλω­σε ότι του­λά­χι­στον τρεις εκρή­ξεις συγκλό­νι­σαν την συνοι­κία Σεβ­τσεν­κίβ­σκι του Κιέβου.

Ο επι­κε­φα­λής των υπη­ρε­σιών της ουκρα­νι­κής προ­ε­δρί­ας, ο Αντρίι Γέρ­μακ, έκα­νε λόγο από την πλευ­ρά του μέσω του Telegram για επι­θέ­σεις με drone ‑καμι­κά­ζι.

Στη συνοι­κία Σεβ­τσεν­κίβ­σκι, όπου βρί­σκο­νται πανε­πι­στή­μια, μπαρ και εστια­τό­ρια, σημειώ­θη­καν πολ­λές εκρή­ξεις την προη­γού­με­νη Δευ­τέ­ρα, όταν πρω­τό­γνω­ρου εύρους ρωσι­κοί βομ­βαρ­δι­σμοί έπλη­ξαν το Κίε­βο και άλλες ουκρα­νι­κές πόλεις. Οι βομ­βαρ­δι­σμοί εκεί­νοι έγι­ναν σε αντί­ποι­να για την έκρη­ξη που κατέ­στρε­ψε εν μέρει τη ρωσι­κή γέφυ­ρα στην Κρι­μαία, υπο­δο­μή στρα­τη­γι­κής σημασίας.

Ξεκι­νά η άσκη­ση πυρη­νι­κής απο­τρο­πής του ΝΑΤΟ

Ξεκι­νά σήμε­ρα στο Βέλ­γιο η άσκη­ση πυρη­νι­κής απο­τρο­πής «Steadfast Noon» (Ακλό­νη­το Μεση­μέ­ρι). Oι αερο­πο­ρι­κές δυνά­μεις που είναι επι­φορ­τι­σμέ­νες με πυρη­νι­κές απο­στο­λές ξεκι­νούν από την αερο­πο­ρι­κή βάση Kleine-Brogel (Λιμ­βούρ­γο), άσκη­ση απο­τρο­πής που περι­λαμ­βά­νει περί­που εξή­ντα αερο­σκά­φη δια­φό­ρων τύπων — συμπε­ρι­λαμ­βα­νο­μέ­νων των βομ­βαρ­δι­στι­κών B‑52 America.

Το ΝΑΤΟ επι­βε­βαί­ω­σε την Παρα­σκευή, με ανα­κοί­νω­σή του, τη διε­ξα­γω­γή της άσκη­σης, στην οποία είχε ανα­φερ­θεί ο Γενι­κός Γραμ­μα­τέ­ας της Συμ­μα­χί­ας Γενς Στόλ­τεν­μπεργκ και η υπουρ­γός ‘Αμυ­νας της διορ­γα­νώ­τριας χώρας, η Βελ­γί­δα Λου­ντι­βίν Ντε­ντο­ντέρ. Σύμ­φω­να με την Συμ­μα­χία, οι αερο­πο­ρι­κές δυνά­μεις του ΝΑΤΟ θα πραγ­μα­το­ποι­ή­σουν άσκη­ση για τις πυρη­νι­κές απο­τρε­πτι­κές τους ικα­νό­τη­τες, με τη συμ­με­το­χή δεκά­δων αερο­πλά­νων πάνω από τη βορειο­δυ­τι­κή Ευρώ­πη μετα­ξύ 17 και 30 Οκτωβρίου.

902.gr, ΑΠΕ-ΜΠΕ.

«Τσε Γκε­βά­ρα, πρε­σβευ­τής της Επα­νά­στα­σης», του Νίκου Μόττα

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο