Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Χ. Νασράλα: Η Χεζμπολάχ συμμετέχει στη σύγκρουση — Όλες οι επιλογές στο τραπέζι

«Παρού­σα» στη σύγκρου­ση Ισρα­ήλ — Χαμάς δηλώ­νει η λιβα­νέ­ζι­κη σιι­τι­κή οργά­νω­ση Χεζ­μπο­λάχ, προει­δο­ποιώ­ντας ότι η κλι­μά­κω­ση στην περιο­χή είναι πολύ πιθα­νή και η ίδια δια­τη­ρεί όλες τις επι­λο­γές στο τραπέζι.

«Κάποιοι είπαν ότι πρό­κει­ται να εμπλα­κού­με στη μάχη… έχου­με εμπλα­κεί στη μάχη από τις 8 Οκτω­βρί­ου» είπε ο ηγέ­της της Χεζ­μπο­λάχ, Χασάν Νασ­ρά­λα, σε τηλε­ο­πτι­κό μήνυ­μά του μετά την προ­σευ­χή της Παρασκευής.

Όπως είπε, η καθη­με­ρι­νή ανταλ­λα­γή πυρών με τις ισραη­λι­νές δυνά­μεις κατά μήκος των συνό­ρων με τον Λίβα­νο μπο­ρεί να φαί­νε­ται μέτρια, αλλά είναι πολύ σημα­ντι­κή, χαρα­κτη­ρί­ζο­ντάς την άνευ προη­γου­μέ­νου από το 1948. Ο Νασ­ρά­λα επι­βε­βαί­ω­σε επί­σης ότι μέχρι στιγ­μής έχουν σκο­τω­θεί 57 μαχη­τές της Χεζ­μπο­λάχ καθώς και πολ­λοί άμα­χοι προει­δο­ποιώ­ντας πως «εάν το Ισρα­ήλ συνε­χί­σει να χτυ­πά τους αμά­χους μας, λέω με δημιουρ­γι­κή ασά­φεια: Όλες οι επι­λο­γές είναι στο τραπέζι».

Ο Νασ­ρά­λα χαρα­κτή­ρι­σε «ρεα­λι­στι­κή πιθα­νό­τη­τα» την περαι­τέ­ρω κλι­μά­κω­ση στα σύνο­ρα Ισραήλ-Λιβάνου.

«Σεισμός» στο Ισραήλ η επίθεση στις 7 Οκτωβρίου

Ο ηγέ­της της Χεσμπο­λάχ, είπε ότι η από­φα­ση για την επι­χεί­ρη­ση της 7ης Οκτω­βρί­ου «απο­φα­σί­στη­κε και ξεκί­νη­σε 100% από Παλαι­στί­νιους και μόνο από αυτούς», και το απο­τέ­λε­σμά της οδή­γη­σε «σε σει­σμό στην κοι­νω­νι­κή, πολι­τι­κή και στρα­τιω­τι­κή σφαί­ρα». «Αυτή η μάχη είναι παλαι­στι­νια­κή, για τον παλαι­στι­νια­κό λαό, και δεν έχει καμία σχέ­ση με άλλα περι­φε­ρεια­κά ζητή­μα­τα», συνέ­χι­σε ο ηγέ­της της Χεζ­μπο­λάχ, ενώ πρό­σθε­σε ότι θα υπάρ­ξουν «επι­πτώ­σεις για την παρου­σία και το μέλ­λον του ισραη­λι­νού καθεστώτος».

Εκτί­μη­σε ότι «το Ισρα­ήλ είναι πιο αδύ­να­μο από έναν ιστό αρά­χνης» και ότι για έναν ολό­κλη­ρο μήνα δεν κατά­φε­ρε ούτε ένα στρα­τιω­τι­κό επί­τευγ­μα, πέρα από το να σκο­τώ­νει παι­διά και γυναίκες.

Ανα­φο­ρι­κά με το Ιράν, είπε ότι η Τεχε­ρά­νη «υπο­στη­ρί­ζει ανοι­χτά την Αντί­στα­ση, αλλά δεν ασκεί καμία επιρ­ροή στους ηγέ­τες της που υπη­ρε­τούν τους δικούς τους στόχους».

Κάλε­σε τις αρα­βι­κές χώρες να στα­μα­τή­σουν τις εξα­γω­γές πετρε­λαί­ου και τρο­φί­μων στο Ισρα­ήλ και κατη­γό­ρη­σε τις ΗΠΑ ότι είναι εξ ολο­κλή­ρου υπεύ­θυ­νες για τον πόλε­μο στη Γάζα, απο­κα­λώ­ντας το Ισρα­ήλ «εκτε­λε­στι­κό εργαλείο».

«Οι ΗΠΑ ελέγ­χουν τον πόλε­μο στη Γάζα και πρέ­πει να πλη­ρώ­σουν το τίμη­μα για τα εγκλή­μα­τα που διέ­πρα­ξαν οι Ισραη­λι­νοί», επι­σή­μα­νε.

Σκια­γρα­φώ­ντας τους στό­χους της Χεσμπο­λάχ είπε ότι ο πρώ­τος είναι να στα­μα­τή­σει ο πόλε­μος στη Γάζα και ο δεύ­τε­ρος είναι οι Παλαι­στί­νιοι να νικήσουν.

Είπε επί­σης ότι το Ισρα­ήλ θα διέ­πρατ­τε τη μεγα­λύ­τε­ρη βλα­κεία στην ιστο­ρία του εάν απο­φά­σι­ζε να επι­τε­θεί στον Λίβα­νο και πρό­σθε­σε πως οι απει­λές των ΗΠΑ να χτυ­πή­σουν τις τοπο­θε­σί­ες των μαχη­τών της Χεζ­μπο­λάχ δεν θα επη­ρε­ά­σουν τη θέση τους.

Οσο για τα αμε­ρι­κα­νι­κά αερο­πλα­νο­φό­ρα και τα πολε­μι­κά πλοία των ΗΠΑ, εκεί­να δεν μπο­ρούν να φοβί­σουν τους μαχη­τές της Χεζμπολάχ.

 

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο