Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Ψυχίατροι: Χειριστικός κι επιλεκτικά αμνήμων ο δολοφόνος της Κυριακής

Χει­ρι­στι­κές συμπε­ρι­φο­ρές και επι­λε­κτι­κή αμνη­σία φέρε­ται να δια­πι­στώ­νουν οι ψυχί­α­τροι που εξέ­τα­σαν τον 39χρονο δολο­φό­νο και έκρι­ναν ότι δε χρή­ζει νοση­λεί­ας στην Ψυχια­τρι­κή Κλι­νι­κή του Κορυ­δαλ­λού. Σύμ­φω­να με πλη­ρο­φο­ρί­ες, δε δια­πι­στώ­θη­κε αυτο­κτο­νι­κός ιδε­α­σμός, ενώ από τις συζη­τή­σεις μαζί του οι για­τροί δε διέ­κρι­ναν γνω­στι­κές δια­τα­ρα­χές και προ­βλή­μα­τα αντίληψης.

Στην ανα­φο­ρά του συγκε­κρι­μέ­να, ο ένας ψυχί­α­τρος ανα­φέ­ρει: «Ασθε­νής 38 ετών ήρε­μος συνερ­γά­σι­μος, δια­τη­ρεί βλεμ­μα­τι­κή επα­φή και απα­ντά με σαφή­νεια στις ερω­τή­σεις. Σχε­τι­κά προ­σα­να­το­λι­σμέ­νος χωρο­χρο­νι­κά δεν ανα­φέ­ρο­νται δια­τα­ρα­χές αντί­λη­ψης και ψευ­δαι­σθή­σεις. Δεν δια­πι­στώ­θη­καν σοβα­ρές μνη­μο­νι­κές γνω­στι­κές διαταραχές».

Με βάση την κλι­νι­κή εικό­να που κατέ­γρα­ψαν, απο­φα­σί­στη­κε η μετα­φο­ρά του στα κρα­τη­τή­ρια σε συν­θή­κες αυξη­μέ­νης προ­στα­τευ­τι­κής επί­βλε­ψης. Οι σωφρο­νι­στι­κοί υπάλ­λη­λοι του Κορυ­δαλ­λού είχαν λάβει ρητή εντο­λή, ο δρά­στης να μην έρχε­ται σε επα­φή με άλλους κρατουμένους.

«Δεν θυμά­μαι τίπο­τα μέχρι που ξύπνη­σα στο ασθε­νο­φό­ρο. Το μαχαί­ρι το είχα πάρει από το σπί­τι, με σκο­πό να κάνω κακό στον εαυ­τό μου μπρο­στά της. Στο παρελ­θόν είχα­με κάποιους τσα­κω­μούς, αλλά χωρίς περι­στα­τι­κά βίας. Έχει ξανα­τύ­χει στο παρελ­θόν να παίρ­νω φάρ­μα­κα και ουσί­ες και να μην ξέρω πού βρί­σκο­μαι», φέρε­ται να είχε υπο­στη­ρί­ξει στην απο­λο­γία του ο 39χρονος, ισχυ­ρι­ζό­με­νος ότι δεν είχε προ­γραμ­μα­τί­σει τη δολο­φο­νι­κή επί­θε­ση έξω από το Α.Τ. Αγί­ων Αναρ­γύ­ρων. Τα λεγό­με­να του φέρε­ται να έρχο­νται σε αντι­δια­στο­λή με τα ιατρι­κά πορί­σμα­τα ψυχιά­τρων, που δε δια­πί­στω­σαν ξεκά­θα­ρη πρό­θε­ση του δρά­στη να βλά­ψει τον εαυ­τό του.

Ο προ­φυ­λα­κι­σμέ­νος εξα­κο­λου­θεί να νοση­λεύ­ε­ται δια­σω­λη­νω­μέ­νος σε κρί­σι­μη κατά­στα­ση, στην εντα­τι­κή του νοσο­κο­μεί­ου «Αττι­κόν», μετά την από­πει­ρα αυτο­κτο­νί­ας που φέρε­ται να έκα­νε μέσα στο κελί του, καθώς βρέ­θη­κε πεσμέ­νος στο έδα­φος, με σημά­δια στον λαιμό.

Πηγή: efsyn.gr

Το “έπος” του Γου­έ­μπλεϊ, αφη­γεί­ται ο Αρι­στεί­δης Καμάρας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο