Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

«Όλα δικά σας τα θέλετε, μην γκρινιάζετε όλη μέρα» λέει στον λαό ο… Άδωνις Γεωργιάδης

«Δεν μπο­ρού­με να τα έχου­με όλα στη ζωή και καλά η οικο­νο­μία και χαμη­λά ενοί­κια», «μην τα ζητά­με όλα, μην καλ­λιερ­γού­με προσ­δο­κί­ες», «να μην γκρι­νιά­ζου­με όλη μέρα» είναι οι χαρα­κτη­ρι­στι­κές απα­ντή­σεις που έδω­σε για την ακρί­βεια ο υπουρ­γός Ανά­πτυ­ξης Αδ. Γεωρ­γιά­δης μιλώ­ντας το πρωί της Δευ­τέ­ρας στον Αντένα.

Χαρα­κτή­ρι­σε ανευ­θυ­νό­τη­τα την λήψη ουσια­στι­κών μέτρων προ­στα­σί­ας του λαϊ­κού εισο­δή­μα­τος που δέχε­ται ισχυ­ρό πλήγ­μα από την ακρί­βεια σε καύ­σι­μα, ηλε­κτρι­κό ρεύ­μα και βασι­κά προ­ϊ­ό­ντα. Υπο­στή­ρι­ξε πως «η οικο­νο­μία δεν συγ­χω­ρεί την ανευ­θυ­νό­τη­τα» και ανέ­φε­ρε ότι την Ελλά­δα «την παρα­κο­λου­θούν οι αγο­ρές» και πως «μια λάθος κίνη­ση» μπο­ρεί να αυξή­σει τα επι­τό­κια δανει­σμού της χώρας που έχει υψη­λό χρέος.

«Δεν θα πάμε την Ελλά­δα στα βρά­χια» ήταν η δια­βε­βαί­ω­ση του υπουρ­γού Ανά­πτυ­ξης προς τις αγο­ρές και τους επι­χει­ρη­μα­τι­κούς ομί­λους προ­σθέ­το­ντας ότι θα υπάρ­χουν «στο­χευ­μέ­να μέτρα» για εκεί­νους που έχουν μεγά­λη οικο­νο­μι­κή δυσκολία.

Επι­πλέ­ον, προ­σπά­θη­σε να ωραιο­ποι­ή­σει την κατά­στα­ση με τον ισχυ­ρι­σμό ότι ενώ η ακρί­βεια είναι παγκό­σμιο πρό­βλη­μα η Ελλά­δα έχει «υψη­λή ανά­πτυ­ξη με χαμη­λό πλη­θω­ρι­σμό» και συνέ­στη­σε στο λαό «να μην γκρι­νιά­ζου­με όλη μέρα» και να μην βγαί­νει «μιζέ­ρια» που κάνει στην οικο­νο­μία! Κατέ­δει­ξε με τις δηλώ­σεις του ότι η καπι­τα­λι­στι­κή ανά­πτυ­ξη φέρ­νει μόνο κέρ­δη στους ομί­λους και συνε­χώς βάρη στο λαό.

Οι τοπο­θε­τή­σεις του υπουρ­γού Ανά­πτυ­ξης ήταν εντός του πλαι­σί­ου που έθε­σε ο πρω­θυ­πουρ­γός Κ. Μητσο­τά­κης με την συνέ­ντευ­ξη στον ΣΚΑΙ.

Ν. Μπε­λο­γιάν­νης Ν. Πλου­μπί­δης – Στο σπί­τι των ηρώων

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο