Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όσκαρ σκηνοθεσίας για τη μάχη της άδειας πλατείας

Ανε­ξάρ­τη­τα του απο­τε­λέ­σμα­τος των εκλο­γών και σε αυτή την προ­ε­κλο­γι­κή περί­ο­δο επι­βε­βαιώ­θη­κε κάτι που είδα­με και τα προη­γού­με­να χρόνια.

Ότι ένας κόσμος, ιδιαί­τε­ρα νεό­τε­ρος ηλι­κια­κά οδη­γεί­ται στο να επι­λέ­ξει ανά­με­σα στα αστι­κά κόμ­μα­τα με βαριά καρ­διά, χωρίς μαχη­τι­κή υπο­στή­ρι­ξη, χωρίς να εμπνέ­ο­νται από την πολι­τι­κή τους και τις θέσεις τους. Είναι και αυτό μια ακό­μα εκδή­λω­ση της λογι­κής του «μικρό­τε­ρου κακού».

Το γεγο­νός αυτό επι­βε­βαιώ­νε­ται και από τη μικρή συμ­με­το­χή κόσμου στις συγκε­ντρώ­σεις τους. Όσο και αν κοκ­κο­ρο­μα­χούν ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ για το ποιος είχε την πιο καλά, ή πιο κακά στη­μέ­νη συγκέ­ντρω­ση, όσο και αν θυμή­θη­καν τη «μάχη των συγκε­ντρώ­σε­ων»(!), δεν μπο­ρούν να κρύ­ψουν ότι και οι δύο δεν εμπνέ­ουν, δεν μαχη­τι­κο­ποιούν, δεν κινη­το­ποιούν… Κάτι που βεβαί­ως είναι λογι­κό, αφού η πολι­τι­κή τους δεν δίνει ελπί­δα και όρα­μα στο λαό, αφού του λέει ότι πρέ­πει να μάθει να ζει με ψίχου­λα, με χαμη­λές απαι­τή­σεις, να παραι­τη­θεί από τις ανά­γκες του.

Το αντί­θε­το είδα­με στις συγκε­ντρώ­σεις του ΚΚΕ, μαζι­κή συμ­με­το­χή, μαχη­τι­κό­τη­τα, ήταν αυτά που τις χαρα­κτή­ρι­σαν, ακρι­βώς για­τί το ΚΚΕ δίνει όρα­μα, προ­ο­πτι­κή για το λαό και τη νεο­λαία, με την ανα­τρε­πτι­κή πολι­τι­κή του, έχει απο­φα­σι­στι­κή συμ­βο­λή στους λαϊ­κούς αγώ­νες, λέει ότι, όχι δεν πρέ­πει να συμ­βι­βα­στού­με με το σήμερα…

Ας κάνουν δια­γω­νι­σμό όσκαρ ανά­με­σα στους «σκη­νο­θέ­τες» τους! Αφού απο­δεί­χθη­καν μάστο­ρες να «γεμί­ζουν» άδειους δρό­μους και πλα­τεί­ες (δες δίπλα φωτο­γρα­φία). Το ζήτη­μα βέβαια είναι ο λαός, οι εργα­ζό­με­νοι, ιδιαί­τε­ρα οι νέοι, με αισιο­δο­ξία, μαχη­τι­κό­τη­τα και απο­φα­σι­στι­κό­τη­τα να κάνουν το βήμα, να στη­ρί­ξουν το ΚΚΕ παντού, σε όλες τις κάλ­πες, να αλα­φρύ­νουν την καρ­διά και τη συνεί­δη­σή τους και να έχουν και τα δύο τους χέρια.. την επό­με­νη ημέρα…

Πηγή: 902.gr

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο