Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν η παιδική εργασία σκοτώνει…

Οκτώ παι­διά σκο­τώ­θη­καν στην πόλη Ομντουρ­μάν, τη δεύ­τε­ρη μεγα­λύ­τε­ρη πόλη του Σου­δάν, την ώρα που έψα­χναν παλιο­σί­δε­ρα για να τα που­λή­σουν, ένα αγνώ­στου ταυ­τό­τη­τας αντικείμενο
εξερ­ρά­γη. «Προ­σπά­θη­σαν να το κόψουν και αυτό εξερ­ρά­γη. Επτά από τα παι­διά πέθα­ναν ακα­ριαία και ένα υπέ­κυ­ψε στα τραύ­μα­τα στο νοσο­κο­μείο», δήλω­σε εκπρό­σω­πος της αστυ­νο­μί­ας στο Γαλ­λι­κό Πρα­κτο­ρείο Ειδήσεων.

Στην περιο­χή όπου συνέ­βη το δυστύ­χη­μα, βρι­σκό­ταν πριν από χρό­νια στρα­τιω­τι­κή εγκα­τά­στα­ση. Πολ­λά παι­διά σχο­λι­κής ηλι­κί­ας εξα­να­γκά­ζο­νται σε εργα­σία στο Σου­δάν, συχνά σε ανθυ­γιει­νές συν­θή­κες, για να βγά­λουν τα προς το ζην εν μέσω μιας ολο­έ­να επι­δει­νω­μέ­νης οικο­νο­μι­κής κρί­σης στη χώρα. Η κρί­ση πυρο­δό­τη­σε δια­δη­λώ­σεις τον Δεκέμ­βριο για περισ­σό­τε­ρους από τρεις μήνες, με τους πολί­τες να δια­μαρ­τύ­ρο­νται για τον τρι­πλα­σια­σμό της τιμής του ψωμιού που επι­βλή­θη­κε από την κυβέρ­νη­ση του Προ­έ­δρου Ομάρ αλ Μπα­σίρ, ο οποί­ος κυβερ­νά τη χώρα από το 1989.

Πηγή: Χαραυ­γή

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο