Ό,τι ν’ ακούω με το δεξιό μου αυτί / με μάτι αριστερό το βλέπω.
Κι ό,τι καταπιάνεται ο νους να στοχαστεί, / οι χτύποι της καρδιάς το λένε πρώτοι. (Κ. Βάρναλης)

Όταν ο Τσίπρας αδειάζει τα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ ή γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ λέει ΟΧΙ σε όλα όσα προτείνει το ΚΚΕ…

Την Δευ­τέ­ρα η Κοι­νο­βου­λευ­τι­κή Ομά­δα του ΚΚΕ κατέ­θε­σε τρο­πο­λο­γία στην βου­λή για την παύ­ση των πλει­στη­ρια­σμών στα σπί­τια και την περιου­σία του λαού, σαν το ελά­χι­στο μέτρο ενά­ντια στο πογκρόμ των πλει­στη­ρια­σμών που δρο­μο­λο­γεί και η πρό­σφα­τη από­φα­ση του Αρεί­ου Πάγου.

Η κυβέρ­νη­ση της ΝΔ προ­φα­νώς απέρ­ρι­ψε την τρο­πο­λο­γία, δεν την ενέ­τα­ξε στο νομο­σχέ­διο που ήταν υπό συζή­τη­ση στη Βου­λή, δεν την έβα­λε σε ψηφο­φο­ρία. Για την ακρί­βεια δεν είπε άχνα για την τροπολογία.

Την ίδια στά­ση κρά­τη­σαν ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ, οι οποί­οι δεν τοπο­θε­τή­θη­καν επί της τρο­πο­λο­γί­ας.Έτσι, μόνοι τους αθροί­στη­καν με την κυβέρ­νη­ση της ΝΔ, απορ­ρί­πτο­ντας για άλλη μία φορά τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ.

Ο προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός του ΣΥΡΙΖΑ στα social media από την Δευ­τέ­ρα μέχρι σήμε­ρα έχει σκαρ­φι­στεί κάθε πιθα­νή και απί­θα­νη εκδο­χή για να δικαιο­λο­γή­σει τη στά­ση του ΣΥΡΙΖΑ. Στην αρχή δεν άρε­σε στα τρολ του ΣΥΡΙΖΑ το κεί­με­νο της τρο­πο­λο­γί­ας και η ανα­φο­ρά σε… λαϊ­κές οικο­γέ­νειες. Αφού ξεπέ­ρα­σαν τις… λογο­τε­χνι­κές ανη­συ­χί­ες πέρα­σαν στο επό­με­νο στά­διο που έλε­γε πώς ο ΣΥΡΙΖΑ έχει απο­φα­σί­σει να απέ­χει από τις ψηφο­φο­ρί­ες της Βου­λής, οπό­τε γι’ αυτό δεν στή­ρι­ξε την τρο­πο­λο­γία του ΚΚΕ. Βέβαια η τρο­πο­λο­γία μπο­ρεί να τεθεί σε ψηφο­φο­ρία μόνο με πρω­το­βου­λία της κυβερ­νη­τι­κής πλειο­ψη­φί­ας. Αυτό δεν έγι­νε ποτέ, οπό­τε ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κλή­θη­κε επί­σης ποτέ να ψηφί­σει ή να κατα­ψη­φί­σει την τρο­πο­λο­γία. Άρα ούτε η από­φα­ση του ΣΥΡΙΖΑ για απο­χή δικαιο­λο­γεί την στά­ση του.

Τελευ­ταίο «επι­χεί­ρη­μα» που δια­κι­νεί ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ότι το ΚΚΕ δεν ξέρει την… δια­δι­κα­σία και γι’ αυτό δια­κι­νεί «παπα­τζη­λί­κια» για τη στά­ση του ΣΥΡΙΖΑ στην εν λόγω τρο­πο­λο­γία. Άλλο ένα ψέμα. Οι βου­λευ­τές του ΚΚΕ σε αρκε­τές περι­πτώ­σεις, σε συνε­δριά­σεις της Βου­λής έχουν τοπο­θε­τη­θεί εκ μέρους της Κοι­νου­βου­λευ­τι­κής Ομά­δας του Κόμ­μα­τος, θετι­κά ή αρνη­τι­κά, για τρο­πο­λο­γί­ες που κατέ­θε­σαν άλλες κοι­νο­βου­λευ­τι­κές ομά­δες. Αν πει κάποια κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα «να γίνει δεκτή η τάδε τρο­πο­λο­γία» προ­φα­νώς δεν μπο­ρεί να κατα­λο­γί­σει κανείς σε αυτή την κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα ότι «απέρ­ρι­ψε την τρο­πο­λο­γία». Αν μία κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα δεν τοπο­θε­τη­θεί καν για μία τρο­πο­λο­γία σημαί­νει ότι — σιω­πη­ρά μεν, ξεκά­θα­ρα δε- απορ­ρί­πτει μία τρο­πο­λο­γία που κατα­τί­θε­ται στη Βου­λή. Αυτό το τελευ­ταίο κάνει σχε­δόν μονί­μως η κοι­νο­βου­λευ­τι­κή ομά­δα του ΣΥΡΙΖΑ για τις τρο­πο­λο­γί­ες του ΚΚΕ. Λέει σε όλες ΟΧΙ.

Βέβαια την ίδια ώρα που ο προ­πα­γαν­δι­στι­κός μηχα­νι­σμός του ΣΥΡΙΖΑ δίνει τον «νυν υπέρ πάντων αγώ­να» για να δικαιο­λο­γή­σει την απόρ­ρι­ψη της τρο­πο­λο­γί­ας του ΚΚΕ για τους πλει­στη­ρια­σμούς πρώ­της κατοι­κί­ας λαϊ­κών οικο­γε­νειών, έρχε­ται ο πρό­ε­δρος του ΣΥΡΙΖΑ να ξεκα­θα­ρί­σει πως «σε κάθε ευνο­μού­με­νη πολι­τεία γίνο­νται πλει­στη­ρια­σμοί», αλλά και ότι «επί ΣΥΡΙΖΑ έγι­ναν πλει­στη­ρια­σμοί», που δήθεν αφο­ρού­σαν μόνο «στρα­τη­γι­κούς κακοπληρώτες».

Άρα η στά­ση του ΣΥΡΙΖΑ στη Βου­λή δεν υπα­γο­ρεύ­ε­ται από …δια­δι­κα­στι­κά ζητή­μα­τα αλλά από την πολι­τι­κή του ΣΥΡΙΖΑ να υπη­ρε­τεί είτε από τη θέση της κυβέρ­νη­σης, είτε από τη θέση της αντι­πο­λί­τευ­σης τα συμ­φέ­ρο­ντα των funds και των τρα­πε­ζι­τών. Ας αφή­σουν λοι­πόν τα σάπια και τα «μαθή­μα­τα» κοι­νο­βου­λευ­τι­κών διαδικασιών…

902.gr

Αλή­θειες και ψέμα­τα για το λιμό στην Ουκρα­νία, Νίκος Μόττας

Μοι­ρα­στεί­τε το:

Μετάβαση στο περιεχόμενο